Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Optimalisatie ecologische cirkel
De mogelijkheid om in minder dan 10 minuten de stukgrootte van het product te veranderen, zorgt voor ongeziene flexibiliteit.

Optimalisatie ecologische cirkel

Mobiele shredder en picking station moderniseren machinepark

Smart Equipment doet de dingen een beetje anders. Want bij het bedrijf uit Maastricht weten ze dat het allerbelangrijkste voor hun klanten de Total Cost of Ownership of ‘Cost per Ton’ is. En daarom sluit het bedrijf dealerships met leveranciers waarvan ze weten dat hun klanten ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben én tegen de beste prijs. Dit wist ook RE:Eggermont uit Deinze.

De Tana Shark 440DTeco is de meest krachtige en veelzijdige mobiele 1-assige shredder.

Matthias De Coninck, salesmanager Benelux Smart Equipment: “We bereiken die servicelevels door efficiënt gebruik te maken van onze partner­schappen. Daarom kocht RE:Eggermont bij ons in alle vertrouwen twee absolute topmachines aan. De Tana Shark 440DTeco (uitgerust met alle denkbare opties) én het M&K PS312M picking station met windshifter en overbandmagneet.”

Met zijn robuuste constructie is de Tana Shark 440DTeco in staat om kunststoffen, sloophout, banden en industrieel afval effectief te verkleinen.

Van afbraak tot aanleg

Bij Grond- & Afbraakwerken Eggermont, een jong, dynamisch en modern bedrijf, richten ze zich op infra-, grond- en afbraakwerken, voor zowel particulieren als professionals. Het team van meer dan 45 professionele medewerkers zorgt voor diverse diensten, waaronder grond­werken, afbraak­werken, rioleringswerken, omgevings­werken en nivelleringswerken. Simon Eggermont, zaak­­voerder: “Onze ecologische cirkel is een cruciale schakel in het bedrijf. We leggen namelijk sterk de nadruk op het recycleren van materialen uit afbraak­werken, in ons eigen recyclagebedrijf RE:Eggermont. De synergie tussen de twee bedrijven maakt namelijk de volledige bouwcirkel rond, van afbraak tot aanleg. Om het machinepark van RE:Eggermont verder te optimaliseren, en ook omdat we nog steeds in een sterke groeicurve zitten, hadden we zowel een mobiele shredder als een picking station nodig. Dus klopten we aan bij Smart Equipment.”

Met zijn innovatieve functies en gebruiksvriendelijk ontwerp is dit een waardevolle investering voor organisaties die streven naar optimale materiaalherwinning en duurzaam afvalbeheer.

Krachtige én milieuvriendelijke shredder

De Coninck: “De Tana Shark 440DTeco is de meest krachtige en veelzijdige mobiele éénassige shredder. Met zijn robuuste constructie en hoogwaardige componenten is de Tana Shark 440DTeco in staat om zelfs de zwaarste materialen, zoals kunststoffen, sloophout, banden en industrieel afval, effectief te verkleinen. Het unieke ontwerp van de rotor en korf zorgt voor een nauw­keurige en gelijkmatige versnippering, waar­door het eindproduct ­geschikt is voor recyclage- en hergebruikdoeleinden. De mogelijkheid om in minder dan 10 minuten de stukgrootte van het product te veranderen, zorgt voor ongeziene flexibiliteit. Dat laatste was uiteraard voor RE:Eggermont een belangrijke feature.” Eggermont: “Naast zijn krachtige prestaties biedt de Tana Shark 440DTeco ook milieu­vriendelijke voor­delen, wat voor ons altijd primordiaal is. De machine is namelijk uitgerust met de nieuwste emissie­beheersings­technologieën, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd en aan de strengste milieunormen wordt voldaan. Dit maakt hem niet alleen een efficiënte en betrouw­bare keuze, maar ook een duurzame oplossing voor afvalverwerking.”

Het M&K PS312M picking station met windshifter en overbandmagneet biedt een geïntegreerde oplossing voor het handmatig sorteren van afval.

Ergonomisch ontwerp zorgt voor handig sorteren

De Coninck: “Het M&K PS312M picking station met windshifter en overbandmagneet biedt een geïntegreerde oplossing voor het handmatig sorteren van afval. Het stelt operators in staat om snel en nauwkeurig waardevolle materialen te selecteren en te scheiden van ander afval. Met een ergonomisch ontwerp en handige sorteer­stations kunnen operators efficiënt werken en de gewenste materialen gemakkelijk identificeren en verwijderen.” De conclusie van Eggermont: “Ook deze machine is een voltreffer. Het biedt ons namelijk een efficiënte oplossing voor het sorteren en scheiden van afval. Met zijn innovatieve functies en gebruiksvriendelijk ontwerp is deze machine een waardevolle investering voor organisaties die streven naar optimale materiaalherwinning en duurzaam afvalbeheer. Helemaal geschikt voor een bedrijf als RE:Eggermont dus.”      ■

Het unieke ontwerp van de rotor en korf zorgt voor een nauwkeurige en gelijkmatige versnippering, waardoor het eindproduct geschikt is voor recyclage- en hergebruikdoeleinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details