Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Blijven innoveren zorgt opnieuw voor topproduct

Er is een goedkoper alternatief op de klassieke roterende zeeftrommels die nu veelal gebruikt worden. Attec International bvba, al meer...

23 augustus 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Er is een goedkoper alternatief op de klassieke roterende zeeftrommels die nu veelal gebruikt worden. Attec International bvba, al meer dan veertig jaar producent van compacte aanbouwdelen voor bouwmachines van verschillende merken, heeft opnieuw een primeur. Dit keer een compacte zeefbak. Hiermee kan er op een eenvoudige manier kleinere hoeveelheden granulaat gesorteerd worden.

Dries Vangaever, sinds 2014 eigenaar en CEO van Attec International bvba, licht toe: “Attec blijft altijd innoveren. We willen de behoeften van onze klanten vervullen. Dat, gecombineerd met het feit dat we naast ons brede aanbod ook maatwerk leveren én korte levertijden hanteren, is onze kracht. Ik kijk altijd naar de alsmaar toenemende vraag vanuit de markt en heb zicht op wat er nodig is. Zo zag ik dat er veel aannemers zijn die in beperkte mate steengruis willen sorteren, maar de klassieke roterende zeeftrommels daar te groot of te duur voor vinden. Daarom hebben we besloten op die niche in te spelen.” Attec ontwikkelde in eigen huis een compacte zeefbak, die als aanbouwdeel geplaatst kan worden op nagenoeg elk type machine van elk merk: wielladers, graafmachines, verreikers en heftrucks. Maar in dit specifieke geval ook op minigravers. Dries vervolgt: “Ideaal dus voor bijvoorbeeld de tuinaannemer die het puin in de grond rondom een nieuwbouwhuis wil wegnemen voordat hij de tuin gaat aanleggen.” 

Attec International

De zeefbak van Attec heeft geen hydraulische of elektrische componenten.


Geen hydraulische of elektrische componenten 

“Er valt veel te vertellen over onze nieuwe zeefbak”, zegt Dries. “Deze zeefbak bevat geen hydraulische of elektrische delen, maar werkt puur op het principe van de zwaartekracht en is daarmee dus erg ‘trouble-free’. De voor- en achterkant van de bak zijn voorzien van een hardox grondmes, dus de zeefbak kan ook prima gebruikt worden om te nivelleren. Hoe het precies werkt? Door te schudden met de zeefbak, valt door de zwaartekracht het fijnste granulaat door het eerste rooster. Vervolgens is de bak te kiepen waardoor je het granulaat wat door het rooster met de tweede diameter is opgevangen, scheidt. Tot slot kiep je de bak andersom waarmee je de grote brokstukken hebt gescheiden. Kortom: twee roosters waarmee je in totaal drie maten van sortering aan kunt geven. Deze roosters zijn verwisselbaar als andere diameters gewenst zijn. Op dit moment zijn er roosters variërend van 1 tot 5 cm beschikbaar, maar dit gamma wordt uitgebreid.” Inmiddels is het patent voor de zeefbak aangevraagd en is de productie in volle gang. De eerste productie zeefbakken -geschikt voor minigravers van 1 tot 12 ton- is klaar, maar in principe kan Attec groter of op maat of vraag van de klant leveren. “Maatwerk en snelheid, daar staan we om bekend. Doordat we alles zelf produceren, zijn we niet afhankelijk van andere leveranciers en hanteren daardoor niet alleen een korte levertijd maar waarborgen daarmee ook de kwaliteit van onze producten. We zijn trots op ons assortiment van meer dan honderdtwintig aanbouwdelen waarmee we alle markten bedienen vanuit onze productlocatie in Markegem, België.” Dries besluit: “We zijn al dertig jaar importeur van Lowe en onlangs is  die overeenkomst verlengd met nog eens tien jaar. Daarmee kunnen we heel Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland blijven bedienen.”

Attec International

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%