MAXIMO PERI
01:30
06-09-2017

MAXIMO bestaat 10 jaar

MAXIMO werd reeds in 2007 in Duitsland ontwikkeld door eigen ingenieurs van PERI. Het betekende een revolutie in de bekistingsindustrie want met de nieuwe en unieke “MX-ankertechnologie” konden bekistingspanelen voor het eerst eenzijdig verankerd worden. Dat leverde een enorme rendementsverhoging op in wandbekisting.

Bekisting had en heeft een vrij traditionele basis: er is altijd een minimum aantal centerpennen nodig, een minimum hoeveelheid sterkte in de bekistingsstructuren enz. Daar zitten op zich nog weinig optimalisatiemogelijkheden in. Door wereldwijd naar klanten te luisteren, ontdekte de R&D-afdeling van PERI in Weissenhorn waar nog wel verbeterpistes mogelijk waren. En op die manier is MAXIMO ontstaan. Het is een iets duurder bekistingssysteem, maar het levert klanten wel aanzienlijke besparingen op omdat het minder arbeiders vergt op de werf en het de totale bekistingstijd aanzienlijk vermindert.

Ook de bestaande “BFD-klem” van PERI TRIO heeft bijgedragen tot het succes van MAXIMO. Deze klem is langer dan gelijkaardige klemmen van andere systemen op de markt. Hij zorgt ervoor dat de bekistingspanelen muurvast op elkaar geklemd worden en verhindert dat panelen bij het storten beginnen te draaien of verschuiven, ook al zit de centerpen centraal in het paneel. De BFD-klem zorgt voor een optimale uitlijning van de bekisting en een rechte wand als resultaat, waardoor geen extra profielen geplaatst moeten worden. Die garantie wordt nagenoeg door geen enkel ander bekistingssysteem verzekerd.

Behalve de eenzijdige ankertechniek, de BFD-klem en het hoge rendement van MAXIMO hebben ook het symmetrisch centerpengatenpatroon, de mooie en egale betonoppervlakken en de robuustheid van het bekistingssysteem bijgedragen tot het succes ervan in de voorbije 10 jaar.

Recent werd MAXIMO-wandbekisting uitgebreid met een modulair MXKconsolesysteem. Ook dat is een innovatie van eigen PERI-ingenieurs. Het is een lichtgewicht modulair werkplatform en uniek in de sector. De console wordt gebruikt als betonneerplatform dat aan het MAXIMObekistingssysteem bevestigd kan worden en waarop arbeiders veilig kunnen werken. Op die manier beschikt de aannemer over een totaaloplossing voor zijn bekistingsprojecten. Anders dan bestaande systemen, bestaat de MXK-versie uit lichtgewicht componenten die eenvoudig in elkaar ‘klikken’. De platformen kunnen bovendien volledig op de grond gemonteerd en aan de bekistingspanelen bevestigd worden. Qua veiligheid en ergonomie wordt dat op de werf ervaren als een belangrijke troef. De onderdelen moeten bovendien slechts één keer gemonteerd worden en kunnen dan op de bekisting blijven, ook tijdens het schoonmaken of bij tijdelijke opslag.

O.a. het politiekantoor van Brugge, het nieuwe kantoorgebouw van Skyline Communications in Izegem, het Maison du Nombre in Belval (Luxemburg) en het Waterproductiebedrijf van Heek in Zeddam (Nederland) zijn enkele opvallende realisaties, opgetrokken met MAXIMO.

Tijdens MATEXPO, de vakbeurs voor de bouw die plaats vindt van 6 tot 10 september in Kortrijk XPO, zal de 10de verjaardag van MAXIMO uitgebreid onder de aandacht gebracht worden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Matexpo , MAXIMO , Nieuws , PERI

Bouwmat partners

CUBE cab van Linden ComansaBIA Group Matexpo 2017