Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Willaert-Van Boom: elf nieuwe Volvo Trucks

Willaert-Van Boom: elf nieuwe Volvo Trucks

Voor Willaert-Van Boom was 2019 een succesvol jaar. Het transportbedrijf uit Liezele-Puurs investeerde opnieuw, ditmaal in elf nieuwe Volvo Trucks. Het is nu al ruim 20 jaar een trouwe klant van Autovil, dealer van het Zweedse merk in Londerzeel.

Willaert-Van Boom startte ruim 40 jaar geleden met één vrachtwagen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een flinke kmo, met een vloot van zo’n zestig vrachtwagens. Groei op zich is niet de drijfveer: “Onze onderneming beschikt over de nodige schaalgrootte om flexibel in te spelen op de vraag van de klant, maar kan als familiebedrijf  een zeer gepersonaliseerde service aanbieden. We willen niet de grootste worden, want de relatieve kleinschaligheid en no-nonsense aanpak is ons sterk punt geworden”, zegt zaakvoerder Chris Willaert. Samen met zijn broer Gerry leidt hij het bedrijf dat hun vader Wilfried oprichtte.

Vorig jaar kocht het bedrijf in totaal elf Volvo Trucks: tien FH 460-trekkers met Globetrotter-cabine en I-Shift versnellingsbak en een FM 370-bakwagen, eveneens met I-Shift. Acht daarvan werden eind 2019 geleverd. “Dit was een vervangingsbestelling. Enkele jaren geleden kende ons bedrijf een groeispurt. De wagens die we toen aankochten waren aan vervanging toe”, zegt Chris Willaert. “In 2020 zullen we nog een aantal exemplaren aankopen, maar niet zoveel als in 2019. We kijken nog een beetje de kat uit de boom, want het is moeilijk in te schatten hoe dit jaar zal evolueren”.

De meeste klanten zijn retailbedrijven

De vloot bestaat uit 45 trekkers, 12 bakwagens en drie bestelwagens. Willaert-Van Boom is gespecialiseerd in nationale distributie, deelladingen en volle vrachten. “We vervoeren de meeste producten die op paletten passen, gaande van voeding tot sportartikelen over drank en andere FMCG goederen. In sommige gevallen worden de producten tijdelijk opgeslagen in onze warehouse van 13.000 m² en op afroep geleverd”, voegt Chris Willaert toe.

De meeste klanten van Willaert-Van Boom zijn actief in de retailsector, zoals onder meer Makro, Metro en Decathlon. Veel distributiecentra in die sector zijn gelegen in de ‘gouden driehoek’ Brussel-Antwerpen-Gent. Liezele-Puurs is voor die regio een uitstekende uitvalsbasis. De meeste winkels die we vanuit die distributiecentra bevoorraden zijn in de Benelux gelegen” zegt Chris Willaert nog.

Tevreden over goede service van Autovil

“Onze ervaren chauffeurs zijn het bedrijf zeer trouw. Daarbij spelen de Volvo Trucks een grote rol, want zij zijn zeer tevreden over hun comfort en rijprestaties. Andere redenen om te blijven investeren in Volvo Trucks zijn de betrouwbaarheid van de voertuigen, alsook de nabijheid en de service van Autovil”, klinkt het tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details