Komatsu Wiellader Serie 8
02:21
26-09-2017

Nieuwe Komatsu Serie 8 wiellader

KOMATSU vult zijn “serie 8” wielladergamma aan met de komst van de nieuwe, veelzijdige WA200-8. De machine is uitgerust met een snelkoppeling en een EU Stage IV motor die tot 4% minder brandstof verbruikt. De veelzijdige wiellader kan zowel dienen voor goederenmanipulatie met palletvorken als voor moeilijke grondwerken.

Zoals zijn vermaarde serie 7 voorganger, werd hij gebouwd met het oog op een opmerkelijke stabiliteit, een uitstekende opbreekkracht en een buitengewone trekkracht. De acceleratie van de motor werd verhoogd en de heftijd verbeterd voor een grotere productiviteit en een lager brandstofverbruik.

De WA200-8 is voorzien van een hydrostatische transmissie van de generatie (HST) die de levensduur van de remmen helpt verlengen dankzij dynamisch remmen, terwijl de S mode automatisch een optimale trekkracht levert wanneer de banden beginnen te slippen. Deze nieuwkomer binnen de familie van de Komatsu wielladers garandeert een grotere productie, een groter comfort voor de operator en een lager verbruik. Daarnaast is nog sprake van een PZ kinematiek die een Z kinematiek met parallelle bewegingen combineert, een Smart Loader Logic systeem dat het motorkoppel optimaliseert in functie van de activiteit en snellere laadcycli.

“Bij de ontwikkeling van de WA200-8 kwam het erop aan zijn betrouwbaarheid op elk soort oppervlak en zijn efficiëntie in alle toepassingen te garanderen”, verklaarde Dadgar Shayan, productverantwoordelijke voor de wielladers. “En, met zijn High Lift hefarm laadt hij ook bakwagens met zijwanden van meer dan 4 m, met een uitzonderlijke stabiliteit voor dat soort machines.”

Een Komatsu EU Stage IV motor: minder brandstof en zuiverdere lucht
De WA200-8, met een bedrijfsgewicht van 11715 tot 12015 kg, wordt aangedreven door een Komatsu dieselmotor van 94 kW/128 pk. Een nieuw, ingebouwd selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) vermindert de NOx-uitstoot nog eens met 80%, met behulp van AdBlue®. De geavanceerde, elektronische bediening van de motor beheert het luchtdebiet en de brandstofinjectie, de verbrandingsparameters en de nabehandelingsfuncties. De vrijloopstop (Auto-Idle-Shutdown) laat toe het brandstofverbruik, de uitstoot en de operationele kosten te beperken.

Verlaagde exploitatiekosten
De wiellader heeft een volledig vernieuwde bak die beter in de materialen penetreert, het vullen vergemakkelijkt en de vermoeidheid van de operator tijdens het werken verlicht, wat leidt tot een hogere productiviteit en een lager brandstofverbruik, ongeacht de werkzaamheden. De motor van de WA200-8 is uitgerust met EGR (recirculatie van de uitlaatgassen) voor een lagere NOx-uitstoot en met een turbocompressor met variabele geometrie (VGT). Bovendien werkt deze wiellader met Komtrax telematica en geniet hij de ondersteuning van het Komatsu Care onderhoudsprogramma. Beide formules staan in voor een prima vlootbeheer en –ondersteuning, ze beschermen de machine tegen misbruik en garanderen een maximale efficiëntie en beschikbaarheid.

Comfort voor meer productiviteit
Voor een vlotte en veilige toegang tot de machine bezit de wiellader brede treeplanken langs beide kanten. Daarnaast is ze voorzien van een nieuw, kantelend stuurwiel en een perfect verstelbare, luchtgeveerde stoel met multifunctionele hendel ingebouwd in de stoel van de operator. Een knop op de rechterconsole bedient de “creep” mode in eerste versnelling die de operator toelaat een rijsnelheid van 5, 2 tot 14, 3 km/u aan te houden.

Meer winst
Het 7” hoge-resolutie kleurenscherm geeft in real time allerhande machinegegevens weer, zoals het AdBlue® peil, het instant verbruik en de prestaties. Ook de ECO Guidance informatie verschijnt in real time op het scherm teneinde het verbruik en de productiviteit te optimaliseren. Reiniging en onderhoud verlopen gemakkelijker dan ooit. De onderhoudselementen van de WA 200-8 zijn vlot bereikbaar om dure stilstand te beperken. In dat verband wijzen we ook op een koelventilator met verhoogd koelvermogen, ruimer gespreide ventilatorschoepen en een standaard ventilator met omkering van de draairichting om de radiator proper te houden. Op de vuldop van de AdBlue® vloeistof verkleint kijkglas het risico op overlopen. Bovendien bezit de machine grote vleugeldeuren met gascilinders voor een snelle en gemakkelijke toegang voor dagelijks onderhoud. De volledige spatborden achteraan maken deel uit van de standaard uitrusting. Er is achteraan tevens een camera voorzien die een buitengewoon uitzicht biedt over de werkzone achter de machine.

De WA200-8: nieuwe functies en voordelen

  • Tot 4% minder brandstofverbruik dan de WA200-7 dankzij het nieuwe motorbedieningssysteem
  • Conform de EU Stage IV normen
  • Selectieve katalytische reductie (SCR), met toevoeging van AdBlue®
  • Nieuwe operatorcabine met verhoogd comfort
  • Stuur met verstelbaar stuurkolom • Camera achteraan
  • Luchtgeveerde, verwarmde stoel
  • 7” LCD kleurenscherm
  • Onderhoudsinformatie
  • ECO Guidance handleiding
  • Komtrax niveau 5

Bouwmat partners

Magetra Volvo TrucksVolvo LNG-truck