Atlas Copco XATS138
01:56
28-06-2017

Nieuwe mobiele compressor zorgt ervoor dat debiet en druk overeenkomen met toepassing

Atlas Copco introduceert een nieuwe, compacte en zeer veelzijdig mobiele compressor op een enkele as. De XATS 138 biedt een combinatie van efficiëntie en flexibiliteit dankzij het intuïtieve PACE-drukregelsysteem waarmee eindgebruikers het debiet en druk op hun specifieke toepassing kunnen aanpassen.

“Onze toekomstgerichte benadering van het ontwerp betekent dat we geen compromissen sluiten als het gaat om het leveren van efficiëntie aan klanten. Deze mantra is verwerkt in onze nieuwe “crossover” compressor, die niet alleen uiterst efficiënt en gemakkelijk te verplaatsen is, maar biedt ook de toegevoegde flexibiliteit om voor meer druk en debiet te zorgen indien dat nodig is,” aldus Hendrik Timmermans, Vice-President Marketing van de Portable Energy divisie van Atlas Copco. “De XATS 138 stelt gebruikers in staat om effectief één compressor voor meerdere toepassingen te gebruiken, het optimaliseren van hun investering, verbeteren van het gebruik en het realiseren van een hogere return on investment.”

Met het PACE-systeem (druk afgesteld via cognitieve elektronica) kunnen werkdrukken in een paar seconden, in stappen van 0,1 bar via een intuïtieve XC2003-controller, worden aangepast. De volledig geïntegreerde, ergonomisch geplaatste controller vereenvoudigt een diagnose van het systeem, volgt het gebruik van de compressor en geeft de geplande onderhoudsbeurten aan.

De XATS 138 beschikt over een zeer sterke onderstel en behuizing welk zorgt voor een veilig transport. De carrosserie wordt beschermd door een anti-corrosie

systeem bestaande uit drie lagen, namelijk een zincor, primer en een poedercoating. Bovendien voldoet het aan de C3 corrosiebescherming categorie, waardoor de behuizing minstens 10 jaar lang corrosievrij is. Daardoor wordt de levensduur van de compressor verlengd en de restwaarde verhoogd. Een vloeistofdicht frame, dat is aangebracht als een standaard onderdeel, garandeert dat er geen vloeistoffen gelekt worden naar het milieu.

XATS138-mobiele-compressor-768x446

Lichtgewicht en compact, de compressor is gemonteerd op een enkele as, wat de manoeuvreerbaarheid ten goede komt. De kleine voetafdruk van de compressor maakt het trekken eenvoudiger vergeleken met andere modellen in dezelfde klasse.

De XATS 138 wordt aangedreven door een 4-cilinder Kubota-motor, die voldoet aan Stage 3B. De motor is  uitgerust met een DOC-DPF-uitlaatgasnabehandelingssysteem, dat zonder extra kosten aan de emissienorm voldoet. Bedrijfsparameters zijn -20 °C tot +45 °C.

Door het combineren van Atlas Copco’s gepatenteerde schroefelement met een 49 kW Kubota dieselmotor krijgen de eindgebruikers een mobiele compressor die de beste in zijn klasse is op het gebied van brandstofverbruik met 25 procent brandstofbesparing bij normale belasting. Het normale effectieve werkdrukbereik is 7-10,3 bar met een debiet van 5,5-7,0 m3/min.

Onderhoudsefficiëntie was een belangrijke factor bij het ontwerpen van de nieuwe compressor. Het eindresultaat is dat de XATS 138 langere service-intervallen biedt, zowel voor de compressor (1000 uren of gemiddeld eenmaal per twee jaar), als voor de motor (500 uren of gemiddeld eenmaal per jaar). Dit, gecombineerd met de lange levensduur van alle verbruiksonderdelen, verlaagt uw totale bedrijfskosten en verhoogt het gebruik. Bovendien kunnen klanten de beschikbaarheid en onderhoudskosten precies plannen en voorspellen door te kiezen voor een serie aanpasbare onderhoudsschema’s.

Extra eigenschappen zoals een opschroefbare lucht-/olieafscheider garanderen korte en efficiënte servicebeurten. Op praktisch niveau bieden de afmetingen van de U-Flex, scharnieromkasting een betere toegang voor het onderhoud.

Een breed scala aan optionele uitrusting zorgt ervoor dat de XATS 138 verder kan worden aangepast om aan de specifieke toepassingseisen te voldoen en vergroot de operationele veelzijdigheid voor zelfs de meest veeleisende werkomgevingen. Extra opties omvatten wegsignalering, een gereedschapskist, verstelbare trekstang, nakoeler met waterafscheider en een noodstopknop.

In overeenstemming met alle mobiele compressoren van Atlas Copco, biedt XATS 138 de kopers de zekerheid van hoge restwaarde en de mogelijkheid van een gegarandeerde terugkoopovereenkomst.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Keestrack-erFleXiever schudzeefmachine