CC_Roller_Dynapac_CC5200VI_03
03:14
24-11-2017

Dynapac introduceert de nieuwe wegwalsen-serie CC1100/CC1200

De nieuwe CC1100/CC1200 generatie VI is – met de bestuurder in gedachten – speciaal ontworpen voor de robuuste omstandigheden in de wegenbouw. De uitkomst is een robuuste, moderne en gebruikscomfortabele machine met optimale verdichtingsresultaten. De nieuwe machine heeft een uniek design, gekarakteriseerd door de overdwars gemonteerde motor, excellent zicht en massieve, gegoten vorken met geïntegreerde hef-/wegsleep-/vastzetmogelijkheden.

Zicht
Door de watertank naar het achtergedeelte van de machine te verplaatsen zijn we erin geslaagd een machine  te ontwerpen die een uniek design combineert met  een excellent zicht op de trommels. De robuuste motorkap is ontworpen voor een optimaal zicht op de voortrommel. De optionele schuifstoel van 210 mm biedt de bestuurder, in combinatie met de motorkap, optimale schuifmogelijkheden en zicht die op de markt hun weerga zoeken. De op de ROPS gemonteerde werklichten in LED-uitvoering zorgen voor excellent zicht tijdens werkzaamheden ’s nachts.

Prestaties
Op de nieuwe machines is een mechanisch instelbare schuiffunctie leverbaar. Door het achterframe via slobgaten naar links te verplaatsen verschuift de voortrommel max. 50 mm. Het verschuiven van de voortrommel maakt het gemakkelijker om zonder risico van beschadiging te verdichten vlakbij muren en trottoirbanden. De trommels hebben taps toelopende randen die het verdichtingsresultaat voorzien van een perfect glad oppervlak, zonder markeringen. De verhoogde trommeldiameter verhindert dat het asfalt vóór de trommel verschuift en zo dwarsscheuren veroorzaakt.

Alle walsen hebben excentrieken die zorgen voor optimale, krachtige prestaties tijdens de opstartfase van de trilling. De machine verdicht met hoge frequentie en biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen dubbele frequenties, afhankelijk van de diverse omstandigheden en toepassingen. Beschikbaar is tevens een optionele, rechtsvoor gemonteerde kantensnijder/-drukker, evenals een optionele, achterop gemonteerde splitstrooier. De kantensnijder en de splitstrooier worden bediend via knoppen op de vooruit/achteruit hendel.

De machinemodellen zijn tevens leverbaar in een combi-uitvoering met 4 statische rubberwielen aan de achterzijde.

Betrouwbaar watersysteem
Het watersysteem is een van de belangrijkste systemen op een asfaltwals. Het ontwerp van het perslucht-sproeiersystyeem garandeert een gelijkmatige en betrouwbare verdichting en een optimale inzetbaarheid. De walsen zijn voorzien van een sproeiersysteem met gemakkelijk toegankelijke sproeierpomp en filter (boven de achtertrommel) en sproeierstangen inclusief 3 sproeikoppen op elke trommel. Automatische Water Controle (AWC) is standaard op alle machines. Een 3-fasen filtratiesysteem garandeert schoon water en verhindert verstopping van de sproeikoppen. De sproeier-timer helpt de bestuurder water te besparen door aanpassing van de sproei-intervallen. Dat betekent minder stilstandtijden voor het bijvullen van water. Het volume van de watertank bedraagt maar liefst 205 liter/54 gal. Al met al resulteert dat in minder stilstand voor de bestuurder.

Efficiëntie en comfort voorde bestuurder
Door bij het ontwerp de bestuurder in gedachten te houden werd een comfortabele en moderne bestuurdersomgeving gerealiseerd. Het ruime en trillinggedempte bestuurdersplatform biedt hoog gebruiksgemak zelfs tijdens lange werkdagen en verhoogt daardoor tevens de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Beschikbaar is nu een nieuwe stoel met optimaal comfort en gewichtsinstelling, armleuningen en een optionele stoelverwarming. De vooruit- en achteruit-hendel volgt de optionele schuifstoel voor een nog betere ergonomie en betere besturing. Een dubbele vooruit- en achteruit hendel zorgt voor een nog betere ergonomie en besturing van het verdichtingsproces. Het nieuwe instrumentenpaneel met toetsenblok-knoppen en een display dat de belangrijkste functies afbeeldt, stelt de bestuurder in staat de wals gecontroleerd te besturen. Een kleine opbergdoos onder de stoel, een 12 V uitgang op het bestuurdersplatform en een beker/kan-houder op het platform bieden extra bestuurderscomfort. Een optioneel baldakijn dat de chauffeur beschermt tegen uiteenlopende weersomstandigheden verhoogt de bestuurdersefficiëntie. De baldakijn is opvouwbaar voor gemakkelijk transport.

CC_Roller_Dynapac_CC5200VI_02

Gemakkelijk transport
Snel en gemakkelijk transport tussen werklocaties verhoogt de tijdsefficiëntie van de bestuurder. De ontwerpwerkzaamheden hebben geresulteerd in flexibele, in massieve gegoten vorken geïntegreerd hef-/wegsleep-/vastzetmogelijkheden, waardoor snel en gemakkelijk transport mogelijk is. Een optioneel centraal hefpunt is leverbaar, dat transport tussen werklocaties vergemakkelijkt. De vouwbare ROPS laat zich gemakkelijk opvouwen. De totale machinelengte bedraagt inclusief ROPS 2400 mm. Daardoor is overdwars laden van de machines mogelijk en passen er twee keer zoveel walsen op een truck als voorheen.

Veiligheid
Een vergrendeling is standaard op alle machines. Deze verhindert per ongeluk opstarten. Faalveilige remmen schakelen automatisch in als dat nodig is. De separate parkeerrem-schakelaar op het instrumentenpaneel helpt per ongeluk inschakelen te voorkomen. Het bestuurdersplatform is verlaagd, waardoor de machine niet alleen gemakkelijk, maar dankzij de gecombineerde ergonomische voettrede en robuuste handgrepen ook veilig toegankelijk is.

T4-final conforme en Stage V-gerede motoren
Duurzaamheid is één van de hoekstenen van Dynapac. Het ontwikkelingsproces, toegesneden op duurzaamheid en de concrete werkomgeving, resulteerde in de nieuwste emissiereductietechnologie, om aan de emissierichtlijnen wereldwijd te voldoen. De serie wordt aangedreven door duurzame, brandstofefficiënte Kubota motoren met een weergaloos vermogen en maximale inzetbaarheid. Wij leveren alternatieve motoren die wereldwijd voldoen aan de regelgeving voor motoremissies en tevens vooruitlopen op de toekomstige Europese Stage 5-emissie-eisen. Voor de Noord-Amerikaanse markten bieden wij een 28 kW/37,5 hp T4f Kubota motor met DPF-nabehandelingssysteem of als alternatief een met iets minder pk aangedreven 18,5 kW/25 pk machine die voldoet aan de T4f emissiewetgeving zonder de kosten en de complexiteit van een nabehandelingssysteem. Voor markten waar nog geen stage IV/tier 4 final (T4f) emissiewetgeving geldt of geen brandstof met een ultralaag zwavelgehalte beschikbaar is, bieden wij als alternatief een stage IIIA/T4i 26kW/35hp motor.

Bijzonder hoog onderhoudsgemak
Het ontwerp van de machines draagt bij aan een hoog onderhoudsgemak. Bij het ontwerp stonden gemakkelijk bereikbare dagelijkse servicepunten en een hoog onderhoudsgemak eveneens centraal. Het resultaat is een machine met een uitstekend onderhoudsgemak.

De motorkap is groot en kan voor volledige toegankelijkheid bijna 90 graden worden geopend. De motor is overdwars gemonteerd voor optimaal servicegemak. De belangrijkste dagelijkse servicepunten zijn aan één zijde onder de kap aangebracht. Alle hydraulische slangen zijn gemakkelijk toegankelijk. De watersproeierkoppen, de waterpomp en het filter voor het watersysteem zijn gemakkelijk binnen handbereik. De sproeierpomp en het filter zijn gemakkelijk toegankelijk achter een afdekking boven de achtertrommel.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: CC1100 , CC1200 , Dynapac , Wegenbouw , Wegwals

Bouwmat partners

BFGRouteControl_1[2]Wheelsaw_Demo-Days