Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
HeidelbergCement kiest in 2021 voor 21 extra veilige Renault Trucks C

HeidelbergCement kiest in 2021 voor 21 extra veilige Renault Trucks C

HeidelbergCement heeft een bestelling geplaatst voor 21 Renault Trucks C vrachtwagens die het inzet voor de verdeling van beton vanuit zijn verschillende centrales in België. Het bedrijf, dat in België opereert onder de namen CBR en Inter-Beton, had bij de bestelling extra aandacht voor de veiligheidsuitrusting van zijn nieuwe vloot, met onder andere het Active Safeguard dodehoeksysteem van eXia, een technologie van eigen bodem.

De levering van de vrachtwagens is in volle gang, en de eerste indrukken van de chauffeurs bevestigen de redenen waarom HeidelbergCement opteerde voor de Renault Trucks C, zegt Thomas Reuliaux, Fleetmanager van de groep in België: “Bij de keuze voor de uitbreiding van ons vrachtwagenpark waren we vooral op zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, een goede afwerking en comfort voor onze chauffeurs, maar ook een degelijke veiligheidsuitrusting. Veiligheid is voor HeidelbergCement immers prioriteit nummer één.”

Uitbreiding vrachtwagenpark

HeidelbergCement levert als CBR cement in bulkvorm en als Inter-Beton gebruiksklare beton.

Het beschikt daarvoor over 26 centrales verspreid over het hele land, waar de nieuwe Renault Trucks vrachtwagens gestationeerd zullen worden. “Het gaat daarbij deels om de vervanging van het bestaande wagenpark en deels om een uitbreiding,” vertelt Reuliaux. “De bouwsector blijft immers op volle toeren draaien en er zijn de komende jaren heel wat projecten gepland.”

Het totale vrachtwagenpark van het bedrijf telt ongeveer 260 voertuigen, waaronder voortaan dus ook de nieuwe Renault Trucks C. HeidelbergCement koos voor een 6X4 configuratie, met een twee-assige oplegger die voorzien is van een betonmixer. “Per rit vervoeren ze zo’n 11 kubieke meter beton. Aangezien ze gemiddeld vier ritten per dag uitvoeren, brengt elke vrachtwagen dagelijks zowat 40 kubieke meter beton naar klanten in verschillende sectoren. Ze worden dus intensief gebruikt en de kwaliteit die Renault Trucks levert was voor ons een belangrijk criterium bij de bestelling. De continuïteit moet immers verzekerd zijn, zodat werven kunnen blijven draaien.                                                         

Om die reden kozen we ook voor een onderhoudscontract, zodat onze vloot altijd in perfecte staat verkeert en we de kosten kunnen plannen. Geen overbodige luxe bij een wagenpark met de omvang van het onze. Bovendien is het ook een argument dat tweedehandskopers zekerheid geeft wanneer onze vrachtwagens na 7 tot 10 jaar en een kilometerstand rond de 300.000 km doorverkocht worden,” zegt Thomas Reuliaux.

Safety first

Naast het onderhoudscontract investeerde HeidelbergCement voor zijn nieuwe Renault Trucks vrachtwagens ook in een optimale veiligheidsuitrusting. “Health & Safety zijn kernwaarden van de Heidelberg groep, en we hebben de laatste jaren grote stappen gezet op dat vlak. De veiligheidsuitrusting die Renault Trucks aanbiedt, past perfect in dat kader. Bovendien kozen we ook voor het eXia-systeem om dodehoekongevallen te vermijden. Het is een optie als aanvulling op de dodehoekcamera’s, maar we zien dat als een onderdeel van onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe,” aldus Reuliaux.

Het eXia Active Safeguard dodehoeksysteem, een Belgische uitvinding, gebruikt elektrostatische sensoren om andere weggebruikers of objecten te detecteren die onttrokken zijn aan het gezichtsveld van de chauffeur, en zo aanrijdingen te vermijden. “Het is een extra beveiliging naast het camerasysteem. Onze vrachtwagens rijden immers vaak op werven, waarbij de camerasystemen al eens vuil kunnen worden door modder of betonresten. Het eXia-systeem garandeert ook in die omstandigheden optimaal de veiligheid,” besluit Reuliaux.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details