Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai lanceert de HX300AL: een fantastische uitbreiding van het A-serie-gamma

Hyundai lanceert de HX300AL: een fantastische uitbreiding van het A-serie-gamma

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) zet de introductie van de A-serie voort met de HX300AL, een 30-tons graafmachine die voldoet aan Stage V. Deze nieuwe machine is het ideale gereedschap voor werkzaamheden aan de infrastructuur en algemene bouwwerkzaamheden. De HX300AL is uitgerust met een breed scala aan nieuwe technologieën en services, waardoor de machinist over een prettig, veilig, efficiënt en productief werkpaard beschikt.

hx300al_003-kopieren

Geavanceerde technologieën voor de moderne werklocatie

De HX300AL opent een nieuw tijdperk. Uitgerust met een nieuw motorenplatform (Stage V), een hydraulische debietregeling, verbeterde bedieningselementen met 2D/3D-machinebesturing, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en verbeterde uptime en productiviteit is deze 30-tons graafmachine klaar om zijn stempel te drukken op de bouwmachinebranche.

Overzicht van de nieuwe technologieën in de HX300AL schermafbeelding-2020-04-24-om-16.23.06

De HX300AL is voorzien van een aantal nieuwe Hyundai-technologieën, waaronder:

EPIC of Electric Pump Independent Control (onafhankelijke elektronische pompregeling). Door de regeling van de pomp onafhankelijk te sturen, realiseert de machine een hoger brandstofrendement en een verbeterde brandstofregeling.

Auto Safety Lock voorkomt onopzettelijke bediening/start van de graafmachine, wat de veiligheid van de machinist en de werklocatie ten goede komt.

Eco Guidance toont de status ‘inefficiënt gebruik’ om energieverspillingen te vermijden (brandstofverbruik, hydraulisch vermogen) door ontoereikende werkgewoonten en wordt weergegeven op het instrumentenpaneel van de machine.

MG/MC of machinebegeleiding / machinebediening. Toont de werkstatus en bedient automatisch het aanbouwdeel om de machinist te ondersteunen. MG toont de positie van de bakpunt en helpt de machinist bij het gebruik van de positioneringsgeleiding. MC neemt automatisch het nivelleren over met de bakpunt of het bakvlak en heeft een automatische stopregeling: omhoog, omlaag, naar voren en cabinebescherming.

Nieuwe servicekenmerken van de HX300AL

schermafbeelding-2020-04-24-om-16.24.11

hx300al_003-kopieren

Verlaging van uitvaltijden

Alle graafmachines uit de A-serie zijn voorzien van een aantal nieuwe servicefuncties die ontwikkeld en getest zijn om de uptime van de machines te verbeteren.

ECD (Engine Connected Diagnostics) ondersteunt de aftersalesmonteurs en de dealers met een diagnoserapport (via e-mail, mobiele app of HiMATE, HCE’s eigen telematicasysteem) over de werking van de motor. Dat levert een verbeterde bewaking op van de motorstoringscodes en zorgt ervoor dat de aftersalesmonteurs bij de machine komen met de noodzakelijke materialen om het defect in één keer op te lossen.

MCD (Machine Connected Diagnostics) biedt de gebruiker de mogelijkheid om verschillende gegevens over de werking van machine te verzamelen en te analyseren die in HiMATE is aangegeven. Dat levert een verbeterde uptime op.

FOTA (Firmware Over The Air) maakt software-updates op afstand mogelijk voor MCU (Machine Control Unit) en RMCU (Remote Machine Control Unit), als er in HiMATE een software-update beschikbaar is. Wanneer de machine wordt gestart, krijgt de machinist een melding dat hij de updates voor MCU en RMCU moet installeren. Wanneer de machinist de installatie daarvan heeft voltooid, ontvangt de beheerder van de dealer een bevestiging.

HCE-DT is de offline materieeldiagnose van Hyundai Construction Equipment die informatie voor het oplossen van storingen biedt met behulp van de gebruikersauthenticatie van HiMATE.

Maandelijks rapport (gegenereerd door HiMATE) – Het rapport dat door HiMATE wordt gegenereerd, maakt een verbeterd voertuigparkbeheer mogelijk door maandelijkse e-mailrapporten te versturen met daarin een analysesamenvatting van het gebruik en de brandstofverbruik.

Allesomvattende uitlaatgasnabehandeling door de Cummins-motor: beste oplossing in zijn klasse

De HX300AL-graafmachine profiteert van het nieuwe motorenplatform van Hyundai CE, waarvoor men gebruikmaakt van een Cummins-motor die voldoet aan Stage V. Deze is voorzien van een innovatief allesomvattend uitlaatgasnabehandelingssysteem met een unieke uitlaatdemper waarin een dieseloxidatiekatalysator (DOC), de DEF-inspuiting (SCR) en een dieselroetfilter (DPF) zijn gecombineerd. Door een verdere verbetering van de andere technologieën kon het uitlaatgasrecirculatiesysteem (ECR) worden weggelaten. Dat zorgt voor een eenvoudigere, krachtige en milieuvriendelijke oplossing – met verhoogde betrouwbaarheid en gemakkelijk onderhoud – en bovenal een lager brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten.

Opmerkingen over de HX300AL

“Een van de opvallende kenmerken van de nieuwe HX-serie is EPIC”, aldus Peter Sebold, productspecialist bij HCEE. “De nieuwe onafhankelijke elektronische pompregeling (in het kort EPIC), is een energiebesparende technologie die het pompdebiet verlaagt tijdens het nivelleren en laden van de vrachtwagens door de pompinhoud onafhankelijk te regelen. Denk daarbij aan lastdetectie op een hoger niveau, brandstofbesparing van wel 8% per dag gemiddeld en volledige tevredenheid bij machinist en eigenaar. Allemaal pluspunten van deze langverwachte machine”, aldus Sebold.

Technische specificaties HX300AL (beschikbaar als L-versie, NL-versie, High Walker-versie met optionele monogiek, 2-delige giek en long reach-configuratie)

• Motor Cummins B6.7 (Stage V)

• Nettovermogen 194 kW / 264 pk

• Bedrijfsgewicht 30.200 kg tot 33.670 kg

• Machinebreedte/rupsbreedte 2990 mm (NL-versie) tot 3400 mm (L-versie en HW-versie met rupsplaten van 800 mm)

• Max. graafdiepte 8030 mm (monogiek) / 14.740 mm (long reach)

• Max. graafbereik 11.420 mm (monogiek) / 18.530 mm (long reach)

• Draaistraal achterzijde 3120 mm

• Opbreekkracht bak (ISO) 192,2 kN

• Graafkracht arm (ISO) 190,2 kN

De HX300AL is nu leverbaar via de HCEE-dealers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details