Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
5 redenen om te kiezen voor een af fabriek gemonteerde sloopkraan

5 redenen om te kiezen voor een af fabriek gemonteerde sloopkraan

Vergeet sloopkogels, want hydraulische graafmachines zijn tegenwoordig één van de meest efficiënte uitrustingsstukken op een slooplocatie. De keuze voor een gespecialiseerde sloopkraan heeft veel voordelen ten opzichte van een standaardmachine met aftermarket onderdelen.

1. VERHOOGDE VEILIGHEID

Veiligheid staat centraal bij alle werkzaamheden, zeker op een slooplocatie, en de verschillen tussen een sloopkraan die af fabriek gemonteerd werd en een machine die uitgerust werd met aftermarket onderdelen kan een grote impact hebben op de veiligheid.

Wanneer Volvo CE een af fabriek gemonteerde sloopkraan ontwerpt, kennen de ingenieurs de volledige machine inclusief structurele integriteit, gewichtsgegevens, sterkte van componenten en duurzaamheid. Met deze uitgebreide gegevens kan Volvo een structurele FEM-analyse uitvoeren op basis van sloopbelasting, waardoor de kwaliteit en levensduur van de machine bij veeleisende sloopwerkzaamheden worden gegarandeerd.

Bij de productie van de volledig uitgeruste machine voor sloopwerkzaamheden, is het voor Volvo gemakkelijk en efficiënt om de hoogste veiligheidsnormen te stellen in de cabine en een volledige bescherming te voorzien van de machine.

De Volvo HR (high-reach) kraan wordt standaard uitgerust met FOG-bescherming (bescherming tegen vallende voorwerpen) die op het chassis gemonteerd is in plaats van op de cabine. Alle zijdeuren hebben een robuuste constructie met een dikte en weerstand die tweemaal zo groot is ten opzichte van standaarddeuren, waarop aftermarket onderdelen zouden gebruikt worden. Bovendien profiteren klanten van een volledige ondersteuning voor reserveonderdelen.

2. EEN STERK EN STABIEL PLATFORM

Hydraulische sloopkranen hebben veel grotere giekcilinders, zware frames en een extra contragewicht. Ze hebben eveneens hydraulisch uitschuifbare onderwagen, waardoor de bestuurder een werkbereik van 360° heeft. Gezien de kosten en werkuren om deze functie aan een standaard kraan te voegen, is het altijd beter om te kiezen voor een af fabriek oplossing.

3. UITSTEKENDE ZICHTBAARHEID EN STOFBEHEER

Hydraulische sloopkranen zijn uitgerust met een kantelbare cabine met hoge zichtbaarheid en stofonderdrukkingssystemen. Bij een af fabriek gemonteerde machine kan de cabine tot 30° worden gekanteld waardoor de bestuurder een uitstekend zicht op het gereedschap en het werkterrein heeft. De kantelfunctie van de cabine is eveneens geïntegreerd in de joystickschakelaars zodat de bestuurder zijn ogen steeds op het werkterrein kan houden. Aftermarket kantelcabines zijn erg duur en moeilijk om te installeren. Afzuigsystemen voor aftermarket zijn eveneens duur en bevatten mogelijk niet de verschillende vernevelingsopties die beschikbaar zijn op een af fabriek gemonteerde sloopkraan.

4. FLEXIBILITEIT IN CONFIGURATIES

Wanneer een sloopkraan rechtstreeks uit de fabriek komt, wordt deze geleverd met meerdere giekconfiguraties. Volvo CE biedt gieken met een lange reikwijdte, giekverlengingen en graafarmen op het volledige assortiment. De verschillende giekconfiguraties kunnen onmiddellijk gekocht worden bij de machine of eveneens in een later stadium van de investering als kits. Alle gieken worden geleverd met de beste ondersteuningshouders op de markt voor een maximale veiligheid van de bestuurders en monteurs bij het wijzigen van de giekconfiguratie.

5. ÉÉN PARTNER

Als er een probleem is met een geconverteerde machine, is het niet ongebruikelijk dat derden elkaar de schuld geven. Bovendien is het waarschijnlijk dat fabrieksgaranties ongeldig worden, wanneer een machine op de aftermarket wordt aangepast door partijen die geen gecertificeerde partners van de fabrikant zijn. Om deze scenario’s te vermijden, gaat u best voor één fabrieksoplossing die onder één garantie valt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details