Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Cargo-LIFT: sterk, veelzijdig, betrouwbaar haakarmsysteem
Het gamma haakarmsystemen van JOSKIN bestaat uit 7 modellen, met een laadvermogen van 8 tot 30 ton.

Cargo-LIFT: sterk, veelzijdig, betrouwbaar haakarmsysteem

Sinds 2013 maakt het “Cargo-LIFT” gamma integraal deel uit van de JOSKIN-catalogus. Het bestaat uit haakarmsystemen die speciaal zijn ontworpen om door trekkers te worden getrokken. Ze hebben een duidelijk doel: loonwerkers in staat stellen hun rentabiliteit het hele jaar door te maximaliseren dankzij veelzijdige professionele werktuigen. Op de dag van vandaag omvat het Cargo-LIFT-gamma 7 modellen met een laadvermogen van 8 tot 30 ton voor containers of werktuigen van 3 tot 7,45 meter lang.

Compact design 

De Cargo-LIFT heeft een telescopische arm aan de voorzijde (behalve op het 8 tons model) met een vastgeboute haak uit niet-vervormbaar staal om een grotere kantelhoek te bereiken en zo een groter aantal containers van verschillende lengtes te kunnen laden. Deze worden vergrendeld door middel van hydraulische haken. De zeer smalle dissel is uitgerust met een hydropneumatische vering (optioneel op de modellen van 8, 12 en 14 ton) waarmee de helling van het chassis kan worden gevarieerd om de kracht die op de voertuigarm wordt uitgeoefend te verminderen en zo het verwijderen van de zwaarste containers te vergemakkelijken. Tot de standaarduitrusting behoort ook een kiphulpcilinder op modellen vanaf 18 ton; deze bevindt zich in het midden van de machine en wordt ingezet om de hoofdcilinder een starthoek te geven waardoor het heffen van de arm moeiteloos in gang kan worden gezet. Zo is het ook gemakkelijk om de containers af te zetten. De Cargo-LIFT-modellen tot 14 ton hebben een bediening met directe aansluiting op de trekker, terwijl de modellen vanaf 18 ton gebruik maken van een volledige elektrohydraulische bediening via een kastje in de cabine. 

Hydropneumatische vering.

Cargo-Lift 30 t laatste toevoeging aan reeks 

Ontwikkeld voor het vervoer van zware ladingen (tot 30 ton) is het bijzonder smalle chassis het eerste dat opvalt op deze machine. Het chassis is opzettelijk versmald om de machine te kunnen uitrusten met 600 mm brede wielen. Het haakarmsysteem beschikt zo niet alleen over een grote stabiliteit, maar ook over een uitstekende gewichtsverdeling. De smallere breedte maakt het ook gemakkelijker voor de machine om door smalle zones te gaan, zoals weegbruggen.

De Cargo-LIFT 30 t is ook uitgerust met een Hydro-Tridem onderstel. Dit geeft de machine niet alleen een grote uitslag en goede vaardigheden om hindernissen te nemen, maar zorgt er ook voor dat de last gelijkmatig over elke as wordt verdeeld. Tot de standaarduitrusting behoort ook een onafhankelijk hydraulisch aggregaat met een tank van 180 liter en een hydraulische pomp van 350 bar.

Dubbele gedwongen besturing

Naast de mogelijkheid om de eerste as op te heffen is het voertuig ook voorzien van een dubbele gedwongen besturing (eerste en laatste as), die ervoor zorgt dat het haakarmsysteem altijd in de rijlijn van de trekker ligt. Hierdoor wordt een groot rijcomfort gegarandeerd, zowel bij hoge snelheid als bij het achteruitrijden. Voor extra gebruiksgemak is deze gedwongen besturing van een afstelsysteem met stang voorzien dat op elk type achterkoppelpunt van trekkers past, als ook van een hand­matig vergrendelingssysteem voor een eenvoudige koppeling. 

De Cargo-LIFT biedt ook vele andere nuttige functies. Terwijl sommige standaard zijn, zoals de mogelijkheid om een dubbelwerkende hydraulische snelkoppeling aan de achterzijde van de machine toe te voegen om de hydraulische deur van de container te bedienen, zijn andere meer specifiek en dus als optie verkrijgbaar, zoals de toevoeging van een automatische smeerinrichting of aluminium spatborden die het gehele loopvlak bedekken.

Cargo-Lift 30 t: de laatste innovatie van JOSKIN, ontworpen voor het transport van zware ladingen.

Advantage-concept voor serieproductie 

Het in januari 2019 gelanceerde productieconcept ‘Advantage’, dat tot doel heeft om kwalitatief goed uitgerust materieel aan te schaffen tegen een lage prijs, blijft groeien. Deze productie in identieke series wordt mogelijk gemaakt door de assemblage van de Advantage-machines op speciale assemblagelijnen, wat schaalvoordelen oplevert.  Op de speciale website staan al meer dan 100 Advantage-referenties, waaronder Cargo-LIFT haakarmsystemen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details