Van-Haut-Sennebogen-Crane-Line
01:20
02-06-2017

Sennebogen Crane Line-gamma maakt comeback bij Van Haut

Sinds eind maart heeft Van Haut, verdeler van diverse merken bouwmachines, opnieuw de Belgische distributierechten van het Sennebogen Crane Line-gamma in handen. Deze waren tien jaar lang voorbehouden voor de Kuiken Groep (VCM), maar werden nu in onderling overleg overgeheveld naar Van Haut. “De keuze van Sennebogen is ingegeven door de jarenlange ervaring met onze machines en expertise in de sector, die klanten een goede kwaliteit en service waarborgt”, klinkt het bij Van Haut. Kuiken, Van Haut en Sennebogen zorgen gezamenlijk voor een vlotte overgangsfase. 

Dries Van Haut, CEO van Van Haut, over de terugkeer van het Sennebogen Crane Line-gamma: “We zijn uiteraard verheugd dat we dit gamma na bijna tien jaar opnieuw kunnen aanbieden aan onze klanten. Sennebogen is een synoniem voor Duitse degelijkheid. Als het aankomt op kwaliteit, staat het merk helemaal bovenaan de ladder. Toen Kuiken besloot om zich voornamelijk op de overslagkranen te richten, vroeg Sennebogen ons om de verdeling van het Crane Line-gamma in België over te nemen. Het wil de verdelers van overslagkranen en hijskranen gescheiden houden om hen te laten specialiseren in één productgroep. Omdat we al veel ervaring hebben met dat type Sennebogen-machines, was dit voor hen en voor ons dan ook een logische stap. We zijn zeer trots dat we deze machines opnieuw kunnen verdelen. Sennebogen is eveneens een familiebedrijf, waardoor het optimaal kan inspelen op tendensen en snel nieuwe machines op de markt kan brengen.”

Vlekkeloze transitie
Met de overheveling van de activiteiten rond de Sennebogen Crane Line-producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen) wordt het gamma van Van Haut wederom uitgebreid. De overname van de distributie van Kuiken verliep vlekkeloos. Dries Van Haut: ”De transitie verloopt in de beste verstandhouding, zodat de klanten er weinig van zullen merken. Een goed voorbeeld hiervan is de machine die Valcke Prefab nog kocht net voor de overgang. De voorbeeldige samenwerking tussen Kuiken en Van Haut zorgde ervoor dat dit in alle transparantie kon verlopen, in dit geval zelfs binnen één project.”

Van-Haut-hijskranen

Van Haut is al dertig jaar actief als importeur van verschillende merken bouwmachines. Enerzijds met producten die gerelateerd zijn aan beton en prefab zoals Schnell-betonstaalmachines, Avermann-prefabsystemen en Imer-betoncentrales, anderzijds met machines voor grond-, weg- en waterbouwtoepassingen zoals Sany-graafmachines, SBH-beschoeiing en Dawson-valblokken. De hijskranen van Sennebogen zorgen voor een mooie link tussen beide afdelingen. 25 ervaren medewerkers zorgen vanuit de vestiging in Kruibeke voor de nodige technische en commerciële ondersteuning van deze producten.

Tekst en beeld: Van Haut

Bouwmat partners

Schaeff-TW95-Veratho