Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Alle dagen ruimte voor demonstraties

Alle dagen ruimte voor demonstraties

Er zijn niet veel leveranciers in de recyclingsector waar zeefmachines alle dagen klaarstaan om ze aan klanten te demonstreren. Bij FleXiever uit Eeklo is dat duidelijk anders. Op het demoterrein zijn altijd meer dan tien modellen live in actie te zien. “Dat geeft klanten niet alleen een veel beter beeld van het type machine dat ze nodig hebben, het heeft vaak ook een positief effect op het kostenplaatje”, vertelt verkoper Michael De Craene.

De zeefmachines van FleXiever worden in België geproduceerd door machinebouwer SMO uit Eeklo. Naast de fabriek is in 2018 een demoterrein geopend, waarvan inmiddels volop gebruik wordt gemaakt. Met behulp van een tweetal kranen kunnen bezoekers zelf de aanwezige machines vullen en bedienen. Michael ziet dat als een groot voordeel ten opzichte van vertegenwoordigers die bij potentiele kopers langsgaan met folders en offertes: “Bij ons op het demoterrein kan een klant zelf ervaren of zijn oorspronkelijke idee over een machine het beoogde resultaat oplevert. De neiging is om groot te gaan, maar dat blijkt niet altijd de beste keuze. Na een demonstratie tekent menig klant voor een goedkopere, maar beter op zijn noden toegesneden machine. Als vertegenwoordiger kun je zeggen wat je wil over de machine. Maar bij een live demonstratie heeft de machine uiteindelijk het laatste woord.”
FleXiever Skid 2 fracties

De FleXiever Skid 2 fracties is, mede door zijn slimme opbouw en haakarmsysteem, een zonder aparte transportvergunning gemakkelijk verplaatsbare zeef met grote capaciteit.

 

Een zeefmachine om extra aandacht aan te schenken is de FleXiever Skid 2 fracties. Door zijn compacte afmetingen en haakarmsysteem is het een gemakkelijk verplaatsbare zeef met een capaciteit van 40-120 ton per uur en een storthoogte van 287 cm. Als bijzonderheid kan je de zeefbox hydraulisch omhoog zetten en gaat de stortband mechanisch mee omhoog. Optioneel kan de machine uitgerust worden met een stortbunker. De stortplaten zijn manueel te plooien en af te nemen. Hierdoor blijft het wegtransport onder de 4 m hoogte, waarvoor geen aparte vergunning nodig is.

“Al met al zorgt deze slimme combinatie van mogelijkheden ervoor dat onze Skid 2 fracties machine in prijs-capaciteitsverhouding één van de productiefste zeefmachines is”, besluit Michael De Craene.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details