Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks leidt Europese markt voor elektrische vrachtwagens

Volvo Trucks leidt Europese markt voor elektrische vrachtwagens

Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks Europees marktleider is in 2021 in zware volledig elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42%. In 2021 noteerde het bedrijf bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 elektrische vrachtwagens wereldwijd.

De internationale vrachtwagensector ondergaat momenteel een transformatie naar duurzamer vervoer nu de verkoop van zware elektrische vrachtwagens op batterijen begint aan te trekken, met Europa op kop. Het commerciële verkeer telt steeds meer zware volledig elektrische vrachtwagens.

Uit statistieken van de marktanalysegroep IHS Markit blijkt dat er in 2021 in totaal 346 elektrische vrachtwagens (≥16 ton) werden ingeschreven in Europa – een stijging van 193% ten opzichte van 2020. Volvo Trucks heeft met 42% het grootste marktaandeel. De Europese landen met de meeste ingeschreven elektrische vrachtwagens (≥16 ton) zijn Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Nederland.*

“We zijn vastbesloten om de revolutie van elektrische vrachtwagens aan  te voeren; onze toonaangevende positie in Europa is daar het bewijs van. Ook al zijn de volumes nog steeds beperkt, we zien een snel groeiende belangstelling, zowel in Europa, Noord-Amerika als in andere delen van de wereld. In 2021 noteerden we bestellingen, waaronder koopintentieverklaringen, voor meer dan 1.100 vrachtwagens in ruim 20 landen. Het wordt al snel een belangrijk concurrentievoordeel voor onze klanten om elektrische, emissievrije transporten aan te bieden,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Volvo Trucks startte in 2019 als een van ‘s werelds allereerste vrachtwagenmerken met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Wanneer dit najaar de productie van de volledig elektrische modellen Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX begint, zal Volvo het meest complete elektrische gamma wereldwijd in de vrachtwagensector hebben. Volvo heeft elektrische voertuigen afgeleverd aan een brede waaier van klanten in Europa, Noord-Amerika en Australië. De doelstelling van het bedrijf is dat in 2030 de helft van zijn totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

“Deze cijfers tonen duidelijk aan dat de verkoop heel goed van start is gegaan. Met ons brede gamma elektrische vrachtwagens is het nu mogelijk om de helft van het zware wegtransport vandaag al te elektrificeren. Dit aandeel zal nog groter worden naarmate de afstand die elektrische vrachtwagens kunnen afleggen toeneemt en de laadinfrastructuur voor zware vrachtwagens verder wordt ontwikkeld,” aldus Roger Alm.

*Bron: IHS Markit, ihsmarkit.com. Europa, met uitzondering van het VK

IHS Markit-statistieken over het aantal vrachtwagens (≥16 ton) dat in 2021 werd ingeschreven in Europa, met uitzondering van het VK:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details