Volvo
01:55
20-11-2018

Volvo Trucks levert autonome transportoplossing voor Brønnøy Kalk AS.

Volvo Trucks heeft zopas een baanbrekende overeenkomst ondertekend met Brønnøy Kalk AS in Noorwegen om de eerste commerciële autonome oplossing te leveren voor het transport van kalksteen van een open mijn naar een nabijgelegen haven.

Volvo Trucks heeft een baanbrekende overeenkomst ondertekend met Brønnøy Kalk AS om zijn eerste commerciële autonome transportoplossing te leveren.

De oplossing voor Brønnøy Kalk AS bestaat erin de kalksteen door 6 autonome Volvo FH-vrachtwagens te laten vervoeren over een afstand van 5 km, door tunnels tussen de mijn zelf en de maalinstallatie. Tests met deze oplossing werden succes uitgevoerd en zullen nog een tijd doorgaan tot de vrachtwagens eind 2019 volledig operationeel worden.

De overeenkomst volgt op recente succesvolle automatiseringsprojecten voor andere mijnen, de oogst van suikerriet en de ophaling van afval. Voor Volvo Trucks is deze commerciële oplossing echter een opwindende primeur. Eerder dan de autonome vrachtwagens aan te kopen, koopt Brønnøy Kalk een transportoplossing, meer bepaald voor het transport van kalksteen tussen de twee hubs.

We zijn trots een autonome oplossing te kunnen voorstellen die een antwoord biedt op de uitdagingen van onze klanten op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en rendement”, aldus Claes Nilsson, Voorzitter van Volvo Trucks.

“Dit is een belangrijke stap voor ons”, vertelt Raymond Langfjord, Managing Director van de mijn. “Er heerst een felle concurrentiestrijd in de sector. We zoeken voortdurend naar middelen om onze efficiëntie en productiviteit op lange termijn te verhogen en hebben een duidelijke visie om voordeel te halen uit nieuwe technologische en digitale oplossingen.  We zochten daarvoor een betrouwbare en innovatieve partner, die onze focus op duurzaamheid en veiligheid deelt.

De keuze voor autonome vrachtwagens zal onze competitiviteit op de fel bevochten wereldmarkt aanzienlijk vergroten.”

“We zijn trots een autonome oplossing te kunnen voorstellen die een antwoord biedt op de uitdagingen van onze klanten op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en rendement”, aldus Claes Nilsson, Voorzitter van Volvo Trucks. De wereldwijde transportbehoeften veranderen voortdurend aan een hoog tempo en de sector eist nieuwe en geavanceerde oplossingen om aan de leiding te blijven. “Wij hebben ons als doel gesteld om de toon te zetten met de ontwikkeling van producten en diensten die aan deze vereisten voldoen”, gaat Claes Nilsson voort.

De voertuigen zijn volledig autonoom en worden van buitenaf beheerd door de operator van de wiellader.

“De introductie van autonome oplossingen is een opwindend moment”, aldus Sasko Cuklev, Director Autonomous Solutions bij Volvo Trucks. “Door te werken op een beperkte ruimte en met een vaste route, kunnen we nagaan hoe we het maximum uit de oplossing kunnen halen en hoe we ze perfect kunnen afstemmen op de specifieke behoeften van onze klanten. Alles draait om onze samenwerking om nieuwe oplossingen te ontwikkelen, de flexibiliteit en efficiëntie te verhogen en de productiviteit op te drijven.”

De overeenkomst omvat een deal waarbij de klant een totale transportservice koopt en per afgeleverde ton betaalt.

Feiten: Volvo Trucks’ eerste commerciële oplossing voor autonome vrachtwagens

  • De deal omvat een autonome oplossing om kalksteen te vervoeren tussen twee hubs van Brønnøy Kalk in Velfjord (Noorwegen).
  • De partners zijn Brønnøy Kalk AS en Volvo Trucks.
  • De autonome Volvo FH-vrachtwagens worden beheerd door de operator van een wiellader.
  • De route omvat zowel ritten door tunnels als in openlucht.

Uitgelichte afbeelding: Zes autonome Volvo FH-vrachtwagens zullen kalksteen vervoeren over een afstand van vijf kilometer, door tunnels tussen de Brønnøy Kalk-mijn en de maalinstallatie.

Bouwmat partners

Van der SpekCW-systeem