Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De roterende verreiker als missing link tussen heffen en hijsen
Vandaele Machinery-zaakvoerder Carl Vandaele en salesverantwoordelijke industrie Ruben Suvée

De roterende verreiker als missing link tussen heffen en hijsen

Met de komst van de JCB 555-260R krijgt het verticaal transport wat het nog ontbrak: een roterende verreiker die een brede inzetbaarheid koppelt aan de praktische bediening en de efficiëntie die we ondertussen van JCB gewoon zijn. Hijsen op hoog niveau.

De nieuwe JCB 555-260R is de roterende verreiker die oplost wat nog opgelost moest worden. Zijn grootste troef is de 360° draaibare giek. Daarmee hijst de 555-260R vrijwel elke last probleemloos 26 m de hoogte in. Samen met de JCB 555-210R vormt de JCB 555-260R de logische tandem die het verticaal transport overneemt waar de starre JCB 540-200 het neerzet.  

Met de komst van de JCB 555-260R krijgt het verticaal transport wat het nog ontbrak: een roterende verreiker die een brede inzetbaarheid koppelt aan praktische bediening en efficiëntie

Vandaele Machinery-zaakvoerder Carl Vandaele en salesverantwoordelijke industrie Ruben Suvée leggen uit hoe de recente, roterende verreiker een waardevolle aanvulling vormt binnen het JCB-aanbod: “Voor alle duidelijkheid: dat aanbod was sowieso indrukwekkend als we het over verticaal transport hebben. De JCB 540-200 is met zijn hefhoogte van 20 m de grootste starre verreiker uit het felgele legioen. Zijn inzetbaarheid op zowat elk terrein maakt er een veelzijdige soldaat van. Veelzijdig en proper, met de ondertussen evidente JCB Dieselmax Stage V-motor aan boord, dit is in elk opzicht een topmachine. We gaan de vijfdelige, slim ontworpen en proportioneel te gebruiken giek dan ook absoluut niet onderwaarderen. Het is één van de meest efficiënte manieren om te heffen, uit te schuiven en te duwen. Zowel wat gebruik als wat bediening betreft. Die giek staat bovendien op een verreiker die snel en manoeuvreerbaar is. Maar, de roterende verreikers tillen – of beter hijsen – alles letterlijk nog een niveau hoger.” 

26 m hijshoogte

“Met de nieuwe 555-260R zorgt JCB in het segment van de roto-verreikers voor een aanvulling op de JCB 555-210R. De 5 m extra hijshoogte en het maximale hijsvermogen van 5.500 kg zorgen ervoor dat dit geen kleine jongen is. En toch blijft de nieuwe JCB 555-260R een verrassend aaibare machine die uitblinkt in gebruiksgemak en efficiëntie. Elke machinist herkent zo goed als meteen de gebruiksvriendelijke en vertrouwde bediening. En de verende zetel waarin hij plaatsneemt. Wie ooit een starre verreiker van dichtbij zag, kan vlot aan de slag met de roterende verreikers. De bedieningsinterface is overzichtelijk, eenvoudig, logisch en vormt de perfecte, vlotte overgang tussen wat zich in gedachten afspeelt en hoe de werkelijkheid eruit ziet.” 

Hoewel verticaal transport tot hiertoe behoorlijk rechtlijnig klinkt – op en neer en we zijn rond – verdient de veelzijdigheid van de grootste roterende verreiker van JCB een eigen alinea. “Met de 555-260R krijg je van JCB eigenlijk drie machines in één. De reikwijdte en het hefvermogen van een kraan laten zich moeiteloos koppelen aan de wendbare flexibiliteit van de verreiker. Je kan er bovendien een mobiel werkplatform van maken. Alle uitrustingsstukken en accessoires laten zich in een oogwenk verwisselen. In tegenstelling tot statische kranen beweeg je jezelf hiermee vlot rond op de werf: amper 26 seconden duurt het om van ‘ik kan rijden’ naar ‘ik ben klaar om te hijsen’ te gaan. Dat is sneller dan de gemiddelde medewerker op vrijdagavond in zijn stamcafé een pint bestelt.”  

Zijn veelzijdigheid, zijn snelheid, de lage instapdrempel en de vlotte bediening vormen samen met de typische JCB-eigenschappen – veiligheid, comfort, efficiëntie en bedrijfszekerheid – een zeer compleet pakket die van de nieuwe, roterende JCB 555-260R de missing link in verticaal transport maakt. Een missing link die bij deze gevonden is.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details