Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Deze slimme machines brengen asfaltkwaliteit op een hoger plan
De machine is multifunctioneel inzetbaar. De Swingapp is snel en gemakkelijk te (de)monteren zonder de inzet van externe machines.

Deze slimme machines brengen asfaltkwaliteit op een hoger plan

De MF2500CS Feeder met IMIX-technologie, een nieuwe generatie trilwalsen en s werelds eerste elektrische CityPaver. Bij Dynapac gaan ze voortvarend te werk om de kwaliteit van asfalt op een hoger plan te brengen en tegelijkertijd een milieubijdrage te leveren. Dynapac-importeur Van Der Spek NV legt ons graag uit hoe vernieuwend de machines zijn.

De MF2500CS mobiele feeder in IMIX-uitvoering levert altijd een homogeen asfaltmengsel aan de asfalteermachine.

De eerste noviteit is er meteen eentje die naar verwachting op veel belangstelling kan rekenen. Met zijn speciale transportband, intelligente ondersteuningssystemen voor de machinist en flexibiliteit om de machine te configureren voor de juiste toepassing, maakt de IMIX-uitvoering zijn debuut op de MF2500CS mobiele feeder van Dynapac. Met behulp van IMIX krijgt de asfaltmachine een zeer homogeen asfaltmengsel aangeleverd. Dat is mogelijk door een combinatie van drie strategisch geplaatste apparaten: een conische vijzel in de trechter, een stroomverdeler in de transportband en een mengsysteem aan het einde van de hoofdtransportband. De vijzels in de trechter duwen de grote deeltjes, die stilstaan in de koudere buitenste gedeelten van de trechter, naar het midden van de transportband om zich bij de hoofdstroom te voegen. De materiaalstroom wordt op de feederband naar boven gebracht en daar in twee stromen gesplitst, waarna ze aan het einde van de transportband opnieuw worden gemengd. Door deze unieke aanpak worden grote en kleine stenen goed gemengd en de temperaturen in het asfaltmengsel zodanig vereffend dat een consistente en duurzame wegkwaliteit ontstaat. Door de IMIX-uitvoering uit te zetten gaat de toevoercapaciteit omhoog tot 4000 ton/uur.

De feeder heeft een slim ontworpen transportband. Dubbele verwarmde schrapers en een sproeisysteem met antikleefvloeistof houden de band schoon en verminderen de slijtage.

Slim ontworpen transportband

De machine heeft een slim ontworpen transportband. Die bestaat uit een metalen kettingladder waarop de rubberen opvoerband is bevestigd. Dubbele verwarmde schrapers en een sproeisysteem met anti­kleefvloeistof houden de band schoon en verminderen de slijtage, met lagere gebruikskosten als positief resultaat. De band is ontworpen voor een gebruiksduur van circa 3000 uur.

Volgens Van Der Spek kan de Dynapac MF2500CS feeder door de Swingapp multifunctioneel worden ingezet voor het overbrengen van verschillende materialen. Een snelle (ongeveer 20 minuten!) en gemakkelijke (de)montage van deze zwenkarm is namelijk mogelijk zonder de inzet van externe machines.

Met een simpele druk op de knop maakt de Swing Assist het mogelijk om twee naast elkaar rijdende asfalteermachines gelijktijdig te voeden. Voor een beter zicht rondom kan de cabine van de MF2500CS mobiele feeder 1 meter omhoog worden gebracht. Dat komt zowel de gebruiksefficiency als de veiligheid ten goede.

Volgend jaar wordt de nieuwe generatie walsen leverbaar. Ze zijn uitermate gemakkelijk te bedienen dankzij Seismic asfalt, de geavanceerde frequentieregeling op beide walsrollen.

Nieuwe generatie walsen

Volgend jaar worden met de CX8 en CX9 twee walsen van de nieuwe generatie leverbaar. Ze zijn uitermate gemakkelijk te bedienen dankzij Seismic asfalt, de geavanceerde frequentieregeling op beide walsrollen. Seismic asfalt wordt aangestuurd door verdichtingssensoren en continue meting van de asfalttemperatuur. De operator heeft er geen omkijken naar: de traploze regeling is altijd actief, werkt volledig automatisch en hoeft dus niet te worden ingesteld. De door het systeem gekozen instellingen zijn af te lezen op het nieuwe 7 inch kleuren touchscreen. De operatorstoel kan over 255 graden draaien voor optimaal zicht rondom.

De walsen komen in een versie met split- en combi-drum. De waterpompen zijn dubbel uitgevoerd, in twee aparte circuits, zodat er altijd een backupsysteem is. In combinatie met de instelbare Ecomode zorgt de geautomatiseerde frequentieregeling voor een brandstofbesparing tot 25 procent en bijbehorende verlaging van de CO2-uitstoot.

Met een simpele druk op de knop maakt de Swing Assist het mogelijk om twee naast elkaar rijdende asfalteermachines gelijktijdig te voeden.

Elektrische asfaltafwerkmachine

Hij wordt aangeduid als “s werelds eerste elektrische CityPaver.” De wielmobiele asfaltafwerkmachine SD1800W-E is een Zero Emission noviteit van Dynapac. Hij is uitgerust met een vast lithium ion batterijpakket van 98 KWh, dat de 55 kW sterke elektromotor voorziet van energie. Afhankelijk van de laadinfrastructuur is het mogelijk om tot 80 KWh te laden, waarbij de accu binnen het uur van 5 tot 80% is te vullen met stroom. Met een normale 400V 22Kw aansluiting duurt het opladen circa 3 uur.

Tot slot heeft Van Der Spek nog een interessante actie te melden: gratis drie jaar garantie op alle asfaltmachines en voorladers van Dynapac.      ■

Hij wordt aangeduid als “’s werelds eerste elektrische CityPaver.” De wielmobiele asfaltafwerkmachine SD1800W-E is een Zero Emission noviteit van Dynapac.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details