SMO

sdr

01:58
26-06-2018

Flexibel inzetbare mobiele trilzeef komt overal van pas

Technologie op maat zorgt voor de best mogelijke efficiëntie. “We zijn een bouwer van maatwerkmachines”, opent Michael de Craene, salesmanager bij SMO uit Eeklo, het gesprek. “De klant vindt bij ons alles onder één dak.” SMO is geen onbekende in de wereld van de recyclage: hun trilzeven genieten faam. “Onder de merknaam FleXiever vermarkten we de in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde trilzeven, die in diverse sectoren geliefd zijn. Zo ook in de recyclage.”

Met maar liefst vijftig medewerkers, waaronder twintig fulltime ingenieurs binnen verschillende werkgebieden, is de Belgische machinebouwer een absolute maatwerkspecialist. “Een heel groot voordeel voor onze klanten is dat de mensen die de machines bouwen, dezelfde zijn die alles monteren, installeren en service plegen. Wij kennen onze producten tot op de laatste schroef”, aldus De Craene. 

SMO

Kleine trilzeef met grote prestaties
Eén trilzeef staat steeds meer in de belangstelling, ook in de recycling. We hebben het over de FleXiever Mini Screener. Waarom wint juist deze trilzeef aan populariteit? De Craene legt uit: “Oorspronkelijk hebben wij de FleXiever Mini Screener ontwikkeld met de hovenier in gedachten. Hij is ontwikkeld als een compacte en betaalbare mobiele oplossing, die door de hovenier op plaatsen waar hij minder ruimte tot zijn beschikking heeft, kan worden ingezet. Inmiddels hebben andere sectoren de handigheid ontdekt van deze kleine krachtpatser.”

SMO
FleXiever voeder

Bijzondere toepassingen
“De Mini Screener wordt ook ingezet op technische scholen, waar mortel hergebruikt moet worden. Bij schietclubs in het algemeen en het oefenterrein van de politie in Mechelen wordt hij gebruikt om kogels te zeven. Men schiet daar in een muur van zand. Eens in de zoveel tijd zeeft men het zand om de kogels terug te halen”, schetst De Craene. SMO maakt de laatste jaren tevens een grote groei door in de sector voor bodemonderzoek. “Onze machines worden daar gebruikt om naar asbest in de grond te zoeken.”

SMO
Een door SMO gebouwde baggerzeef

Perfect voor de circulaire werkwijze
De FleXiever Mini Screener past prima binnen de circulaire werkwijze van de recyclagesector. De Craene: “Alles wordt bepaald door het zeefnet. Wij zijn op alle onderdelen voorraadhoudend, ook op het gebied van zeefnetten. Bij ons kan men netten bestellen variërend van maasopening 0,5 x 0,5 mm tot 6 x 6 cm.” Voor de klant betekent FleXiever in zijn algemeenheid alleen maar gemak, ook vanwege de organisatie die erachter zit. “Zakendoen met SMO betekent één aanspreekpunt hebben voor alles, service uit dezelfde hand ontvangen en gebruik maken van onze uitgebreide knowhow. We bouwen op maat voor de klant en kennen onze klanten persoonlijk.”

SMO
De FleXiever Mini Screener

Aanpikken en wegwezen
SMO blinkt uit in mobiliteit. Voor elke vorm van transport heeft men een pasklare oplossing: of het nu gaat om vervoer met een terreinwagen, bestelwagen, tractor of een containervrachtwagen. Een echte winnaar blijkt de FleXiever SKID (drie fracties) met stortbunker: “Door zijn uitvoering op een containerchassis kan men in één rit de SKID (op vrachtwagen) en kraan (op dieplader) meenemen naar gelijk welke werf. De SKID is een onovertroffen combinatie samen met de stortbunker. Dit bespaart enorm veel tijd en geld. Hiermee zetten we nieuwe standaarden in de wereld van de midi-zeefmachines”, aldus De Craene. De FleXiever stortbunker werd onlangs door SMO ontwikkeld en kan op elk model zeefmachine toegepast worden. Ook hier geldt weer dat SMO er alles aan heeft gedaan om de mobiliteit te maximaliseren: de afmetingen vallen binnen ‘normaal transport’. De Craene: “De stortbunker zorgt voor veel meer capaciteit ten opzichte van traditioneel beladen van de machine. De traploze snelheidsregeling zorgt ervoor dat er altijd een zuiver afgezeefd product komt.”   

Tekst | Jan Mol  Beeld | SMO 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: FleXiever , Sloop en recycling , SMO , Trilzeef

Bouwmat partners

MagnetenStofvrije werf