Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Veilig koppelen zonder de cabine te verlaten
MAB aannemingen investeerde onlangs in een Volvo ECR145E rupsgraafmachine met een volledig af-fabriek gemonteerde Steelwrist X control besturing.

Veilig koppelen zonder de cabine te verlaten

Voor MAB aannemingen uit Kalmthout een goede reden om de splinternieuwe Volvo ECR145E rupsgraafmachine er meteen mee uit te rusten.

De snelwisselkeuze van MAB aannemingen wordt begrijpelijk wanneer we zien wat het bedrijf doet: bodemsaneringsprojecten, rioleringen, bestratingswerken, wegenwerken voor bedrijven en steeds vaker de aanleg van sportvelden. Veiligheid, gezondheid en milieu staan daarom hoog op de prioriteitenlijst van MAB aannemingen, dat een reputatie heeft opgebouwd als probleemoplosser die het werk klaar krijgt, ongeacht de hindernissen op het terrein.

Om die reden investeerde het bedrijf onlangs in een Volvo ECR145E rupsgraafmachine met een volledig af-fabriek gemonteerde Steelwrist X control besturing. De machine werd geleverd via SMT Belgium te Vilvoorde, de exclusieve verdeler en invoerder van Volvo Construction Equipment in België en Luxemburg.

Merkonafhankelijke uitwisselbaarheid is belangrijk, ook bij de volautomatische SQ60-5 snelwissel van Steelwrist.

Volautomatische snelwissel

Om de splinternieuwe rupsgraafmachine helemaal gereed te maken voor zijn specifieke werkzaamheden, kreeg hij een volautomatische SQ60-5 snelwissel van Steelwrist, plus een X18 tiltrotator met SQ60 technologie bovenaan en S60 hydraulisch onderaan, zo verklaart zaakvoerder Ron Mabesoone: “Hiermee willen wij de machine-efficiëntie significant verhogen, omwille van het feit dat er volhydraulisch en elektrisch aan- en afgekoppeld kan worden tussen de tiltrotator en andere uitrustingsstukken. Dit alles uiteraard zonder dat de cabine moet worden verlaten.”

De snelwissel is uit veiligheidsoogpunt uitgerust met het mechanisch beveiligingssysteem Front Pin Lock. De tiltrotator werd voorzien van een geïntegreerde 4-vinger grijper in gietstaal.

Totale uitwisselbaarheid

Alain Janssen, de Area sales manager Belgium van Steelwrist, geeft tot slot nog een markt­overzicht: “Vandaag de dag heeft Steelwrist efficiënte oplossingen voor graafmachines van 1 tot en met 70 ton. Het SQ volautomatisch systeem is beschikbaar voor machines tussen 15 en 70 ton eigen gewicht. Daarbij zijn ook de benodigde kopplaten via Steelwrist verkrijgbaar, zowel gelast als gebout en voor een breed gamma aan hydraulische uitrustingsstukken, dit alles uitwisselbaar met de marktstandaard. Bovendien gaan wij als fabrikant van tiltrotators en snelwissels voor een wereldwijde merkonafhankelijke uitwisselbaarheid, vandaar dat onlangs door Anders Jonsson, CEO Rototilt, en Stefan Stockhaus, CEO Steelwrist, de open-S alliantie in het leven is geroepen.”     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details