D375A-8 bulldozer Komatsu
02:02
01-09-2017

Komatsu Europe introduceert nieuwe bulldozer in 73 ton klasse

Komatsu Europe International nv kondigt de komst aan van de D375A-8 rupsbulldozer van 73 ton, met verbeterde productiecijfers en nieuwe comfort- en veiligheidsfuncties. Zijn krachtige en zuinige Komatsu motor maakt gebruik van de nieuwste technologie wat uitstootcontrole en brandstofbesparing aangaat. Een stevig onderstel en rupskettingen, met ruim 20% meer vermogen bij het achteruitrijden, zorgen ervoor dat hellingen sneller genomen kunnen worden en garanderen korte cyclustijden en een drastische verhoging van de productiviteit.

Jo Monsieur, productverantwoordelijke bij Komatsu Europe, verklaart: “De nieuwe Komatsu D375A-8 betekent een veilige, snelle, krachtige en efficiënte aanvulling op de machinevloot van elke klant. Bovendien laat het onovertroffen comfortniveau toe zijn potentieel volledig te benutten. Dit is ongetwijfeld de beste keuze die u kunt maken.” De bulldozer is voorzien van de meest recente KOMTRAX 5 en KOMTRAX Plus telematicasystemen en gaat vergezeld van het Komatsu Care® onderhoudsprogramma. Beide formules beheren en ondersteunen het machinepark op optimale wijze, ze beschermen de machine tegen foutief gebruik en garanderen een maximale efficiëntie en beschikbaarheid.

Milieuvriendelijk en performant
De nieuwe machine met een werkklaar gewicht van 73 ton wordt aangedreven door een nieuwe Komatsu motor die niet onder de huidige Europese emissieregeling valt, maar EU Stage V proof is en 474 kW/645 pk levert vooruit en 578 kW/787 pk achteruit bij 1.800 toeren/minuut. Voor een grotere efficiëntie tijdens lange duwopdrachten kan de vergrendelingskoppeling van de koppelomvormer automatisch worden ingeschakeld. Het motorvermogen gaat rechtstreeks naar de transmissie en verhoogt op die manier de snelheid en doeltreffendheid van de machine, met een lager brandstofverbruik en snellere cyclustijden tot gevolg. De operator heeft op elk ogenblik de keuze om in P (power) of Economy modus te werken.

In synergie met de automatische of manuele modus, optimaliseren zij de configuratie voor de uit te voeren werken. De standaard functies kunnen door de operator worden geactiveerd voor een comfortabele werking en hoge productiviteit. De reuzengrote ripper waarmee de bulldozer is uitgerust, is ideaal om in moeilijke materialen te graven. De Auto Downshift (terugschakelen) functie en de “slow motion achteruit” of de antislipregeling van de rupsen zijn vlot bereikbaar en kunnen snel worden uitgeschakeld. Bovendien is de bulldozer voorzien van het vermaarde K-Bogie onderstel van Komatsu dat garant staat voor een betere geleiding van de rupsen in moeilijke omstandigheden en de stabiliteit en nivelleerprestaties verbetert.

Een bijzonder comfortabele cabine
De D375A-8 bezit een nieuwe, ruime cabine met bijzonder stijve structuur die de bestuurder beschermt tegen lawaai en trillingen tijdens verplaatsingen. De drukcabine met efficiënte, automatische klimaatregeling houdt stof buiten, terwijl de grote glaspartijen een uitstekend uitzicht geven over blad en ripper. Een groot, meertalig kleuren LCD van hoge resolutie verleent toegang tot de bestuurdersidentificatie, de automatische stop van de vrijloop en de automatische stop van het blad. Het geeft daarnaast ook de werkzone achter de machine weer en een systeem dat helpt om stilstand te verminderen. De ergonomische PCCS (Palm Command Control System) joystick garandeert de operator een perfecte bladbediening en –beheersing met ongeëvenaarde werkprecisie.

Veiligheid en onderhoud
Het hoofdframe van de D375A-8 verbetert de stijfheid van de machine met 125% en verlengt haar levensduur aanzienlijk. De nieuwe stangenverbinding van het blad  brengt minder slingering voort en verlengt de onderhoudsintervallen van de dichtingen. Wat de veiligheid aangaat, krijgt de operator een aanmaning om zijn veiligheidsgordel dicht te klikken. Daarnaast is nu ook een tweede motorstopschakelaar achteraan de machine geplaatst. Robuuste treden leiden naar het platform achteraan met hoge railing voor een veilige toegang tot volgende onderhoudspunten: controle van brandstoftank en ruitensproeiervloeistof, reiniging van cabineruiten en klimaatregeling, vervanging van cabinelampen enz. Al deze routinehandelingen verlopen probleemloos. Tot slot is de bulldozer nog voorzien van een achteruitrijcamera die de operator helpt om ongevallen te vermijden in de zone direct achter de machine.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Automatisch smeringssysteem GroeneveldClaes Revisie dieselmotoren