01:37
01-03-2018

Kaneka wint Foreign Investment Trophy 2018, HCEE wordt tweede

Op dinsdagavond 27 februari 2018 woonde Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) de uitreikingsceremonie van de Foreign Investment Trophy 2018 bij. Met deze prijs erkent Flanders Investment & Trade een uitzonderlijke investering in Vlaanderen door een internationaal bedrijf. De minister-president van Vlaanderen, Geert Bourgeois, heeft de prijs uitgereikt aan Kaneka tijdens deze zesde achtereenvolgende uitreikingsceremonie van de Foreign Investment Trophy in het Gateway-kantoor van Deloitte bij Brussels Airport. HCEE is trots op het behalen van de tweede plek.

Vijf belangrijke investeerders in Vlaanderen
Hyundai Construction Equipment Europe, Axereal en dochteronderneming Boortmalt, Kaneka, Novartis en Sappi waren genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018, maar uiteindelijk heeft Kaneka de prijs gewonnen. Met de uitreikingsceremonie van de Foreign Investment Trophy onderstreept FIT het belang van buitenlandse investeringen als belangrijke stimulans voor economische ontwikkeling en als bron van werkgelegenheid in Vlaanderen. In 2017 hebben buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro geïnvesteerd in hun activiteiten in Vlaanderen, verspreid over 215 nieuwe projecten. Deze investeringen hebben geleid tot het ontstaan van in totaal 5377 nieuwe banen, het hoogste aantal sinds 2003.

Een reactie van FIT
“Hyundai Construction Equipment breidt al jaren uit in Vlaanderen. In Tessenderlo werd recentelijk het Europese hoofdkantoor van het Koreaanse bedrijf geopend en dat heeft die trend een nieuwe impuls gegeven. Vlaanderen werd zonder twijfel gekozen vanwege de strategische, centrale en logistiek gunstige ligging in het hart van Europa. Dit maakt Vlaanderen tot een ideale plek voor het hoofdkwartier van Hyundai Construction Equipment, maar ook voor het magazijn, het Europese trainingscentrum, de evenementenhal en de showroom.” – Lothe Verstraete, waarnemend directeur van investeringen van buitenaf voor Groot-China en Korea, FIT Brussel.

Een reactie van HCEE
Johan Thiels, administratief directeur bij HCEE, vertegenwoordigde HCEE bij de uitreikingsceremonie en zei: “We zijn erg blij en trots dat we zijn genomineerd voor de prijs. Nadat Hyundai Construction Equipment per 1 april 2017 een onafhankelijk bedrijf werd, markeerde de opening van het nieuwe Europese hoofdkwartier in Tessenderlo aan het eind van vorig jaar een nieuwe mijlpaal op de weg naar het gemeenschappelijke doel om per 2023 te behoren tot de top vijf producenten in de wereldwijde bouwmachinemarkt.

Onze aanzienlijke investeringen in de faciliteit in Vlaanderen vormen een voorwaarde om ons succes in Europa te vergoten. De faciliteit in Tessenderlo is voor onze Europese afdeling een uitstekende stap in de goede richting. Op het nieuwe terrein van 81.000 vierkante meter hebben we onze leveringscapaciteit van machineonderdelen verdubbeld, kunnen we onze klanten verwelkomen en versterken we de commerciële en technische training van ons dealernetwerk. Het terrein is ideaal gelegen langs de snelweg E313, waardoor het goed bereikbaar is. En niet in de laatste plaats creëert deze investering extra banen in de regio. Het bewijst allemaal dat HCEE een dynamisch en groeiend bedrijf is. Deze investering is een mijlpaal in de geschiedenis van HCEE in Europa.” – Johan Thiels, administratief directeur bij HCEE.


Johan Thiels, administratief directeur bij HCEE, en Vlaams Minister, Geert Bourgeois

Foto’s: Hyundai
Uitgelichte foto boven: Europees hoofdkwartier HCEE in Tessenderlo

Bouwmat partners

KilometertaksKärcher