Brokk 500 sloopmachine
01:23
18-08-2017

Brokk lanceert een nieuwe krachtige machine!

Brokk, ‘s werelds grootste fabrikant van afstandsbediende slooprobots, lanceert de nieuwe Brokk 500. Deze robot levert 40% meer slagvermogen, de slimme sturing Brokk SmartPowerTM, een zwaardere hamer, een groter werkbereik en een toonaangevende toegang voor onderhoud. Verder geeft deze door het nieuwe design een betere uitstraling op uw werkplek. 

Sterker – 40% meer slagvermogen
De nieuwe Brokk500 verhoogt het slagvermogen met 40% ten opzicht van zijn voorganger. De 700 kg hamer SB702 van Atlas Copco die op deze machine gebruikt kan worden, slaat elke slag met een kracht van 1500 Joules. Hierbovenop zorgt de orginele Brokk 3-delige werkarm voor een groter werkbereik, tot 7,4 meter vertikaal en 7,0 meter horizontaal, perfect voor waar elke centimeter telt.

En toch behoud de Brokk500 de compacte afmetingen van zijn voorganger, de Brokk400. Met 5200 kg is deze slechts een beetje zwaarder en de minimum breedte van de machine blijft ongewijzigd. De machine is “achterwaards compatibel”, en dus kunnen alle aanbouwdelen van de Brokk400 ook op de nieuwe Brokk500 gebruikt worden.

Slimmer – Brokk SmartPowerTM 
De Brokk 500 is uitgerust met het unieke elektrische systeem – Brokk SmartPowerTM. Dit nieuwe slimme elektrische systeem is een hoofdbestanddeel voor het verhogen van de power van de machine. Gebaseerd op factoren van omgeving, elektrische voeding en bediening, zal Brokk SmartPowerTM de prestaties op elk moment optimaliseren. Bovendien helpt dit nieuwe elektrische systeem de bediener om de machine te starten op een minderwaardige voeding en beschermt het de machine tegen schadelijke en foutieve voedingsspanning.

Dit nieuwe Brokk SmartPowerTM is specifiek ontwikkeld voor de extreme werkomgeving van Brokk machines. De componenten zijn ontwikkeld of aangepast door Brokk om de zwaarste sloopwerken te doorstaan.

Duurzaam – Toonaangevend op lange termijn
De Brokk500 bezit de toonaangevende betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid waarvoor Brokk in de loop der jaren bekend geworden is. Nieuw op deze machine is dat de bediener het dagelijks en wekelijks onderhoud kan uitvoeren zonder een beschermkap te demonteren. Een beschadigde hydraulische slang vervangen is nu eenvoudiger dan ooit.

Met bijkomende verbeteringen zoals het verstevigde nieuwe Brokk design, versterkte gegoten onderdelen en de nieuwe bescherming voor de werklampen bekomen we een uiterst duurzame Brokk machine voor de zwaarste toepassingen.

De Brokk500 is een opmerkelijk voorbeeld hoe we het hoogst mogelijke slagvermogen uit een Brokk machine kunnen krijgen zonder de afmetingen te wijzigen, grotendeels danzij ons nieuwe Brokk SmartPowerTM elektrische systeem. Het is ook een bewijs dat we sterk investeren in productontwikkeling – de Brokk500 is de vierde nieuwe machine die we binnen een ruim jaar lanceren”, licht Martin Krupicka toe, CEO van Brokk Group.

De Brokk500 is vanaf heden leverbaar.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Volkswagen Crafter 2017Sigma-bestuur