01:06
06-12-2018

Volvo Trucks bespaart brandstof met nieuwe verbeteringen

De opgewaardeerde D11- en D13-dieselmotoren die Volvo Trucks aanbiedt in de Volvo FH, FM en FMX, beantwoorden voortaan aan de nieuwe Euro 6 Step D-voorschriften en voorzien een aantal verbeteringen die transporteurs helpen om de brandstofkosten te drukken.

“Aangezien brandstof nog steeds een derde van de totale kosten van transporteurs uitmaakt, blijven we alles in het werk stellen om het brandstofverbruik van onze vrachtwagens verder te reduceren”, aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks. “Dit keer resulteerde een combinatie van kleine verbeteringen in een aanzienlijke kostenbesparing voor onze klanten, zonder dat daarbij aan de prestaties of productiviteit werd geraakt.”

size-full wp-image-158932" src="https://www.bouwmat.eu/wp-content/uploads/2019/04/Volvo-Trucks-1.jpg" alt="Volvo Trucks" width="auto" height="auto" />
Claes Nilsson, President Volvo Trucks

De nieuwe Euro 6 Step D-normen moeten ervoor zorgen dat voertuigen ook in normale bedrijfsomstandigheden aan de emissienormen beantwoorden. Om aan die strengere emissienormen te voldoen, heeft Volvo Trucks onder meer een nieuwe motorsturing uitgedokterd en de uitlaatcoating na het uitlaatgasbehandelingssysteem verbeterd.

Ook gebruikt de opgewaardeerde D13-dieselmotor een nieuwe VDS-5-olie met lage viscositeit en nieuwe olieringen op de zuigers, die het brandstofverbruik en de interne wrijving verlagen. Bovendien bespaart de 500 pk sterke motor extra brandstof door dezelfde hoge compressieverhouding te gebruiken als de versies met 460 en 420 pk.

Volvo TrucksDe opgewaardeerde D11-motor van Volvo Trucks voldoet aan de nieuwe Euro 6 Step D-voorschriften en bevat een aantal verbeteringen om brandstofkosten te besparen.

De kaartgestuurde I-See-software gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te voorspellen en het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daarop af te stemmen. Het systeem werd ontwikkeld om de kinetische energie van het voertuig optimaal te benutten en werd nog verbeterd met een aantal upgrades, waaronder een nieuwe schakelstrategie en de functie ‘selectief rollen’, die de  ‘I-Roll’ modus doeltreffender gebruikt.

“Deze updates zullen onze klanten helpen om de nieuwe emissienormen voor te blijven en tegelijk het brandstofverbruik van de Volvo FH, FM en FMX te optimaliseren”, besluit Claes Nilsson.

De nieuwe geüpgrade motoren kunnen vanaf eind december 2018 besteld worden.

Uitgelichte afbeelding: De op kaarten gebaseerde I-See is verbeterd met een aantal upgrades, zoals een nieuwe versnellingskeuzestrategie.

Bouwmat partners

TTTech ProdukteSP 15i en SP 25i