SONY DSC

02:47
10-09-2018

Keestrack op Demo Days 2018

Hybride R3e percussiebreker in actie!

Op de demodagen in Braine-l’Alleud heeft Keestrack de hybride R3e, mobiele percussiebreker op rupsbanden, voorgesteld. Dankzij de compacte transport- en bedrijfsafmetingen biedt deze volledig uitgeruste 33-tons percussiebreker alle voordelen van het dieselelektrische hybride concept dat Keestrack bij het merendeel van zijn mobiele breek- en zeefinstallaties aanbiedt. De hybride aandrijving is zeer economisch en bovendien kan de R3e volledig emissievrij breken dankzij zijn plug-in functie. Het geluidsniveau daalt met 30% als de plug-in functie gebruikt wordt waardoor deze breker uitermate geschikt is om in stedelijke gebieden in te zetten.


Met een bedrijfsgewicht van max. 33 ton verzekert de nieuwe volledig hybride Keestrack R3e volledige flexibiliteit voor frequent veranderende werklocaties.

Onderscheidende technologieën in een sexy design
Tijdens de DEMO DAYS op 8 & 9 September op de Sodewa site in Braine-l’Alleud was de nieuwste innovatie van Keestrack in actie te zien. Met een breed toepassingsbereik is de Keestrack R3e de nieuwe generatie met hybride aandrijving. De R3e als opvolger van de R3 (voormalig Destroyer 1011) heeft aantrekkelijk design gekregen, dat onderstreept werd door de Red Dot Design award in de wacht te slepen. Gelet werd op het ontwerp, functionaliteit, veiligheid en gebruiksgemak.

Deze functionaliteit werd ook erkend door de jury van de World Demolition Summit, waarvoor Keestrack met de R3e op de short list staat voor de categorie innovatie van machines. Op 8 november in Dublin zal de winnaar bekend gemaakt worden.

De R3e is zoals zijn voorganger zeer mobiel dankzij zijn rupsen, snel operationeel en kan gemakkelijk beladen worden. De nieuwe grote beschermkappen en breed openende deuren bieden optimale toegankelijkheid en vergemakkelijken het onderhoud. Bovendien biedt de volledig hybride R3e met dieselelektrische aandrijving en volledig elektrische plug-inwerking op netstroom een kostenbesparing tot wel 70%. Ander elektrische apparatuur of een stacker kunnen ook elektrisch gevoed worden door de R3e via de plug-out connectie.

Centraal in de R3e staat de performante percussiebreker met inlaatopening van 770 x 960 mm, die in combinatie met de zware 920-mm rotor (Ø: 1.100 mm, 3.200 kg) en de hoge rotorsnelheden indrukwekkende breekprestaties tot 250 t/h biedt. Speciaal aangepaste breekwerktuigen, een groter instelbereik van de beide slagplaten (maalbaan optioneel) en een beproefde overbelastingbeveiliging verzekeren een breed toepassingsbereik, gaande van aan slijtage onderhevige betonrecyclage, tot en met de productie van hoogwaardig natuursteengranulaat.


Het nieuwe Red Dot winnende design van de Keestrack-installatie met breed openende deuren en afschermingen zorgt voor een aanzienlijke vereenvoudiging van bediening en onderhoud.

Hybride oplossing met hoog prestatiepotentieel
Dankzij de EU IV Volvo-dieselmotor met een vermogen van 235 kW (optioneel EU IIIA; 260 kW) en de generator van 300 kVA als geïntegreerde energiebron is de nieuwe Keestrack R3e steeds volledig autonoom en uiterst flexibel voor de variërende inzet op bouwplaatsen. De breker wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 132 kW of optioneel 160 kW. Met de aandrijfriemschijven (375 mm/450 mm) kunnen de prestatiekenmerken van de breker verder worden aangepast. De voeding van alle hydraulische componenten (rupsbandaandrijving, brekersturing, hefhydraulica, bandvoeder/nazeef, motorkoeler) wordt geleverd door een 45-kW elektromotor met twee aangesloten Load-Sensing-pompen. Door het intensieve gebruik van elektrische aandrijvingen voor alle transportbanden en randapparatuur behoren complexe uitgebreide, dure en storingsgevoelige hydraulische leidingen tot het verleden. Een nieuwe cycloonextractietechnologie reduceert het vereiste volume hydraulische olie in de kringloop bij identieke verversingsintervals tot slechts 75 liter en vermindert daarmee aanzienlijk de onderhouds- en bedrijfskosten.

De R3e beschikt over een externe 32 A-aansluiting voor een rendabele exploitatie van randapparatuur zoals zeef of stacker, evenals een standaard plug-in connector voor volledig elektrisch bedrijf op net- of hulpgeneratorstroom. Alle functies zijn via de PLC-sturing met het nieuwe intuïtieve bedieningspaneel en de uitgebreide draadloze afstandsbediening beschikbaar zonder gebruik van de geïntegreerde dieselmotor.


De Red Dot design award werd uitgereikt op het gala op 9 juli te Essen Duitsland voor het onderscheidende productontwerp, het gebruiksgemak en de veiligheid van de Keestrack R3.

Met bijna 4,4 m² biedt de nieuwe optionele ééndeks nazeef ongeveer 30 % meer zeefoppervlakte dan het vorige model, waardoor de prestaties voor de productie van hoogwaardig granulaat worden geoptimaliseerd. Dankzij de hercirculatieband, met optionele windzifter voor licht materiaal (plastic, hout etc.), is productie in gesloten kringloop mogelijk van granulaten en kan contaminatie vermeden worden. Naar wens kan de overmaatse fractie via een demonteerbare zijtransportband worden afgevoerd als secundair product. Alle andere transportbanden, met inbegrip van de optionele uitvoer van de fijne fractie van de voorzeef, kunnen voor transport hydraulisch opgeklapt worden (transportafmetingen L x B x H: 12.900 x 2.540 x 3.200 mm). Zelfs volledig uitgerust (met inbegrip van maalbaan) heeft de volledig hybride R3e een transportgewicht van slechts 33 ton.

Dankzij de geïntegreerde dieselmotor bieden de hybride Keestrack-installaties een grote rendabiliteit en verhoogt de flexibiliteit en mobiliteit, als volledig autonome standalone oplossingen of als volledig elektrische productielijn van brekers die gekoppeld zijn, via kabels aan andere hybride of volledig elektrische zeefinstallaties of stackers.

Tekst en afbeelding: Keestrack.com
Uitgelichte afbeelding: Met een 30 % groter zeefoppervlak verhoogt de nieuwe optionele ééndeks nazeef, met hercirculatie van de overmaatse fractie, de prestaties van de Keestrack R3e voor de productie van hoogwaardig eindgranulaat (zoals getoond op de Intermat te Parijs).

Bouwmat partners

Volvo Trucks introduceert nieuwe monitoringdiensten om de gebruikstijd van vrachtwagens te maximaliseren.Eekels Pompen