Magazines / Nr 04 2020

Nr 04 2020

Veiligheid op twee sporen


Kwaliteit, innovatie, flexibiliteit, timing, service … Allemaal thema’s die dag in dag uit als een rode draad doorheen de GWW-sector lopen en waar bedrijven veel belang aan hechten. Een aandachtig oog heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er nog een belangrijk thema ontbreekt in bovenstaande opsomming: veiligheid, een knop waar we niet genoeg op kunnen blijven drukken. In onze jaarlijkse railspecial heeft veiligheid zich ontpopt tot een vaste klant en dat is in deze editie niet anders. Veiligheid op en rond het spoor is een immer actueel thema en vandaag loopt die veiligheid zelfs op twee sporen. Enerzijds is er de nood aan een veilige werk- en reisomgeving voor respectievelijk spoorwerkers en reizigers, anderzijds zijn er nu de bijkomende coronamaatregelen die veilig werken en reizen mogelijk moeten maken.

GWW legde zijn oor te luisteren bij Benoît Gilson, de kersverse CEO van Infrabel. In nauw overleg met zijn klanten legde de infrastructuurbeheerder in moeilijke tijden een complexe werfpuzzel om cruciale spoorprojecten te redden, en dat op een veilige manier. “De eerste prioriteit is uiteraard de veiligheid van al onze mensen garanderen. Dat deden we onder meer door thuiswerk toe te laten voor alle collega’s voor wie dat mogelijk is. Wie toch naar de werkvloer moet komen, krijgt mondmaskers en een ontsmettende handgel. Er werden maatregelen genomen om de sociale afstand te respecteren en onze gebouwen worden ook regelmatig gereinigd”, vertelt Gilson in een interview.

Dat veiligheid hand in hand gaat met innovatie, bewijst Infrabel met de integratie van Artificial Intelligence op de werkvloer. Een project dat al voor de crisis werd opgestart, maar door corona in een stroomversnelling raakte. Zo werd een toepassing ontwikkeld die op basis van een gewoon tweedimensionaal beeld, driedimensionale informatie kan afleiden. Benoît Gilson legt uit: “Wanneer de veiligheidsafstand van 1,5 m niet wordt gerespecteerd, klinkt een waarschuwingsboodschap. Daarnaast hebben onze specialisten ook een systeem ontwikkeld om te zien of je je mondmasker al dan niet draagt en/of correct draagt. Het spreekt voor zich dat we dit allemaal doen met het grootste respect voor de privacy van ons personeel.”

In De Pen benadrukt ook Martine Serbruyns, directeur van de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen (DVIS), het belang van veiligheid én de rol die aannemer en bouwheer in dat verhaal spelen. “Een grondige voorbereiding van de werken en een nauwe samenwerking tussen bouwheer en aannemer blijven nodig om de spoorgerelateerde veiligheidsrisico’s goed in te schatten en een gepaste beveiligingsmethode te kiezen en correct toe te passen in alle fasen van de werken. We moeten immers vermijden dat we een veilige vervoersmodus realiseren ten koste van de personen die hem aanleggen en onderhouden”, klinkt het.

Verder is er in deze GWW uiteraard ook aandacht voor grote en kleine projecten. Zo worden onder andere de werken aan de nieuwe Tramlijn 9 in Brussel, het vernieuwen van de tramsporen aan het Harmoniepark in Antwerpen en het vervangen van de oude bundelverlichting in Oostende onder het vergrootglas gelegd. We nemen zelfs een kijkje bij onze zuiderburen, waar een Vlaamse freestechniek hoge ogen gooit in de Parijse metro. Ontdekt het allemaal in alweer een flink gevulde GWW.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: