Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
5 nieuwe applicaties toegevoegd om Load Assist On-Board informatie-systeem uit te breiden

5 nieuwe applicaties toegevoegd om Load Assist On-Board informatie-systeem uit te breiden

Volvo CE’s Load Assist-systeem is uitgebreid met vijf nieuwe applicaties, die nu ook beschikbaar zijn op een groter aantal Volvo wielladers – van model L60H tot L350H*.

Load Assist is de overkoepelende naam van een reeks applicaties die specifiek zijn ontworpen voor Volvo CE wielladers. Deze ‘apps’ werken via Co-Pilot – de interface in de cabine met een 10” touchscreen met hoge resolutie. Het Load Assist-systeem werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016, en was aanvankelijk uitgerust met de On-Board Weighing applicatie (ingebouwde weegapplicatie). In 2019 werd Load Assist uitgebreid met Operator Coaching, een toonaangevend hulpmiddel dat de prestaties van de bestuurder verbetert door real time begeleiding te bieden over hoe op een effectieve manier te werken. En in 2020 beschikt Load Assist over nog meer applicaties. Bovendien is Load Assist nu compatibel met een groter aantal Volvo CE-wielladers – van model L60H tot L350H*.

De vijf nieuwe applicaties zijn gericht op het verbeteren van het bedieningsgemak, de veiligheid en de volledige efficiëntie van het werkterrein. Taken die handmatig moesten worden uitgevoerd of waarbij bestuurders moesten uitstappen, kunnen nu vanuit het comfort van de cabine worden geautomatiseerd. De vijf nieuwe apps zijn:

TIRE PRESSURE MONITORING APP (BANDENSPANNINGSCONTROLE)

What is monitored?

Het Volvo Co-Pilot touchscreen geeft nu in real time de bandenspanning en temperatuur weer. Werken met de juiste bandenspanning is essentieel om de veiligheid, het brandstofverbruik en de inzetbaarheid van de machine te verbeteren. Elke band wordt onafhanke-lijk gecontroleerd en de druklimieten (laag / hoog) worden per as bepaald. Als één van de banden buiten de ingestelde parameters komt, wordt de bestuurder gewaarschuwd: de limieten voor de waarschuwing worden weergegeven als nominale waarden en percentages. Een blauw bericht informeert de bestuurder dat er druk- of temperatuurverschillen zijn en dat de situatie moet worden gecontroleerd. Een amberkleurig bericht geeft aan dat deze verschillen zijn verergerd en dat de bestuurder actie moet ondernemen.

Al deze gegevens kunnen beschikbaar worden gemaakt op CareTrack, zodat wagenparkbeheerders eerdere bandentrends kunnen beoordelen en analyseren die kunnen helpen bij het verstrekken van informatie over bandenspanning op werkterreinen in vergelijkbare omstandigheden.

MAP APP (KAARTEN)

Kaarten zijn zo veel meer dan een hulpmiddel bij het vinden van uw bestemming. De Map app gebruikt de ingebouwde GPS van de wiellader voor de plaatsbepaling en de telecomverbinding op Volvo Co-Pilot om te communiceren tussen machines onderling. Met de nieuwe kaartfunctie kunnen bestuurders het verkeer op het werkterrein in real time volgen en hun rijstijl proactief aanpassen aan de verkeersomstandigheden, vooral in gebieden waar meerdere machines dicht bij elkaar werken.

How it works

Het kennen van de positie van andere machines is ook handig vanuit een veiligheidsperspectief – vooral bij het werken op bouwplaatsen met beperkt zicht. Wegen, belangrijke locaties, gebieden met beperkte toegang en secties met enkele rijstrook worden weergegeven zodat bestuurders gemakkelijk op het werkterrein kunnen navigeren. Meldingen van snelheids-limieten zijn een extra herinnering om bestuurders te helpen potentieel gevaar-lijke situaties te vermijden. De efficiëntie wordt ook verbeterd door deze kaart-functie omdat bestuurders beter kunnen anticiperen op rijbeslissingen door het verkeer en de werkcyclus stroom te monitoren.

TOOLBOX APPS

De laatste drie apps kunnen gegroepeerd worden als Toolbox-applicaties. Volvo Co-Pilot wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde apps die zijn ontworpen om het leven van de bestuurder te vergemakkelijken.

CALCULATOR APP (REKENMACHINE)

Uitgebreide basisberekeningen met functies voor optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. De rekenmachine kan ook worden gebruikt als eenheidsomvormer, waarmee u snel en eenvoudig zes soorten eenheden kan omzetten: lengte, massa, hoek, tijd, temperatuur en snelheid.

NOTES APP (NOTITIES)

Een notitieblok en pen zijn niet nodig dankzij de digitale notitieblok, welke kan gebruikt worden om aantekeningen te noteren en op te slagen terwijl u in de cabine bent.

WEATHER APP (WEER)

Apps

Door u voor te bereiden op weersveranderingen kunt u uw werk plannen. Geïllustreerd door een eenvoudig te begrijpen tijdlijn, informeert de Weather app u over de huidige en toekomstige weersomstandigheden. U beschikt over de meest actuele informatie zodat u zich efficiënt kunt aanpassen en kunt blijven werken – regen of zonneschijn.

NOG MEER OM NAAR UIT TE KIJKEN

Integrated rear-view

Verschillende andere bestaande functies worden ook geüpgraded.

Wanneer het Radar Detect System wordt besteld, is dit nu geïntegreerd in de Volvo Co-Pilot. Hierdoor kunnen bestuurders profiteren van een achteruitkijk-camera en laadinformatie, allemaal weergegeven op één scherm voor meer gemak en veiligheid bij het achteruitrijden.

Loading made easy

De laatste update is de toevoeging van twee nieuwe taakmodi aan de On-Board Weighing app. Bestuurders kunnen nu kiezen uit verschillende modi: tripmeter, laden van vrachtwagens, opslag of verwerking. Elke modus past de schermindeling van Volvo Co- Pilot aan en biedt relevante informatie voor de bestuurder om efficiënt te zijn in de verschillende toepassingen.

Deze uitgebreide updates van Het Load Assist On-Board informatiesysteem zullen klanten helpen het beste uit Volvo wielladers en hun bestuurders te halen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details