Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Elektrische machines in de praktijk: eenvoudig, elektrisch, emissievrij

Elektrische machines in de praktijk: eenvoudig, elektrisch, emissievrij

In het kader van een particulier bouwproject waarbij een complex met hoge woongebouwen, een kantoorgebouw en een hotel wordt gebouwd, worden de buitenfaciliteiten gebouwd met behulp van het Zero Emission-assortiment van Wacker Neuson. Van trilnaalden, trilstampers en trilplaten tot dumpers en minigraafmachines: de elektrische machines en apparaten in het centrum van Wenen hebben bewezen dat deze uitstekend geschikt zijn voor dagelijks gebruik in de praktijk – en bovendien staan deze machines en apparaten voor flexibiliteit en voor de bescherming van de gebruiker en het milieu.

Bouwplaatsen zonder uitlaatgassen en met extreem lage geluidsniveaus? Dit is geen toekomstdroom, maar reeds realiteit. Bij dit bouwproject in het stadscentrum van Wenen, niet ver van het centraal station, hebben de Zero Emission-oplossingen ook bewezen dat deze bij dagelijks gebruik volledige power leveren. Bouwbedrijf Swietelsky AG koos voor de elektrische machines van Wacker Neuson: “In het kader van ons streven naar meer duurzaamheid in de bouw willen wij de CO2-uitstoot en vooral in binnensteden ook de geluidsniveaus geleidelijk aan verminderen”, aldus Karl Weidlinger, CEO van Swietelsky AG.

Emissievrij en geluidsarm – zonder concessies

Van trilnaalden voor de betonverdichting tot volledig elektrische 1,7-tons graafmachines: bijna het gehele emissievrije assortiment van Wacker Neuson werd ingezet op de bouwplaats in Wenen. “Met onze elektrisch aangedreven machines kunnen we veel toepassingsscenario’s afdekken”, vertelt Alexander Greschner, Chief Sales Officer van de Wacker Neuson Group. “De werkzaamheden in Wenen tonen aan dat onze Zero Emission-oplossingen niet alleen bij uitstek geschikt zijn voor speciale toepassingen, maar ook voor alledaagse taken op bouwplaatsen in de binnenstad. Hierbij lopen wij met ons brede assortiment voorop binnen de branche.”

Met een tot maar liefst 90 procent lagere CO2-uitstoot – de productie van accu’s en de opwekking van energie zijn hier al bij inbegrepen – maken de e-machines het werken op de bouwplaats niet alleen aangenamer, maar leveren deze ook een bijdrage aan de verwezenlijking van de klimaatdoelstellingen. Ook in Wenen overtuigden de extreem stille elektrische graafmachines, dumpers, wielladers en dergelijke Swietelsky door hun eenvoudige bediening in de praktijk: alle machines kunnen ’s nachts worden opgeladen en de accu gaat een gemiddelde werkdag mee. “De elektrische machines van Wacker Neuson bieden talrijke voordelen”, vertelt Mario Lang, voorman bij Swietelsky AG. “We kunnen de machines gebruiken om de bedrijfskosten te verlagen en de gebruikers nog beter te beschermen. Vooral de eenvoudige bediening en het soepele samenspel tussen de machines en apparaten hebben ons overtuigd. Niets staat het gebruik van de elektrisch aangedreven machines van Wacker Neuson op andere bouwplaatsen in de weg.”

Emissievrij van verdichting tot materiaaltransport

Het bouwproject omvat buitenfaciliteiten, kinderspeelplaatsen, zitplaatsen, trottoirs en laad- en loszones. Hiertoe zijn kabels gelegd, groenzones aangelegd, paden voorbereid en betonnen funderingen geplaatst. Voor de graafwerkzaamheden werd de accu-aangedreven minigraafmachine EZ17e gebruikt. Wacker Neuson maakt al enkele jaren gebruik van de hoogwaardige lithium-iontechnologie, omdat de machine daarmee voldoet aan de hoge eisen op het gebied van prestatieduur, duurzaamheid, veiligheid en robuustheid. De royale accucapaciteit zorgt ervoor dat de hydraulische functies een hele werkdag lang beschikbaar zijn en dezelfde prestaties leveren als het conventionele model. Het 7-inch display informeert de bestuurder op elk moment over de status van de machine, bijvoorbeeld het actuele laadstand en de resterende gebruikstijd. De minigraafmachine wordt opgeladen via een gewoon stopcontact (110-230 volt). Met hoogspanningsstroom (415 volt) kan de accu zelfs binnen vier uur worden opgeladen. De elektrische dumper DW15e vervoert het uitgegraven materiaal. In vergelijking met het conventionele model is het geluidsniveau met meer dan 20 decibel verlaagd tot 60 db(A)* decibel, wat ruwweg overeenkomt met normaal kamergeluid.

Bij de bodemverdichting zijn zowel de accutrilstamper AS60e als twee accutrilplaten gebruikt. Bovendien verdichtte de hoogfrequente trilnaald IEe op betrouwbare wijze het beton voor de funderingen van de speelplaats. De accu wordt in de omvormerrugzak (ACBe) geplaatst. Hiermee neemt de gebruiker de energiebron mee op zijn rug tijdens zijn werkzaamheden. Lange stroomkabels zijn niet meer nodig. Dit betekent meer veiligheid, meer bewegingsvrijheid en een hoog bedieningscomfort. Alle Zero Emission-verdichtingsapparaten van Wacker Neuson, dus accutrilstampers, accutrilplaten en accutrilnaalden, worden aangedreven door dezelfde modulaire lithium-ion-accu. Deze is in een handomdraai te vervangen door een tweede accu. Bovendien is de accu uitwisselbaar tussen de apparaten – een extra pluspunt qua flexibiliteit voor de dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats. De accu en de lader zijn beschermd tegen vuil en beschadiging in de speciaal voor Wacker Neuson ontwikkelde, door de VN gecertificeerde systeemboxen van Systainer. De accu kan dus veilig vervoerd en opgeslagen worden in overeenstemming met de ADR/RID-richtlijnen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details