Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de “2023 Truck Innovation Award”

Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de “2023 Truck Innovation Award”

De Mercedes-Benz eActros LongHaul wint de “2023 Truck Innovation Award”. De prestigieuze brancheprijs wordt aan bijzonder innovatieve vrachtwagens uitgereikt door de jury “International Truck of the Year” (IToY), die bestaat uit 25 ervaren bedrijfswagenjournalisten van belangrijke internationale media uit Europa en andere landen. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, ontving de prijs uit handen van Gianenrico Griffini, voorzitter van de IToY-jury, tijdens een evenement op de IAA Transportation 2022 in Hannover. Doorslaggevend voor de stemming was het innovatieve algehele technologische concept met LFP-batterijtechnologie, de nieuwe e-as en de hoge ontwikkelingssnelheid van Mercedes-Benz Trucks.

De batterij-elektrische eActros LongHaul voor zware langeafstandstransport is het hoogtepunt van de beurs van Mercedes-Benz Trucks en werd tijdens een persconferentie in aanloop naar de IAA als conceptprototype onthuld. De e-truck heeft een actieradius van zo’n 500 kilometer op één acculading en is in staat om high-performance te laden. De gereedheid voor serieproductie is gepland voor 2024.

De afgelopen jaren hebben ook de Mercedes-Benz eActros voor zwaar distributietransport en de op waterstof gebaseerde brandstofceltruck Mercedes-Benz GenH2 Truck de Innovation Award gewonnen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details