Wedstrijd werkplaatspersoneel VISTA
01:38
13-09-2017

‘s Werelds grootste wedstrijd voor werkplaatspersoneel gaat weer van start

Op 4 september werden de inschrijvingen voor ‘s werelds grootste wedstrijd voor werkplaatspersoneel genaamd VISTA*, geopend. Geschat wordt dat ruim 18.000 technici uit het wereldwijde dealernetwerk van Volvo Trucks en Volvo Buses zich zullen inschrijven. VISTA wil ervaren technici aantrekken en behouden door middel van teamwork en opleidingen.

Hoewel VISTA een wedstrijd is, heeft het programma voornamelijk als doel om teamwork aan te moedigen, de teamgeest en trots te bevorderen, alsook zelfontplooiing te stimuleren en vaardigheden te ontwikkelen. VISTA helpt servicepersoneel om hun kennis bij te schaven en de kwaliteit van hun werk te optimaliseren. Dat resulteert dan weer in een betere klantenservice en een hogere klantentevredenheid.

VISTA in België
Tijdens de vorige editie van Vista in 2015-2016 namen 63 teams van de Belgische dealers deel. Het team van Automobilia Zarren was de Belgische winnaar en won zelfs de 2de plaats in de wereldfinale.

Uiterst ervaren en gemotiveerde technici helpen de werkplaatsen van Volvo Trucks om foutdiagnoses uit te voeren en problemen van de eerste keer goed (‘first time right’), snel en volgens de hoogste kwaliteitsnormen te op te lossen. Die vaardigheden zijn cruciaal om de inzetbaarheid van vrachtwagens te maximaliseren voor onze klanten.

“VISTA versterkt onze vaardigheden en geeft ons de motivatie om het beste team ter wereld te zijn. En als onze mecaniciens de beste ter wereld zijn, zijn ze gemotiveerd om het beste werk te leveren voor de klant,” aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.

Verwacht wordt dat VISTA 2017-18 ruim 18.000 servicepersoneel uit het wereldwijde dealernetwerk zal aantrekken. Zij zullen samenwerken in ongeveer 4.500 teams. Het thema van dit jaar, ‘Performance is Everything’, bevestigt dat werknemers van Volvo Trucks en Volvo Buses steeds werk van topniveau moeten afleveren. Met VISTA biedt Volvo Trucks ook het hoofd aan de wereldwijde uitdaging om werkplaatspersoneel aan te trekken en te behouden.

“Als alle teamleden het beste van zichzelf geven, geeft VISTA het gevoel dat u thuishoort in ‘s werelds beste servicemarktfamilie,” besluit Claes Nilsson.

VISTA uitreiking

Over VISTA
*VISTA staat voor ‘Volvo International Service Training Awards’. Het programma werd opgestart in 1957 en was oorspronkelijk een wedstrijd voor Zweedse Volvo-technici. Twintig jaar later, tegen 1977, was de wedstrijd uitgebreid naar alle continenten en lokte hij erkende Volvo-dealers van over de hele wereld. Vandaag is VISTA een tweejaarlijks evenement en de grootste wedstrijd voor servicemarktpersoneel ter wereld.

VISTA staat open voor concessiehouders van Volvo Trucks en Volvo Buses en hun technici uit de hele wereld. Om zich te plaatsen, moeten de deelnemende teams twee delen met theoretische en technische vragen oplossen. De winnaars van elke markt gaan door naar de halve finales, die in april 2018 plaatsvinden in het Zweedse Göteborg. Daar nemen maar liefst 240 teams het drie weken lang tegen elkaar op. De 40 beste teams plaatsen zich voor de wereldfinale in Curitiba in juni 2018.

Belangrijke data VISTA 2017-18

  • Officiële start: 27 juni 2017
  • Start van de inschrijvingen: 4 september 2017
  • 1e theoretisch deel: 7-30 november 2017
  • 2e theoretisch deel: 30 januari-20 februari 2018
  • Halve finales, Göteborg, Zweden: 9-27 april 2018
  • Finale, Curitiba, Brazilië: 25-29 juni 2018

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Groeneveld Oilmaster Volvo BusJOSKIN European Drivers Championship 2017