Vandaele Machinery
02:21
02-11-2018

Kwarteeuw samenwerking leidt tot meer dan 5.000 verkochte stroomaggregaten

Een kwarteeuw samenwerking, dat moet gevierd worden. Die mening waren ook Vandaele Machinery en HIMOINSA toegedaan. In 1993 werd Vandaele Machinery verdeler van de Himoinsa- stroomaggregaten. Sindsdien verkocht Vandaele 5.434 stroomaggregaten in België.

“Door de jaren heen hebben we een continue groei en evolutie gekend. Vandaag heeft Vandaele nog steeds hetzelfde doel; verkopen van excellente kwaliteit en een topservice garanderen”, vertelt Carl Vandaele, afgevaardigd bestuurder van Vandaele Machinery. Vandaele Machinery werd opgericht in 1992. De firma is ontstaan vanuit het oorspronkelijk bedrijf Vandaele Gebroeders, in 1966 opgericht door Robert en Roland Vandaele.

Vandaele Gebroeders verkochten oorspronkelijk vooral Fiat-tractoren voor de landbouw en publieke instanties. In 1970 startte men met de constructie van klepelmaaiers voor bermonderhoud voor overheidstoepassingen. Halfweg de jaren 80 kwamen daar de professionele takkenversnipperaars bij.   Vandaele Machinery ontstond in 1992 toen Gebroeders Vandaele wegens een te groot aanbod aan verschillende activiteiten in twee afzonderlijke firma’s werd ondergebracht: Vandaele Machinery en Vandaele Konstruktie.

Vandaele Machinery
Vandaele Machinery en Himoinsa vieren 25 jaar samenwerking, Lydia Gracia, Executive Director Himoinsa samen met Carl Vandaele, managing director Vandaele Machinery.

“Vandaele Machinery startte als verdeler van Fiatagri-tractoren en JCB-grondverzetmachines. Ik had echter een droom om aggregaten te verkopen, vooral voor landbouwers. Zij hadden een noodaggregaat nodig om elektriciteit  te voorzien in hun stallen bij stroomuitval. Enkele maanden later hadden we voor het eerst contact met Himoinsa”, zo vertelt Robert Vandaele. 

Lydia Gracia, Executive Director van Himoinsa, benadrukt het werk van Vandaele Machinery gedurende deze periode, als een van de eerste Himoinsa-verdelers in Europa:  “Onze groeistrategie is altijd gelinkt geweest aan ons netwerk van distributeurs. Luisteren naar de noden van de markt én het werken als team heeft er hier duidelijk toe geleid dat we ons marktaandeel in België konden vergroten.”

Tijdens het evenement ter ere van de 25-jarige samenwerking werden de laatste nieuwigheden getoond zoals de nieuwste led-lichtmast en de HRFW-100 T5 S+.  Deze laatste is een model van de Silent Plus-reeks, die garant staat voor lage geluidsemissies. Maar ook het eerste Himoinsa-aggregaat dat 25 jaar geleden door Robert Vandaele in België verkocht werd, konden de klanten bewonderen. Dit aggregaat werd voor de gelegenheid ter beschikking gesteld door de firma Fievet uit Anhee. Het betreft een viercilinder Iveco 8041 aangedreven aggregaat met Eurogen alternator, dat nog steeds dienst doet.

Technische ondersteuning en kwalitatieve service
VD Power, de divisie stroomaggregaten van Vandaele Machinery, is ondertussen een succesvolle afdeling met een professioneel verkoopteam waar An en Stefaan respectievelijk de mobiele en stand-by aggregaten voor hun rekening nemen.  De service wordt gegarandeerd door Tony, manager dienst na verkoop, bijgestaan door zeven service techniekers. Met vier goed ingerichte servicewagens garanderen zij de installatie en het onderhoud van de ondertussen 5.434 geleverde Himoinsa-aggregaten sinds 1993. Beide bedrijven leggen de focus op de verkoop van geluidsgedempte aggregaten bestemd voor verhuur, burgerlijke bouwkunde en constructie. Het gebruik van motoren met lage emissie is hierin een meerwaarde voor de toekomst.  Ook de markt van de stand-by aggregaten kent nog steeds een groeipotentieel.   

Vandaele Machinery
Tijdens het evenement ter ere van de 25ste verjaardag van de samenwerking, konden bezoekers onder meer de nieuwste led lichtmast bewonden. 

Werken aan stage V-aggregaten
Himoinsa werkt momenteel aan het ontwerp van een nieuw gamma aggregaten bestemd voor off-road toepassingen die gebruik zullen maken van stage V-motoren en die voldoen aan de strenge Europese emissienormen.  Deze nieuwe modellen worden gelanceerd in 2019.  Zowel de nabehandeling van de uitlaatgassen als het inbouwen van nieuwe elektrische installaties en geüpdatete controllers eisen een nieuw design van omkasting.  Het bedrijf zal verder stage 3A-aggregaten aanbieden op de Europese markt tot december 2020 in het gamma beneden de 56 kW en boven de 130 kW, en tot december 2021 voor het gamma tussen 56 kW en 130 kW.

Anderzijds blijken gasaggregaten, bestemd voor verhuur, een alternatief te bieden om de emissienorm te behalen. Himoinsa biedt een compleet gamma gasmotor aangedreven aggregaten, ook voor de verhuur, met een ingebouwde LPG-tank die afhankelijk van model 24 tot 45 uren autonomie bieden.  Deze geïntegreerde LPG-tanks, uit de autosector, zorgen voor een veelzijdige optie voor mobiele verhuuraggregaten.  Deze kunnen eenvoudig aan een tankstation gevuld worden.

De veelzijdigheid van deze aggregaten wordt benadrukt door het feit dat ze via een omschakelaar ook nog op LNG (Liquid Natural Gas) kunnen werken. De markt moet in de toekomst deze optie overwegen als alternatief voor de stage V- dieselaggregaten en net Himoinsa kan beide opties aanbieden.     

Tekst en beeld | Vandaele Machinery

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Komatsu WA100M-8Oliesensor