A&C Noyens clickloader
01:01
15-11-2017

Compacte BE-combinatie

Naast de klassieke BE-combinatie van een lichte trekker en oplegger biedt A&C Noyens met de Clickloader een waardevol alternatief. Hierbij gaat het om een kort gekoppelde BE-trekker en dito oplegger.

Bij een Clickloader worden de twee voertuigen, de BE-trekker en BE-trailer, kort aan elkaar gekoppeld en star verbonden. Zo vormen ze in feite één 6×2-vrachtwagen, maar het blijven twee afzonderlijke voertuigen qua inschrijving, keuring en nummerplaat. Het grote voordeel is het rijgemak: de combinatie rijdt namelijk als een grote bestelwagen. Daarnaast is ook het nuttig laadvermogen erg interessant. Dit laatste kan afhankelijk van het type opbouw oplopen tot 3900 kg met een inwendige laadvloerlengte van 4500 tot 6000 mm. Desondanks blijft het een voertuigcombinatie die te besturen blijft met een B + E-rijbewijs. A&C Noyens realiseerde dergelijke Clickloaders al op verschillende voertuigtypes: Renault Master, Peugeot Boxer, Citroën Jumper, MAN TGE en Volkswagen Crafter.

Geen kilometerheffing
Voor de ondernemer of transportonderneming is zo’n combinatie niet alleen interessant omdat er geen dure chauffeur met C- of CE-rijbewijs aan te pas komt, maar ook omdat de Clickloader niet onderworpen is aan de kilometerheffing. Een bijkomend voordeel is dat er gemakkelijk van oplegger kan worden gewisseld om het voertuig in te zetten voor andere taken. A&C Noyens bouwt het basisvoertuig om naar een trekkend voertuig met koppelschotel en rust het uit met een drukluchtremsysteem. Het voertuig ondergaat steevast alle vereiste remtesten en koppelingstesten, conform de Europese wetgeving. De BE-trailer wordt volledig op maat gemaakt bij A&C Noyens, met keuze uit verschillende uitvoeringen als bovenbouw: gesloten opbouw, laadkast met laadlift voor distributie, geïsoleerde opbouw, autotransport, kipper, paardenvervoer, mobiel magazijn en nog veel meer. Het volledige trailerchassis is steeds in warm bad gegalvaniseerd. De BE-trailers hebben bovendien een Europees typegoedkeuringscertificaat, waardoor ze zonder problemen in te schrijven zijn.

Tekst: Hendrik De Spiegelaere      Beeld: A&C Noyens

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: A&C Noyens , Bouwtransport , Clickloader

Bouwmat partners

Zeefmachine grond en compostNextGeneration-vrachtwagens