Husqvarna
01:29
12-07-2018

Nieuwe doorslijper zet in op kracht en gebruiksgemak

Berekend op zwaar werk, duurzaam, eenvoudige inwerkingstelling en comfortabele hantering. Dat zijn de troeven van de nieuwe K770 doorslijper die Husqvarna Construction Products op de markt brengt. “Alles in een gebruiksvriendelijke machine, voor een optimale efficiëntie en betere resultaten”, klinkt het bij de specialist in slijp- en diamantgereedschap.

Doorslijpers zijn al decennialang op de markt. Husqvarna nam zich voor om deze veelgebruikte machine krachtiger, makkelijker te hanteren, robuuster en duurzamer te maken. Het resultaat is de K770, de jongste telg in het gamma doorslijpers van Husqvarna Construction Products, dat deel uitmaakt van de Husqvarna Groep. “We kunnen beroep doen op een halve eeuw ervaring, beproefde technologie en technische expertise”, klinkt het bij de firma uit Aat. “Het was uiteindelijk toch Evald Carlsson die in 1958 de allereerste doorslijper uitvond door de ketting van zijn kettingzaag te vervangen door een slijpschijf en een aandrijfriem. Doorheen de evoluties van ons bedrijf hebben onze doorslijpers steeds de goedkeuring weggedragen van de professionele gebruikers. Zij stellen de machines op prijs voor hun vermogen, hun prestaties en het gebruikersgerichte ontwerp voor zwaar werk.”

Husqvarna

Nieuwe doorbraak
De nieuwe doorslijper K770 is volgens Husqvarna een combinatie van vooruitgang en traditie. “Bevestig het blad. Vul de tank. Start de motor en trek aan het touw. Dat is alles. Meer heb je niet nodig om van het vermogen van de 74 cc motor, het hoge koppel, de slijpdiepte van 125 mm en de efficiëntie van het gewenste blad te genieten”, aldus het bedrijf. 

Speciaal voor de Husqvarna K 770 werd ook de Husqvarna KV 7 ontwikkeld, een compacte opvouwbare trolley die een handdoorslijper in een kleine vloerzaag omvormt.

Prestatiegericht ontwerp
De hoge vermogen-gewichtverhouding zorgt voor een hoge productiviteit. Het doordachte ontwerp verhoogt de precisie en de kracht van het slijpen, terwijl het lichte gewicht en de trillingsdempende handgrepen voor een comfortabele hantering zorgen tijdens de lange, productieve werkshifts. “De veerbelaste, halfautomatische SmartTension™-technologie zorgt ervoor dat de aandrijfriem steeds onder de correcte spanning staat, wat garant staat voor een optimale krachtoverbrenging, een minimale slijtage en een maximale levensduur van de aandrijfriem”, belooft Husqvarna. “Tot slot staat de krachtige nieuwe zaagarm met drieboutsverbinding garant voor duurzaamheid en een lange levensduur.”

Husqvarna

Veilige hantering
Veiligheid en ergonomie staan voor Husqvarna centraal bij het ontwerpen van zijn machines. Het bedrijf ontwikkelde daartoe een uitvoerige Gebruikersgids voor doorslijpmachines. Het gaat om een digitale hub met instructiefilmpjes, knowhow en leermateriaal voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Ergonomie
“Ons streefdoel is steevast om de werklast van onze klanten te vereenvoudigen zodat ze hun taken makkelijker, sneller en veilig kunnen uitvoeren. Met deze ambitie voor ogen stellen we niet zonder trots onze jongste doorslijper voor, de K770”, aldus Husqvarna.      

Tekst en beeld | Husqvarna Construction Products

Bouwmat partners

Michelin