Hyundai
03:44
17-05-2018

Hyundai Construction Equipment lanceert de nieuwe Hyundai HL960 HD (Heavy Duty) wiellader voor zwaar gebruik

Hyundai heeft zopas een gloednieuwe wiellader voor zwaar gebruik gelanceerd: de HL960 HD. Deze nieuwkomer in het Hyundai-assortiment biedt het allerbeste op het gebied van wielladertechnologie en werd speciaal ontworpen voor de afvalverwerkings- en recyclingindustrie, twee sectoren die een enorme groei kennen in Europa en Noord-Amerika.

De nieuwe HL960 HD heeft een totaalgewicht van 19.300 kg. De machine wordt aangedreven door de nieuwste Stage IV Cummins QSB6.7 elektronisch gestuurde dieselmotor met een nettovermogen van 222 pk (166 kW) bij 2200 tpm.

Verbeterde prestaties door assen voor zwaar gebruik
Het ontwerp van de HL960 HD gebeurde volgens de strenge kwaliteitseisen Hyundai en is specifiek aangepast voor werk in zware omstandigheden.
De HL960 HD is uitgerust met assen voor zwaar gebruik met een verbeterd laadvermogen voor meer duurzaamheid: de assen zijn dezelfde als bij de grotere HL970. Het maximale laadvermogen is 44.000 kg vooraan en 35.000 kg achteraan. Dit is aanzienlijk meer dan
dat van de HL960 wiellader.
De assen zijn geschikt voor massieve banden (optioneel), die wegens hun antilekeigenschappen onmisbaar zijn in zware omgevingen zoals de afvalverwerkingsindustrie. Ze hebben ook een langere levensduur, wat resulteert in verminderde rem- en asvermoeiing. Een 2-asoliekoeler is optioneel verkrijgbaar: deze voorkomt oververhitting van de vooras en achteras. Oververhitting kan optreden bij het uitvoeren van repetitieve handelingen in beperkte omgevingen zoals recycling- en afvalverwerkingsdepots.

Extra veiligheidsopties voor zware werkomgevingen
Deze veiligheidsopties zijn speciaal bedoeld voor industriële toepassingen en bieden extra bescherming van mens en machine tegen vallend puin en materiaal. Ze voorkomen ook dat er materiaal in de belangrijkste componenten van de machine binnendringt.
Voor de nieuwe HL960 HD zijn veiligheidsopties verkrijgbaar voor de cabine, bakcilinder, koplampen, uitrustingsslangen, combilamp achteraan en achterrooster.

Hyundai

Beter voor het milieu
Naast een lager brandstofverbruik beschikt de nieuwe HL-serie over nog veel meer milieuvriendelijke eigenschappen.
Automatisch afzetten van de motor voorkomt onnodig brandstofverbruik en onnodige uitstoot. Bij de HL-serie wordt de motor afgezet wanneer deze zich in stationair bevindt. De machinist kan de bedrijfsmodus en de toegestane tijdsduur van stationair draaien op basis van de werkomstandigheden instellen, en zo de efficiëntie optimaliseren. Ook de standaard lock-uptransmissie met 5 versnellingen helpt, afhankelijk van de werkomstandigheden, het brandstofverbruik te reduceren.
De ECO-meter maakt een zuinige werking mogelijk door frequente controles van de machinestatus. Veranderingen in het motorkoppel en de brandstofefficiëntie worden op de ECO-meter duidelijk aangegeven met behulp van wisselende kleuren. Daarnaast meet het systeem ook gegevens als het gemiddelde en het totale brandstofverbruik, en toont het deze op de monitor.
Het gaspedaal functioneert nu als ECO-pedaal: wanneer het pedaal wordt bediend, kan het systeem herkennen of de machinist zuinig wil werken of vermogen nodig heeft en daar gepast op reageren – een intelligente bijdrage aan een lager brandstofverbruik.
De HL-serie is eveneens voorzien van een “rijsnelheidsbegrenzer” waarmee de machinist de maximale rijsnelheid kan instellen binnen een bereik van 20 tot 40 km/h naargelang van de werkomstandigheden en reglementeringen.

ICCO (intelligente koppelingsuitschakelstand)
Door de H-modus in te schakelen, wordt de ICCO geactiveerd om het krachtverlies van de koppelomvormer te minimaliseren. De ICCO beperkt de warmteopwekking, wat de totale brandstofefficiëntie verbetert.
Het hydraulisch differentieelslot verbetert de productiviteit en verlaagt het brandstofverbruik, door het slippen van de banden tijdens het werk te voorkomen.

Vernieuwde cabine biedt meer comfort aan de machinist
Stil, veilig en comfortabel: de 10% grotere ROPS/FOPS-cabine met volledig instelbare stoel zorgt voor een ergonomische werkomgeving met optimaal comfort voor de machinist. Er zijn geavanceerde geluiddempingstechnologieën toegepast om de cabine volledig geluiddicht te maken. Zo kan de machinist ook comfortabel in lawaaiige omgevingen (zoals steengroeven of afvalverwerkingsinstallaties) werken.
Doordat de luchtstroom door de cabine is geoptimaliseerd, biedt het nieuwe airconditioningsysteem de best mogelijke prestaties voor verwarmen en koelen.
Dankzij de geïntegreerde elektrohydraulische bedieningshendel kan de machinist eenvoudig uitrustingsstukken gebruiken, en zo productiever werken met minder kans op vermoeidheid.

Hyundai’s infotainmentsysteem voor het gemak van de machinist
De HL960 HD is optimaal geconfigureerd om de machinist snel toegang te geven tot correcte machinegegevens. Deze functie is met name belangrijk voor optimale productiviteit bij werk in zware omstandigheden.
De intelligente 7″-touchscreenmonitor, die sterk lijkt op het scherm van een smartphone, is groter dan in de oude modellen. Het audiosysteem bevat een radio, een geïntegreerde handsfree-functie met Bluetooth. Via de ingebouwde microfoon kan de machinist in de cabine veilig gesprekken voeren.
Via het infotainmentsysteem kan de machinist ook gebruikmaken van het Miracast-systeem, dat functioneert via de wifi-functie van zijn smartphone. Dit maakt het mogelijk om diverse smartphonefuncties (zoals navigeren, websurfen, video’s bekijken en muziek afspelen) te gebruiken op het grote scherm.

Elektrohydraulische bediening
De nieuwe HL960 HD is standaard uitgerust met een joystickbediening voor giek, bak en 3e hydraulische lijn. Alle modellen van de HL-serie kunnen eveneens optioneel worden uitgerust met joystickbesturing.

Zachte eindaanslag
De touchscreenmonitor en de elektrohydraulische bedieningselementen maken het mogelijk om verschillende nieuwe functies via het scherm te bedienen, zoals de zachte eindaanslag, bakprioriteit en blokkeerfuncties voor de giek en de bak. De “zachte eindaanslag” dempt de schok van een uitrustingsstuk door de bewegingssnelheid te verlagen wanneer het uitrustingsstuk het einde van de slag bereikt. Als de machinist deze functie niet wil gebruiken, kan hij deze via de monitor uitschakelen.

Hyundai

Nauwkeurig ingebouwd weegsysteem
Alle Hyundai-modellen uit de HL900-serie zijn standaard uitgerust met Hyundai’s eigen ingebouwde weegsysteem. Dit systeem is tot +/- 1 procent nauwkeurig en beschikt over automatische en handmatige instellingen voor het bijhouden van het gewicht van enkele bakken en totaalgewichten. De systeemmetingen worden weergegeven op het multifunctionele scherm in de cabine en bieden informatie die betrouwbaar genoeg is om productiebeheer te ondersteunen.

Verbeterde bakken – Verbeterde vulfactor
Het verbeterde ontwerp van Hyundai-bakken heeft een innovatieve bredere opening, gebogen zijplaten en een verbeterde bescherming tegen morsen, om zo de bakinhoud te vergroten en het morsen van materiaal tijdens het rijden te verkleinen. Ook is de duurzaamheid verbeterd, doordat zeer slijtvast staal is gebruikt voor de belangrijkste delen van de bak.

Onderhoudsgemak: elektrisch motorkap
Voor vrije toegang tot het motorcompartiment van de nieuwe Hyundai-wiellader hoeft u slechts één schakelaar om te zetten – een nieuwe functie die de oude serie Hyundai-wielladers niet kende. De elektrische motorkap maakt reiniging en onderhoud heel eenvoudig.

De HL-wielladers zijn voorzien van een luchtreiniger met een grote capaciteit, een automatische functie voor stofverwijdering en een optioneel voorfilter met drie trappen, waarmee het vervangingsinterval wordt verlengd en het luchtfilter langer meegaat. Daarnaast is de motorruimte van de machine volledig afgedicht, wat het risico op brand door het binnendringen van verontreiniging drastisch verkleint.

Grotere kiephoogte
De nieuwe wiellader is eveneens verkrijgbaar in XT-uitvoering (lange giek voor hogere kiephoogte).

Bedrijfsspecificaties HL960 HD
Bedrijfsgewicht
19.300 kg 
Motor
Cummins QSB6.7 
Motorvermogen
222 pk (166 kW) bij 2200 tpm
Bakinhoud 
3, 3 m³

De klimaatregelingsapparatuur van deze machine bevat het gefluoreerde broeikasgas HFK-134a als koelmiddel (aardopwarmingsvermogen = 1430). Het systeem bevat 0, 75 kg koelmiddel met een CO2-equivalent van 1, 0725 metrische ton.

Bouwmat partners

BobcatVolkswagen