Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Uitbreiding naar lichte bedrijfsvoertuigen

Uitbreiding naar lichte bedrijfsvoertuigen

De groep ATL Renting hoeft in België en ver daarbuiten eigenlijk geen voorstelling meer. Het bedrijf is al meer dan 22 jaar actief in het verhuur, de verkoop en de huurkoop van trekkers, trailers en chassis. Een belangrijke uitbreiding is dat ATL Renting vanaf 1 januari 2020 ook lichte bedrijfsvoertuigen zal verhuren vanuit de hoofdzetel in Tessenderlo.

ATL Renting is gespecialiseerd in het leveren van trekkers, trailers en chassis via interessante financieringsformules. In dezelfde optiek heeft ATL Renting ook op vraag van de klanten een verhuurafdeling voor lichte bedrijfsvoertuigen opgestart. Grond, Weg, Waterbouw sprak hierover met Eric Beckers, de verantwoordelijke voor dit project.

Flexibiliteit en snelheid

“We starten dus vanaf 1 januari met de verhuur, verkoop en huurkoop van lichte bedrijfsvoertuigen”, steekt Eric Beckers van wal. “Dat gebeurt met dezelfde filosofie als voor ons huidig assortiment. We worden dus geen korte termijn verhuurder voor één dag of week, maar bieden interessante huurcontracten op langere termijn aan. De verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen moet in het juiste licht gezien worden. We worden geen concurrentie voor de dealernetten van nieuwe voertuigen, maar zullen enkel voertuigen die uit huurcontracten terugkomen te koop aanbieden. Het kernpunt van onze aanpak is de flexibiliteit en snelheid. Flexibiliteit in de keuze van de huurformule en flexibiliteit in de keuze van het gehuurde materieel. Snelheid door ons interne beslissingsproces en snelheid van leveren door onze ruime voorraad van minimum 100 wagens in elke lengte en laadvermogen.”

Flexibiliteit is er ook in het aantal uitvoeringen, bijvoorbeeld chassis-cabines met opbouw en accessoires. (Beeld: Daimler – Dirk Weyhenmeyer)

Alle mogelijke klantenwensen

“In de startfase gaan we uit van de populairste modellen van drie kwaliteitsmerken, onder andere Peugeot, Ford en Mercedes-Benz”, gaat Eric Beckers verder. “De voorraad is samengesteld met wagens van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid, het hoogste comfortniveau, een lage uitstoot, zuinige en betrouwbare motoren en met de belangrijkste veiligheidsopties. Voorlopig zullen we het houden op modellen tot 3,5 ton, dus te besturen met een B of BE rijbewijs. In het aanbod komen gesloten bestelwagens, combi’s, minibusjes en chassis/cabines met elke mogelijke opbouw. Onze soepelheid schuilt ook in het inspelen op alle mogelijke klantenwensen. Elk contract zal op maat van de klant worden uitgewerkt, zowel naar huurformule (huurkoop, financiële renting, volledige huur inclusief verzekering en onderhoud of bijvoorbeeld een formule zonder verzekering, red.). Dezelfde flexibiliteit bieden we aan voor accessoires zoals een dakimperiaal, een trekhaak, extra verlichting of de volledige inrichting van de laadruimte.”

Flexibiliteit en snelheid zijn de grote troeven van de nieuwe verhuurafdeling.

500 tot 700 voertuigen

Zit het niet in de standaardvloot dan kan ATL Renting een aanbod op maat ontwikkelen. Eric Beckers: “We houden ook rekening met de tijdsgeest want ook het huren van elektrische voertuigen of hybride uitvoeringen zal tot de mogelijkheden behoren. Er zijn zelfs al twee hybride Ford Transit Customs onderweg, wat aantoont dat we helemaal ‘mee’ zijn. We hebben een 200-tal voertuigen in bestelling, maar het doel is toch een 500 tot 700 voertuigen per jaar. Voor het onderhoud worden contracten afgesloten met het dealernet verspreid over heel België, waardoor de klant een vrije keuze heeft en wij de zekerheid hebben dat de wagens perfect onderhouden worden met een gegarandeerde mobiliteit 24/7.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details