Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Groter en beter zichtbaar kleurenscherm bij nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender van Tele Radio

Groter en beter zichtbaar kleurenscherm bij nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender van Tele Radio

Een veel groter kleurenscherm dan bij de bekende heupzenders, plus nog vloeiender beelden.

De nieuwe SupraTEQ TW78 heupzender van Tele Radio komt tegemoet aan de toenemende vraag naar een betere interactie bij de bediening van grote machines, installaties, hijskranen en voertuigen. De SupraTEQ TW78 is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende mobiele en industriële hydraulieksector, waar de grootte van het scherm vaak belangrijk is voor het tonen van gedetailleerde feedbackinformatie. 

Wanneer er veel functies te bedienen zijn bij complexe machinerie komt het de veiligheid en het gebruiksgemak ten goede als de benodigde feedback goed zichtbaar is op een kleurenscherm. De SupraTEQ TW78 beschikt over een 4,3 inch groot kleurenscherm dat tevens vloeiender animaties biedt, met minder flikkering dankzij de dubbele buffering van het grafisch geheugen. De gebruiker ervaart het gemak van getekende beelden die geen tearing (beeldoverlap) en andere artefacten of stotteringen vertonen.
Handig voor gebruik op donkere locaties is de ledverlichting in de grepen van de heupzender. Niet alleen de zender is hiermee goed zichtbaar, ook de gebruiker blijft goed in beeld. Het frontgedeelte bevat tevens ledverlichting die als ‘zaklampfunctie’ dient.
De zender is PLd gecertificeerd en daarmee uitermate geschikt voor werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico, zoals heffen en hijsen en dan met name het verplaatsen van zware ladingen. Hierbij biedt de noodstopfunctie van het PLe/Cat3-niveau extra zekerheid. De SupraTEQ TW78 is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende mobiele en industriële hydraulieksector

Aanvulling op assortiment aan heupzenders

De SupraTEQ TW78 is een aanvulling op het Tele Radio assortiment van heupzenders met een 2 inch kleurenscherm. De TW78 met een 4,3 inch scherm is daarvan de overtreffende trap. Ook qua feedbackfunctionaliteiten loopt de zender voorop met vibratietechniek voor waarschuwing en alarmterugkoppeling.

De zender werkt op de wereldwijd gebruikte 2,4 GHz frequentie, is voorzien van duplex communicatie, een robuuste behuizing en voldoet aan beschermingsgraad IP65. De twee vervangbare en oplaadbare batterijen maken hot-swapping mogelijk. Tevens is er voor de TW78 een brede selectie aan ontvangers beschikbaar, met inbegrip van een bedrade/Harting-connector, digitale input en output, CAN/485, Modbus RTU, CAN Open/J1939.

SupraTEQ is de nieuwe naam voor de multifunctionele heupzender van Tele Radio

Als dé expert op het gebied van veilige draadloze en radiografische afstandsbedieningen blijft Tele Radio vooroplopen. We zien snelle ontwikkelingen en die noodzaken tot een andere aanpak. Enerzijds wordt de techniek steeds complexer, anderzijds biedt hij veel meer mogelijkheden. Dat gaan we terugzien in de nieuwe manier waarop de zenders voortaan worden gepresenteerd. Niet langer kiest u een zender via dierennamen zoals Tiger of Puma. Met de nieuwe meer technische benamingen, die zijn gekoppeld aan een nieuwe indeling, willen we een duidelijker indicatie geven van de vorm, het gebruik, de positionering of de grootte van de zender.

Bij onze nieuwe SupraTEQ-zender laat het woord ‘Supra’ zien dat we hier te maken hebben met een grotere en hoger gespecificeerde zender. De naamsuitgang TEQ is een link naar de ‘techniek’ waarmee deze zender vol zit. Met TEQ duiden we tevens aan, dat het om een buik/heupzender gaat. De letter ‘Q’ is een directe verwijzing naar Quality = kwaliteit. Wij noemen de SupraTEQ dan ook met recht “de allrounder binnen ons assortiment aan heupzenders”.

De namen van de overige Tele Radio heupzenders zullen, afhankelijk van de specificaties en grootte, worden gewijzigd in PrimaTEQ (voorheen bekend als Tiger T12) en VersaTEQ (voorheen bekend als Puma T26).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details