Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
5 punten waarop je de kracht van een minigraver kunt testen

5 punten waarop je de kracht van een minigraver kunt testen

Hoe toont een grondverzetmachine tijdens een demo dat hij kwalitatief sterk is?

Vakmensen over de hele wereld vertrouwen blind op onze Takeuchi mini- en midigravers. Machines die zijn ontworpen met de mens als uitgangspunt. Krachtig, comfortabel en intuïtief – een verlengstuk van u als professional. Niet voor niets is het proefdraaien van Takeuchi Benelux enorm populair tijdens open dagen en beurzen. Maar ook bij onze full-service verkooppunten kunt u terecht voor een opwindende proefrit in de zandbak. En als u – voordat u uw handtekening onder het koopcontract zet – echt wilt weten of de minigraver goed in de hand ligt, plant u een demo in op een locatie naar keuze.

Voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuwe auto, wilt u eerst een proefrit maken. Niet meer dan logisch dus dat u als potentiële koper de grondverzetmachine van uw keuze ook zelf even wil uitproberen. Vaak bent u na een korte try-out in de zandbak van Takeuchi Benelux al overtuigd.

Want, zo’n testrit vergt geen hogere wiskunde. In een informele, ontspannen setting kunt u geheel vrijblijvend kennismaken met de minigraver waarin u geïnteresseerd bent. Deze krijgt zo de kans om een eerste indruk op u te maken. En de machine zal ongetwijfeld een goede impressie van zichzelf geven.

De eerste kennismaking

De afspraak in de zandbak verloopt namelijk redelijk voorspelbaar. Als eerste kijkt u naar het afwerken. De giek en graafarm worden uitgestrekt om het maximale bereik te ervaren en het profileren wordt uitgeprobeerd. Dit geeft u een idee hoe de machine in de hand ligt en hoe dat, wat u als machinist met de joysticks aanstuurt, vertaald wordt in concrete handelingen.

Het tweede punt draait om de stabiliteit. U wilt de brede graafbak (slotenbak) volscheppen en zoekt daarbij de grens op van de stabiliteit; het liefst over de zijkant – gewoon omdat het kan. U wilt weten waar het kantelpunt van de onderwagen ligt en daagt dit punt met veel plezier uit.

Vervolgens beoordeelt u de ergonomie van de grondverzetmachine. Op allerlei manieren onderzoekt u het gebruikersgemak: het in- en uitstappen, de handgrepen, het zitcomfort (vering en verstelbaarheid), de bewegingsruimte in de cabine, de ruimte boven uw hoofd en het zicht rondom. U gaat letterlijk en figuurlijk passen en meten.

Het fingerspitzengefühl

Meestal wilt u hierna contact maken met de minigraver. U wilt voelen of de graafmachine goed naar u luistert, of u er het fingerspitzengefühl bij heeft om blindelings de hydrauliek te kunnen bedienen. Alle machines van Takeuchi zijn standaard voorzien van hydraulische bediening, oftewel servo bediening.

Dus ook voor deze test slaagt de machine met gemak. Er wordt niet voor niets gezegd dat Belgen en Nederlanders hun minigraver gebruiken als een Zwitsers zakmes. Duurzaam, multifunctioneel en een echte alleskunner. Daar zijn wij op ingespeeld.

Wij weten ook dat, voor welke uitdaging u de machine ook aanschaft, het werk bij u begint. Bij de grond onder u voeten. Omdat we dat begrijpen, gaan we verderop in het offertetraject nog een stap verder en brengen de machine die u op het oog hebt naar u toe. Tenminste, als u deze wilt testen “in het eigen werk”.

Meestal weet u echter binnen enkele minuten al of er sprake is van een echte match tussen u en de machine. Het is en blijft uiteindelijk een gevoelskwestie.

Afspraak inplannen

Neem contact op met onze vestiging in Ninove of Maarheeze (NL) om een afspraak in te plannen. Eventueel kan deze ook geregeld worden via een Takeuchi wederverkoper bij u in de buurt. Geef uw wensen aan en wij zorgen dat een demo graafmachine voor u klaarstaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details