Magazines / Nr 05 2019

Nr 05 2019

BIM zoekt zijn weg

Naast digitalisering zoekt ook Building Information Modelling (BIM) steeds harder zijn weg in de bouwsector. Dat blijkt ook in deze editie van Grond/Weg/Waterbouw. Het gebruik van BIM laat aannemers en installateurs toe om zowel in de ontwerpfase als op de werf substantieel tijd te besparen en ontwerpfouten te voorkomen. Dat beseffen ze ook bij steiger- en bekistingspecialist PERI. “Het is geen geheim dat de bouw achterophinkt op het vlak van digitalisering, maar wij trachten in dit verhaal een leidende rol te spelen. Zo zetten we onder andere sterk in op BIM, wat de foutenmarge bij projecten drastisch verkleind”, klinkt het overtuigend.

Tijdens de Dag van de Wegenbouw op Matexpo – georganiseerd door VlaWeBo (Vlaamse Wegenbouwers) – werd eveneens op de BIM-knop geduwd. De eerste ervaringen met een pilootproject in Zwartberg (Genk) werden gedeeld, tot groot genoegen van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), voor wie BIM een belangrijk aandachtspunt is: “Het belang van BIM groeit, ook voor infrastructuurprojecten. Als wegbeheerder willen wij hierin richtinggevend zijn, zowel voor het samenwerken tijdens de studie en uitvoering van projecten, als voor het gebruik van intelligente informatiemodellen tijdens het verdere beheer en onderhoud.”

Ook in de rioleringssector vindt BIM ingang. Zo introduceert rioleringsspecialist Deschacht zijn BIM-bibliotheek. Architecten, ingenieurs en studiebureaus kunnen gebruik maken van een complete bibliotheek met intelligente objecten waarmee ze plannen, lastenboeken en prijsberekeningen kunnen ontwikkelen en beheren. “BIM biedt ook meer soepelheid en bewegingsvrijheid inzake wijzigingen aan het model. In 2D-ontwerppakketten vereisen laattijdige wijzigingen nog een tijdrovende revisie van tekeningen en documenten. Omdat de objecten binnen BIM gekoppeld zijn, worden wijzigingen onmiddellijk gereflecteerd in de diverse tekeningen”, klinkt het enthousiast.

In de special riolering en ondergrondse infra komen we verder ook heel wat nieuwigheden tegen. Van gerichte waterdistributie dankzij proportionele drukregeling tot revolutionaire inspectieputten en een nieuwe generatie leidingsystemen die sterker, slimmer en sneller zijn. Aandacht is er ook voor het inventariseren van de bestaande rioolstelsels en het opmaken van de nodige levenscyclusplannen en onderhoudsprogramma’s. Iets wat de laatste jaren sterk aan belang heeft gewonnen. Die inventarisatie zorgt voor een budgettaire verschuiving van verbouw- en nieuwbouwprogramma’s naar asset management-programma’s.

Traditiegetrouw vinden ook grote projecten de weg naar Grond/Weg/Waterbouw. En dat is in deze editie niet anders. Zo zijn de werken aan de nieuwe Aalsterse tunnels en de rotonde aan de Gentsesteenweg en de Siesegemlaan afgerond en met de werken aan het viaduct is het project in een laatste fase beland. In een eindfase bevinden zich ook de bouw van het Trekfietsviaduct, een onderdeel van het Trekfietstracé van Ypenburg naar Den Haag, en de werken aan de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster. In Aalter ondergaat het station op zijn beurt belangrijke aanpassingswerken. Zo zullen de perrons worden verhoogd en de toegankelijkheid ervan worden verbeterd door de aanlag van lange toegangshellingen. Tenslotte wordt er ook een nieuw multifunctioneel gebouw, met loketruimtes en een parkeertoren, gebouwd en wordt de hele stationsomgeving heraangelegd.

Kortom, er valt in deze Grond/Weg/Waterbouw weer heel wat te ontdekken!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: