Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw dieplepel-aanbouwdeel voor Bobcat compacte laders

Nieuw dieplepel-aanbouwdeel voor Bobcat compacte laders

Bobcat heeft een nieuwe generatie dieplepel-aanbouwdelen voor schrankladers en compacte rupsladers gepresenteerd. De nieuwe dieplepel maakt van een Bobcat-lader een krachtige graafmachine, waardoor klanten de veelzijdigheid van hun machines en het rendement op hun investering kunnen vergroten.

bobcat-backhoe-attachment-on-s550-loader-5-kopierenDe nieuwe generatie dieplepels is ideaal voor toepassingen in de bouw, utiliteitsbouw, wegenbouw, groenvoorziening, tuin- en landbouw en andere sectoren. Ze is beschikbaar in vier configuraties die een keuze aan uiteenlopende graafdieptes, bereik en montagesystemen bieden. Er zijn twee Versatile (V)-modellen, B32V en B35V, en de twee Standard (S)-modellen, B32S en B35S, beschikbaar. Het grootste model in het assortiment biedt een maximale graafdiepte van 3,3 meter en een maximaal bereik van vier meter. In tegenstelling tot de Standard-modellen kunnen de Versatile-modellen van de dieplepel uitgerust worden met aanvullende hydraulische aanbouwdelen zoals grondboren en breekhamers.

Snelwisselsysteem

Veelzijdigheid en efficiëntie zijn altijd kenmerken geweest van Bobcat’s compacte laders door het Bob-Tach snelwisselsysteem voor aanbouwdelen. Hierdoor kunnen de machines snel en veilig uitgerust worden met meer dan 100 verschillende Bobcat-aanbouwdelen.

Daniele Paciotti, Product Line Manager Attachments Bobcat in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei: “We zien een toenemende vraag naar dieplepels en hebben met de Versatile V-modellen nog meer veelzijdigheid aan het programma aanbouwdelen toegevoegd. De dieplepels hebben een dubbelwerkende extra leiding die het mogelijk maakt om nog andere aanbouwdelen te gebruiken in combinatie met het dieplepel-aanbouwdeel, waaronder hydraulische Bobcat-aanbouwdelen zoals grondboren, breekhamers en kantelbakken. Bij de voorgaande versie van het dieplepel-aanbouwdeel was het alleen mogelijk om niet-hydraulische aanbouwdelen, zoals bakken, te gebruiken. Voor meer veiligheid en om de levensduur van het aanbouwdeel te optimaliseren, zijn alle leidingen nu binnen in de giek geplaatst”

bobcat-backhoe-attachment-on-s550-loader-4-kopieren

Bestuurders kunnen hun laders dus ombouwen tot graafmachines die gaten, sleuven en funderingen kunnen graven. Maar door de vergrote veelzijdigheid die de nieuwe V-modellen dieplepels bieden, kunnen klanten nu via het dieplepel-aanbouwdeel ook andere aanbouwdelen toevoegen voor toepassingen in de sloop, groenvoorziening, tuin- en landbouwen andere sectoren. De nieuwe generatie dieplepel-aanbouwdelen is compatibel met zeven verschillende families Bobcat-aanbouwdelen, met in totaal meer dan 30 verschillende aanbouwdelen:

  • Grondboren
  • Breekhamers
  • Kleibakken
  • Lichtgoedbakken
  • Graafbakken
  • Zeefbakken
  • Kantelbakken

 

De V-modellen van de dieplepel zijn standaard uitgerust met het Klac™ mechanische koppelsysteem. Hiermee kunnen de aanbouwdelen sneller worden verwisseld, wat voor een hogere productiviteit zorgt. Het S-model heeft een speciaal pin-on systeem voor het verwisselen van de aanbouwdelen.

bobcat-backhoe-attachment-on-s550-loader-1-kopieren

De nieuwe dieplepel is ongeveer 100 kg lichter dan het aanbouwdeel van de vorige generatie. Dat zorgt voor extra stabiliteit en dus voor meer veiligheid. De nieuwe dieplepel biedt ook een duidelijke zichtlijn vanaf de bestuurdersstoel, waardoor het gemakkelijk is om nauwkeurig te graven met de bijgeleverde bedieningselementen.

Zie voor meer informatie over Bobcat en Bobcat producten onze website www.bobcat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details