Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Leica Cyclone 3DR software stroomlijnt werkprocessen rond reality capture

Leica Cyclone 3DR software stroomlijnt werkprocessen rond reality capture

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft de nieuwe Leica Cyclone 3DR software voor reality capture op de markt gebracht. De nieuwe software combineert technologie voor gecentraliseerd point cloud management van Leica Cyclone met geavanceerde automatische analyses van puntenwolken en modeling van 3DReshaper. De nieuwe software biedt gebruikers een vereenvoudigd platform voor landmeting, architectuur, engineering, bouw en voor de inspectie van tanks.

Gebaseerd op branchespecifieke workflows biedt Cyclone 3DR een serie handige en instelbare functionaliteiten om cleaning, modeling, meshing, data-extractie, inspectie en rapportages te automatiseren. Er kan een breed scala aan 3D-producten worden gecreёerd om tegemoet te komen aan de behoefte van reality capture professionals in een breed spectrum van werkgebieden. Ook zijn specifieke workflows voor bouwtoezicht en de inspectie van tunnels en tanks (gebaseerd op de API 650/653 standaard) beschikbaar. Cyclone 3DR maakt daarnaast het gebruik van reality capture-toepassingen in tal van andere bedrijfstakken mogelijk door ondersteuning van dataformats zoals IFC, STL, OBJ, VRML, DXF, STEP en IGES.

Leica Geosystems 3DR Software

“Leica Cyclone 3DR is een flinke stap vooruit”, licht Sander Schrodor, innovatiemanager bij Ingenieursbureau Coenradie toe. “De mogelijkheid om workflows van Cyclone en 3DReshaper te combineren leidt tot een enorme verbetering van de efficiency en maakt het bovendien mogelijk om het beste uit de beide oplossingen te gebruiken om de productiviteit van het hele proces te optimaliseren.”

Gebaseerd op de Leica Jetstream technologie, die het mogelijk maakt om reality capture data snel te bekijken en te gebruiken, stroomlijnt Cyclone 3DR het proces om werkinformatie direct aan klanten ter beschikking te stellen. Cyclone 3DR bundelt de gecombineerde expertise van 3DReshaper en Cyclone om een innovatieve oplossing te bieden, waarmee dataprocessing, visualisatie en de productie van meshes of rapporten versneld en verbeterd kunnen worden.”

“Ons primaire doel is de dagelijkse werkzaamheden van onze klanten gemakkelijker te maken”, zei Faheem Khan, vice president van survey solutions bij Leica Geosystems. “Dat was ons uitgangspunt bij de ontwikkeling van Cyclone 3DR. Niet alleen zullen gebruikers – bestaande en nieuwe – de intuïtieve user interface van de software heel aantrekkelijk en comfortabel vinden, maar we hebben ook specifieke applicatie-georiёnteerde workflows op maat gemaakt voor de bedrijfstakken en applicaties waarin onze klanten werken.”

Meer informatie over de Leica Cyclone 3DR laser scanning software is te vinden op https://leica-geosystems.com/nl-be/products/laser-scanners/software/leica-cyclone/leica-cyclone-3dr.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details