Automatisch smeringssysteem Groeneveld
01:51
31-08-2017

Automatisch smeren: ‘Samen een stap vooruit’

Na een grondige training in het opleidingscentrum van Groeneveld te Gorinchem is de Van Laecke Group nu in de mogelijkheid om zelf het automatische smeersysteem Twin te installeren op hun zeefmachines. Hierdoor kan Van Laecke Group een bijkomende service aanbieden aan haar klanten. Deze nieuwe activiteit vloeit voort uit een jarenlange samenwerking met Groeneveld.

Stabiel familiebedrijf
Van Laecke Group, met een hoofdzetel te Zedelgem, is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De Van Laecke Group overkoepelt drie bedrijven: Marcom Recycling, Van Bemmel Recycling en Van Laecke Machines. Deze drie bedrijven bieden aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal is er een 35-tal werknemers actief voor het bloeiende familiebedrijf.

Eén van de opties die het bedrijf haar klanten aanbiedt, is de plaatsing van een automatisch smeersysteem op hun aangekochte machine. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van het Twin-systeem van Groeneveld. Rob de Jongh van Groeneveld licht toe: “Automatisch smeren is effectiever dan handmatig smeren. Doordat de machine in beweging is, verdeelt het vet zich beter over het te smeren oppervlak. In tegenstelling tot de progressieve smeersystemen werkt het parallelle Twin-systeem met doseurs die steeds exact de juiste hoeveelheid vet leveren aan ieder smeerpunt. Mocht er onverhoopt een verstopping ontstaan, dan heeft dit slechts invloed op één smeerpunt in plaats van op de gehele installatie. Een ander bijkomend voordeel is dat doseurs eenvoudig te wisselen en uit te breiden zijn.”

Smeerpunten automatisch smeren instellen

Planning en timing niet evident
Van Laecke Group biedt het smeersysteem van Groeneveld aan als een optie op hun machines. Tot voor kort kwamen de Groeneveld techniekers deze systemen installeren. Omdat Van Laecke Group een complete service wenst te bieden op hun machines waren ze vragende partij om de smeersystemen zelf te installeren. Een bijkomend groot voordeel van de zelfinstallatie is het inplannen van deze taak ten opzichte van de tijdsdruk voor het afleveren van de machine bij de eindklant. Iets waar Groeneveld graag op inging. Stijn Boddin van Van Laecke Group: “Vier van onze werknemers trokken naar het opleidingscentrum van Groeneveld in Gorinchem om alle ins en outs van het systeem te leren kennen. Er werd gezamenlijk een handleiding opgesteld om zo op een gestroomlijnde manier de plaatsing te garanderen.” Rob de Jongh pikt in: “Daarnaast hebben de techniekers geleerd om met behulp van de Groeneveld software het geheugen van de pomp uit te lezen en instellingen te veranderen. Hierdoor kan bij een eventuele storing snel een diagnose worden gesteld.”

Terex Finlay 883+

Langetermijn engagement
Bij de handelsrelaties tussen de Van Laecke Group en haar leveranciers is er één markante rode draad: de hechte en duurzame onderlinge band. Van Laecke Group kiest haar leveranciers heel zorgvuldig, waarbij kwaliteit en zekerheid op lange termijn belangrijke keuzefactoren zijn. Met Groeneveld is dat niet anders, getuigt de prima relatie sinds meer dan tien jaar. Ook in dit geval werd door Van Laecke Group een zorgvuldige afweging gemaakt van alle aanbieders van smeersystemen op de markt, waarbij de producten van Groeneveld het pleit wonnen omwille van de kwaliteit. De goede samenwerking tussen beide bedrijven kent met deze evolutie een belangrijke nieuwe mijlpaal, die het onderlinge vertrouwen in elkaars capaciteiten mooi aantoont.

Van Laecke doseerblokken Terex Finlay 883+

Tekst: Sammy Soetaert  |  Beeld: Van Laecke Group / Groeneveld

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

De Ceuster HS380Liebherr mobiele kraan LTM 1090-4.2