Grootste snelmontagekraan

01:38
24-10-2017

De grootste snelmontagekraan op 220 V

Op Matexpo 2017 pakte De Ceuster & Co uit met een primeur: een product van de Italiaanse kraanbouwer Gru Dalbe. “Ook tijdens de vorige editie stelden we al twee nieuwe kraanmodellen voor”, zegt CEO Davy De Ceuster. “Maar ditmaal was onze publiekstrekker was de grootste snelmontagebouwkraan op 220 V in Europa. Ecologie is in de bouw een hot issue, en terecht! Samen met onze constructeur realiseerden we dan ook dit superecologische model van onze HS380.” 

De HS380 is een bouwkraan met een bereik van 38 meter, heeft een maximale hijscapaciteit van 4000 kg en staat recht in amper 30 minuten. Het grote voordeel is dat je hiervoor enkel een 220 V-stopcontact nodig hebt. De HS380 is daarom ook de uitgelezen kraan voor renovatiewerken. “Uiteraard is de bouwkraan volledig frequentiegestuurd, waardoor de piekstromen helemaal weg zijn en er nog energiezuiniger gewerkt kan worden – in ‘super-eco-modus’ aan amper 6 kW… Dat is vergelijkbaar met slechts drie slijpschijven”, legt Davy De Ceuster uit.

Frequentiesturing snelmontagekraan De Ceuster

Succes op Matexpo
“We hebben een succesvolle editie van Matexpo achter de rug”, vertelt Davy De Ceuster. “Onze stand liep steeds vol met geïnteresseerde professionals die een glimp hoopten op te vangen van die Europese primeur, de eerder vermelde HS380 op 220 V. Maar ook onze 24- en 30-meterversies waren zeer gegeerd. Door een kwalitatief product aan een scherpe prijs voor te stellen, hebben we een zeer groot segment van de bouwsector zeker een oplossing geboden.” Bovendien heeft De Ceuster & Co ook nog de nieuwe DB20 Stradale in petto. Deze supermobiele bouwkraan van 23 meter, op een snellooponderstel van 80 km/u, is een geduchte tegenhanger van de aluminium dakwerkerskranen. De DB20 Stradale zal de volgende maanden uitgebreid gepresenteerd worden tijdens roadshows in elke Vlaamse provincie en Zuid-Nederland. “Daarnaast zorgden de unieke SkyCranes VR-beleving en onze gekende Limburgse vlaai ervoor dat onze stand niet alleen interessant, maar ook gezellig was.”

HS380 van Gru Dalbe

Meer dan alleen torenkranen
De Ceuster is sinds 1988 de exclusieve partner van Gru Dalbe voor de Benelux. Gru Dalbe is een Italiaans familiebedrijf dat al meer dan vijftig jaar bouw- en torenkranen produceert vanuit Lonate-Pozzolo (Varese) in Lombardije. Al in de jaren 70 was Dalbe toonaangevend op het vlak van superautomatische snelmontagebouwkranen. Naast verkoper en verhuurder van bouwkranen fungeert De Ceuster ook als werfleverancier, opleidingscentrum en producent van bouwliften, stellingen, stapelbakken en veel meer. “Het is de bedoeling om onze klanten een totaalservice aan te bieden, met slechts één gesprekspartner”, vult Davy De Ceuster aan. Het familiebedrijf beschikt over een bouwkranenpark met meer dan 120 snelmontage- en torenkranen, verspreid over heel België en het zuiden van Nederland. Met een wagenpark van dertig service- en vrachtwagens biedt het een uitmuntende service en professionele techniekers on the field. De Ceuster verzorgt bovendien zelf het transport van alle Gru Dalbe-bouwkranen, zowel de gehuurde exemplaren als kranen in eigendom. Hiervoor heeft de onderneming gespecialiseerd transportmaterieel in huis, evenals vergunningen voor België, Nederland en Europa, degelijk opgeleid personeel en alle kennis om de transporten veilig en schadeloos uit te voeren.

Tekst: Hendrik De Spiegelaere      Beeld: De Ceuster

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Verhoeven Demodagen 2017Renault Truck Optifuel Challenge