Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Wegtransport

Middenasaanhangwagens voor de bouw

tridem-dieplader-aanhangwagen-met-aluminium-velgen-liftas-m-kopieren

31 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Specifiek voor de bouwsector ontwikkelde A&C Noyens een aanhangwagen met drie in het midden geplaatste assen. De aanhangwagen met een hoog technisch laadvermogen van 28 ton is bedoeld voor het transport van kranen en machines, maar eventueel ook voor containers, bouwketen, afzetbakken …

“Met onze drieassige aanhangwagen richten we ons vooral op aannemers in de bouw die hun eigen machines van en naar de werven brengen”, vertelt Hans Noyens. “We merken dat er veel chauffeurs moeite hebben met een aanhangwagen met een klassieke dissel of niet graag met zo’n combinatie rijden. Het rijden met een middenasaanhangwagen is daarentegen kinderspel, bijzonder comfortabel en gemakkelijk. Om de aanhangwagen voldoende capaciteit te geven werkten we een bijzonder stevig chassis uit, dat zoals gewoonlijk in ons bedrijf volledig thermisch wordt verzinkt tegen roestvorming en in de gewenste kleur van de klant wordt gespoten.”

“Door dit behandelingsproces van het chassis wordt een lange levensduur gegarandeerd. Om toe te laten machines met een hoogte van 3 m, en zelfs iets meer, probleemloos te vervoeren, zorgden we voor een laadvloerhoogte van 900 mm. Het technisch laadvermogen bedraagt 28 ton, wat onze klanten de mogelijkheid geeft machines en kranen tot ongeveer 22 ton eigengewicht te laden (red., MTM van 25 ton). Inmiddels zijn de eerste exemplaren afgeleverd en we merken dat er een sterke vraag is naar dit product.”

Vele mogelijke opties

Door het aanbieden van een groot aantal optionele uitrustingsvarianten kan de nieuwe drieassige aanhangwagen van A&C Noyens voor diverse inzetmogelijkheden gebruikt worden. Standaard voor het basisproduct zijn drie assen met luchtvering. De eerste is bij onbeladen rijden of slechts gedeeltelijke belading te liften. De derde as is een zogenaamde meesturende naloopas. Dus geen gedwongen sturende as, maar toch meesturend voor een goede manoeuvreerbaarheid. Een gedwongen sturende as zou voor meer gewicht én een grotere complexiteit hebben gezorgd. De aanhangwagen beschikt tevens over een ladingzekeringscertificaat voor de complete constructie en de constructie van het voorbord, de uitneembare rongen en de talrijke sjorladingankers. Bovendien verzekerde men ons bij A&C Noyens dat de aanhangwagens reeds inspelen op de nieuwste verlichtingsnormen met ledlampen rondom en bijvoorbeeld knipperende lichten op de hele zijkant.

In functie van de inzet kan de klant kiezen voor interessante opties:

• Containervergrendelingen om ook containers en afzetbakken te vervoeren.

• Een neerklapbaar kopschot om bijvoorbeeld vanuit een vrachtwagen zonder af te koppelen machines op de aanhangwagen te rijden.

• Oprijrampen in aluminium (manuale bediening) of staal (hydraulische bediening).

• Een gieksleuf voor kranen met een grote mast.

• Verbredingsbalken om machines en kranen tot 3 m breedte mee te nemen.

• Hardhouten vloeren in verschillende uitvoeringen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details