00:41
11-12-2019

Code oranje zet baktanden op scherp

De even sympathiek als agressief ogende C-REX-baktanden hebben hun plaats in de keiharde wereld van het grondverzet inmiddels veroverd. Het blijken taaie volhardende bijters die verrassend gemakkelijk in de omgang blijken te zijn. Combi Wearparts haalde twee jaar geleden fors uit met deze revolutionaire tanden en de belangstelling blijft onverminderd groot.

Dat was te verwachten, want ze zijn bijzonder indrukwekkend en dat beperkt zich écht niet alleen tot het uiterlijk! De C-REX is zo innovatief dat je eigenlijk van een revolutie in baktanden zou kunnen spreken.

Zo gaat het verwisselen van de C-REX razendsnel en is verrassend eenvoudig. Het gebruik van een hamer behoort zelfs tot het verleden, een kwartslag draaien van een speciale sleutel volstaat! Dat allemaal dankzij een enkele sluitpen – het enige losse onderdeel van het systeem – dat bovendien nooit hoeft te worden vervangen, simpelweg omdat het niet slijt.

Maar is nog veel meer: de uitgekiende vorm van de C-REX maakt deze tand zelfscherpend. Tezamen met het extra volume slijtmateriaal resulteert dat onmiddellijk in een ongekend lange levensduur èn … ruim 80% van de tand kan worden op gesleten, voordat vervanging nodig is.

Heel veel monsterlijk grote bakken — tot 55 ton — laten al graag hun oranje gebit zien en voor bakken van 12 ton zijn er ook C-REX tanden.

Tekst: Geha - Laverman
Beeld: Geha - Laverman

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Baktanden , C-REX , Combi Wearparts

Bouwmat partners