Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Bobcat toont op Bauma 2019 nieuwe modellen en aanbouwdelen voor tal van toepassingen

Bobcat toont op Bauma 2019 nieuwe modellen en aanbouwdelen voor tal van toepassingen

Tijdens Bauma 2019 zal Bobcat op zijn stand (FN.820) een levendige show verzorgen van gloednieuwe en bestaande Bobcat-producten en hun toepassingen in de verschillende segmenten. Het expositieprogramma van Bobcat-machines wordt aangevuld met geavanceerde augmented reality-technologie. Op de stand wordt bovendien aandacht besteed aan aftermarket-producten en financieringsoplossingen.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen bij Bobcat op de Bauma is de lancering van de nieuwe Bobcat E10e elektrische minigraafmachine, de eerste volledig elektrische ZTS-minigraafmachine (zero tail swing) in de klasse van één ton. De E10e zal niet alleen in het centrale demonstratiegedeelte op de stand worden gepresenteerd, maar ook in een van zes speciale zonesop de stand, waar specifieke toepassingen voor Bobcat-producten gedemonstreerd worden.

Naast een volledig overzicht van de Bobcat minigraafmachines kunnen bezoekers het volledige productportfolio van Bobcat bekijken. Dat bestaat onder meer uit nieuwe verreikers, compacte laders en aanbouwdelen die in verschillende toepassingszones worden gepresenteerd. Er zijn zones voor onder meer Materiaalverwerking, Grondverzet, Wegwerkzaamheden, Landschapsarchitectuur en Sloop; slechts enkele van de vele gebieden waarin Bobcat-machines gebruikt kunnen worden.

Compacte elektrische oplossing

De nieuwe elektrische E10e is in samenwerking met specialisten op het gebied van elektrische voertuigen in het Bobcat Innovation Center in Dobris (Tsjechië) ontwikkeld. De machine isgebaseerd op het ontwerp van de zeer succesvolle conventionele minigraafmachine E10, de marktleider in de klasse van 1 ton. Bobcat is marktleider in dit segment en heeft in 10 jaar tijd meer dan 10.000 E10-machines verkocht. De E10 wordt nu trouwens E10z genoemd om aan te geven dat het een ZTS minigraafmachine is.

Met zijn ZTS-profiel, een geluidsarme, emissieloze werking en een breedte van slechts 72 cm is de nieuwe E10e ideaal voor binnentoepassingen zoals sloop- en kelderbouw. De E10e kan gemakkelijk door standaardformaat deuren en in en uit liften. Bovendien kan de E10e een volledige werkdag van 8 uur werken, door de E10e te koppelen aan een optionele externe Bobcat-superlader terwijl de machinisten van hun standaard werkpauzes genieten.

De E10e maakt deel uit van een presentatie van het volledige Bobcat graafmachine-assortiment, inclusief de nieuwe R-serie van het bedrijf, die op de Bauma voor het eerst zal worden getoond. De nieuwe R-serie bestaat uit vijf modellen (E26, E27z, E27, E34 en E35z) van 2-4 ton en biedt in deze categorie de beste combinatie van graafkracht, stabiliteit en controleerbaarheid. Bovendien maakt het lage gewicht van de machines het transport gemakkelijker.

Materiaalverwerkingszone

In de Materiaalverwerkingszone zijn voor het eerst de nieuwste 13, 14 en 18 meter verreikers van Bobcat te zien. Ook staat het gloednieuwe, krachtige Bobcat TL43.80HF-model op de stand, dat een grote hefcapaciteit van 4,3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 8 meter biedt.

De TL43.80HF is een compacte verreiker (breedte 2,30 meter en een lengte van minder dan 5 meter van de achterkant tot aan de vork) en biedt een indrukwekkend pakket functionaliteit, dat robuustheid, uitstekende mogelijkheden voor het werken op ruw terrein en gebruiksgemak voor de bestuurder in dezelfde machine combineert.

De compacte verreiker TL30.70 van Bobcat wordt ook voor het eerst op de Bauma getoond. De TL30.70 biedt een maximale hefcapaciteit van 3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 7 meter voor een breed scala aan toepassingen in de bouw- en verhuurindustrie. De TL30.70 is niet alleen een compacte, maar ook een krachtige verreiker met een uitstekend bereik van 4 meter. Bij de maximale hefhoogte kunnen gebruikers tot 2 ton gewicht tillen, wat voldoende is om een pallet met zware stenen te verplaatsen.

Grondverzetzone

De nieuwe minigraafmachines uit de E27, E34 en E35z R-serie vormen de kern van de grondverzetzone. Zelfs met het optionele zware contragewicht biedt het conventionele zwenkmodel E27 slechts 280 mm overhang aan de achterzijde, waardoor de machine in krappe ruimtes kan worden bediend. Dit maakt de machine tot een ideaal gereedschap voor zeer veeleisende toepassingen waar de prestaties in combinatie met de transporteerbaarheid voorrang hebben boven compactheid.

De 3,4 ton zware E34 is voorzien van een nieuwe, ruime premium cabine met optionele, krachtige airconditioning voor een ideale bestuurdersomgeving onder alle weersomstandigheden. De machine biedt een geweldige mix van prestaties, stabiliteit en bestuurderscomfort.

Met de nieuwe 3,5 ton zware E35z gaat de ZTS-functionaliteit een stapje verder door het gebruik van het Zero House Swing (ZHS) ontwerp van Bobcat waarbij de constructie boven aan de voorkant ook volledig beschermd wordt doordat de hoeken bij volledig uitgeschoven rupsen binnen de zwenkcirkel blijven. De ZHS-functionaliteit biedt een geruststellende vrije rotatie van 320° bij het werken in de buurt van muren en andere obstakels, zonder concessies te doen aan het comfort van de bestuurder of aan de prestaties.

In de Grondverzetzone staat ook de T450 compacte rupslader. De T450 die in de Bobcat-fabriek in Tsjechië wordt geproduceerd, wordt aangedreven door de Bobcat D24 45,5 kW (61 pk) turbodieselmotor, waardoor de T450 de beste prestaties en de meest optimale verhouding motorvermogen/gewicht in zijn klasse heeft.

Wegwerkzaamheden Zone

In de Zone voor de Wegwerkzaamheden bevinden zich de nieuwe R-serie E27z ZHS minigraafmachine en Bobcat S630 en S770 schrankladers uitgerust met de nieuwe Bobcat WS-SL20 wielzaag en PSL120 zelfnivellerende schaafmachines.

De nieuwe WS-SL20 wielzaag, die voor het eerst op de Bauma wordt getoond, is ontworpen om efficiënt door asfalt-, steen- en betonoppervlaktes te zagen. De zaag heeft een wiel met variabele segmenten, waardoor de gebruiker snel de breedte van het wiel (50, 80, 100, 120 mm) in het veld kan veranderen, in plaats van het complete wiel in een werkplaats te vervangen (wat een besparing van 10 uur oplevert).

De PSL120 is een van de twee nieuwe modelgroottes waarmee het succes van Bobcat’s portfolio van zelfnivellerende schaafmachines wordt voortgezet. De PSL50 (50 cm breedte) en PSL120 (120 cm breedte) schaafmachines zijn ontworpen voor gebruik met Bobcat hoog debiet compacte laders.

Landschapsarchitectuur Zone

Het vijfde lid van de nieuwe R-serie – de E26 – is te zien in de Landschapsarchitectuurzone. Om een veelvoorkomend probleem in de verhuurmarkt op te lossen en zo de bedrijfstijd te beschermen, is de E26 uitgerust met extra innovatieve functies zoals de Cylinder-Inside-Boom (CIB)-werkgroep. De machine biedt ook meer bescherming tegen botsingen tussen bak en cabine.

De E26 wordt uitgerust met een nieuw 85 cm klepelmaaieraanzetstuk, onderdeel van een nieuwe lijn klepelmaaiers voor licht gebruik, ontworpen voor het complete assortiment compacte Bobcat-graafmachines van 1,5 tot 8 ton. De nieuwe klepelmaaiers hebben geen aftapleiding voor eenvoudige installatie (plug-and-play) en zijn voorzien van een rol en zelfnivellerend ontwerp voor gebruiksgemak, met een stop van 10 seconden voor meer veiligheid. Deze gebruiksvriendelijke klepelmaaiers zijn perfect geschikt voor verhuurbedrijven.

Bobcat’s topklasse T870 compacte rupslader zal ook voor het eerst te zien en wel in de Landschapsarchitectuurzone op de stand. De T870 is voorzien van een nieuwe torsiegeveerde onderwagen met torsieassen die trillingen dempen. Het comfort van de rolophanging en de stabiliteit van een solide onderwagen worden gecombineerd met andere nieuwe functies om een rupslader te bieden die beter presteert dan alle andere machines op de markt. De nieuwe T870 met torsievering heeft een 10% groter hefvermogen dan het vorige model met rolophanging.

Sloopzone

De laatste zone op de Bobcat-stand is de sloopzone met de best verkochte Bobcat E10z minigraafmachine. De E10z heeft een maximale graafdiepte van 1,82 m en een machinegewicht van 1066 kg. Een ander kenmerk dat de E10z onderscheidt van andere machines op de markt is de gepatenteerde, aan de zijkant verstelbare consoles die plaats bieden aan hydraulische joysticks met stuurdrukregeling. Dit ontwerp is uniek in zijn klasse, waardoor de machinist kan genieten van het comfort en de ruimte. De breedte van de consoles kan worden aangepast voor een gemakkelijke doorgang door smalle openingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details