Van der Spek
01:15
15-11-2018

“We zijn een one-stop-shop voor wegenbouwers”

De sector van de wegenbouw staat niet stil en dus evolueren ook de toeleveranciers mee. De firma Van der Spek is sterk aan het investeren in zijn machines voor de wegenbouw. Na de overname van Dynapac door wereldspeler Fayat, breidt Van der Spek zijn assortiment uit met onder meer het light compaction-gamma. “We zijn nu een one-stop-shop voor wegenbouwers”, aldus product manager Luc Van Nieuwenhove. 

De firma Van der Spek uit Ternat is vandaag vooral gekend in de hoogbouw, maar investeert de laatste jaren ook meer en meer in machines voor de wegenbouw zoals asfaltmachines en walsen. Van der Spek is exclusief verdeler van Dynapac, de van oorsprong Zweedse producent van grond- en bestratingsmachines, in de Benelux. “De sterkhouders van Dynapac zijn de uitstekende trilbalk en rupsonderstel”, vertelt Luc Van Nieuwenhove, product manager Dynapac bij Van der Spek. “Recentelijk is Dynapac overgenomen door de Fayat Group. Deze overstap is nu succesvol afgerond. Onder impuls van deze heroriëntering zetten wij meer in op de verdeling van het volledige gamma van Dynapac-machines en breiden we ons assortiment uit met het light compaction-gamma. Van der Spek is zo uitgegroeid tot een one-stop-shop voor wegenbouwers met onze machines, light equipment maar ook materialen voor onderhoud en herstellingen zoals bitumen en rubbers.” Voor het light compaction-gamma gaat Van der Spek een dealer-netwerk uitbouwen. Om aan de groei in dit segment te kunnen beantwoorden, is het bedrijf tevens op zoek naar twee vertegenwoordigers en technici. 

Van der Spek

Groeiend bedrijf
“Door de nauwe samenwerking met onze dienst recyclage wordt ons klantenbestand in de wegenbouw steeds groter”, zegt Luc Van Nieuwenhove. “Een troef is dat wij direct in contact staan met de Dynapac-fabrieken, Karlskrona in Zweden voor de rollers en Wardenburg in Duitsland voor de finishers. Deze rechtstreekse relatie komt ten goede aan zowel de flow van informatie als de beschikbaarheid van wisselstukken. Verder organiseren wij fabrieksbezoeken en scholingen voor zowel eigen personeel als cliënteel.” 

“Ook de verhuur zit in de lift en ons machinepark voor verhuur groeit ieder jaar. We hebben recent geïnvesteerd in een tiental asfaltwalsen. Dit is een mooie illustratie van een stijgende trend in het algemeen. We zien de toekomst van de wegenbouw met veel enthousiasme tegenmoet”, aldus Luc Van Nieuwenhove.       

Tekst | Liesbeth Verhulst  Beeld | Van der Spek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwmat partners

Optifuel Lab 3Humbaur