Wacker Neuson Matexpo 2017
02:22
07-09-2017

Wacker Neuson op de Matexpo 2017

Ook dit jaar presenteert Wacker Neuson zijn productassortiment tijdens de Matexpo in Kortrijk (België). Op de stands A05 en A07 zijn Wacker Neuson en dealer Torfs vertegenwoordigd op een oppervlak van 1.300 vierkante meter om innovatieve oplossingen uit het uitgebreide producten- en dienstenassortiment aan het vakpubliek te presenteren. De focus ligt voornamelijk op de emissievrije oplossingen van de zero emission-serie, de multi-inzetbare wielladers en het vakgebied verdichtingstechniek.

Om de twee jaar biedt de Matexpo specialisten uit de bouwsector de mogelijkheid om zich aan de hand van hun assortiment te presenteren. Naast 360 exposanten en ontelbare machines worden dit jaar ook weer ca. 40.000 bezoekers verwacht op het terrein van de Kortrijk XPO. Dat maakt de Matexpo de grootste vakbeurs voor de bouwsector in de Benelux. De nadruk ligt op wegenbouw, recycling en het werken in openbare gebieden. “Voor onze regio was de Matexpo altijd al een ideale gelegenheid om het vakpubliek onze innovaties en het uitgebreide producten- en dienstenassortiment te presenteren”, aldus Jörg Vogler, bedrijfsleider van Wacker Neuson Benelux. “Onze dealer Torfs stelt op zijn paviljoen voornamelijk graafmachines en dumpers tentoon, bij ons staan wielladers en verreikers, alsook het uitgebreide assortiment aan bouwapparaten in het middelpunt.”

Geen emissie, volledig motorvermogen
Met een uitgebreid assortiment aan emissievrije producten is Wacker Neuson een toonaangevende voorloper binnen dit segment. Om deze voorsprong te behouden wordt het motorvermogen van de zero emission-oplossingen voortdurend geoptimaliseerd. Met de introductie van de nieuwe generatie accu’s in de lente van 2017 werd de looptijd van de accutrilstamper AS50e met 50 procent tot 30 minuten verhoogd. De emissievrije werkwijze van de trilstamper kan vooral in greppels, maar ook bij het gebruik in gebouwen optimaal benut worden. Voor een soepel werkproces kan de ontladen accu zonder gereedschap met enkele handgrepen verwijderd worden en vervangen worden door een opgeladen accu. Klanten die al een accutrilstamper hebben, kunnen van de verbeterde accuprestaties profiteren en probleemloos overstappen naar de nieuwe accu. Het design, de aansluitingen en de bediening is onveranderd gebleven en ook de laders kunnen gewoon gebruikt blijven worden.

Een ander product uit het zero emission-assortiment van Wacker Neuson is de accu-aangedreven wiellader WL20e. Dankzij de grote wendbaarheid en flexibiliteit alsook de optioneel verkrijgbare hydraulisch of handmatig wegklapbare canopy is deze ideaal voor werkzaamheden in gebouwen. De accu van de WL20e is eveneens verder ontwikkeld: deze is per direct beschikbaar met een hoogwaardige AGM-accu (“Absorbent Glass Mat”). Deze accu onderscheidt zich door de gebruiksvriendelijkheid en het geringe onderhoud. Met behulp van een ingebouwde lader kan de accu nu eenvoudig met een kabel via elke stroombron, stationair of mobiel, opgeladen worden – een groot voordeel bij de dagelijkse werkzaamheden op de bouw.

Wacker Neuson grondverzet

Multitool voor elke uitdaging
Dankzij een sterk hydraulisch vermogen, een snelwisselsysteem en meer dan 50 aanbouwdelen af fabriek zijn de 12 wielladermodellen van Wacker Neuson echte alleskunners. Motorvarianten met een groot vermogen en een hoge koppel zorgen voor de betrouwbare werking van aanbouwdelen met hoog hydraulisch vermogen, zoals asfaltfrezen of sneeuwblazers. Alle Wacker Neuson-wielladers kunnen daarnaast met verschillende opties uitgerust worden: bijvoorbeeld met een vierde stuurkring, waarmee extra hydraulische functies op de aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. Kortom: met een wiellader van Wacker Neuson beschikken ondernemers over een extreem multi-inzetbare en derhalve kostenefficiënte machine, die het hele jaar door de dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijkt.

Probleemloos verdichten
Wacker Neuson biedt zijn klanten een breed assortiment aan producten voor betonverdichting aan. Naast de op afstand bestuurbare greppelwalsen en de trilstampers – met accuaandrijving, tweetakt-, viertakt- en dieselmotor – is er tijdens de Matexpo ook een grote aantal trilplaten te zien. Deze reeks varieert van lichte, vooruitlopende tot middelzware en zware omkeerbare modellen, die met een stuurbeugel of op afstand bestuurd kunnen worden. Alle trilplaten worden gekenmerkt door hun grote motorvermogen bij een laag verbruik. Door het gebruik van geavanceerde technologieën kunnen de trilplaten voor de meest uiteenlopende werkzaamheden ingezet worden. Vooral de grote trilplaten met stuurbeugel blinken uit vanwege de lage hand-armtrillingen (HAV): de wettelijk voorgeschreven grenswaarde van minder dan 2,5 m/s² wordt bij deze modellen duidelijk onderschreden – en dat zonder vermogensverlies. De op afstand bestuurde modellen worden bediend door middel van een infraroodsignaal. Wanneer er een obstakel staat dat de gebruiker het zicht op zijn trilplaat ontneemt, dan wordt de verbinding met de machine verbroken en komt deze tot stilstand – maximale veiligheid in vergelijking met radiografische afstandsbedieningen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

MAXIMO PERITVH op Matexpo