Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Aanbouwdelen van een ongeëvenaarde kwaliteit
Van Epiroc toont Saes International onder meer de gloednieuwe VC2000, een trommelfrees heeft een revolutionair ontwerp.

Aanbouwdelen van een ongeëvenaarde kwaliteit

Saes International – Stand C08

Al 35 jaar is Saes International een toonaangevende leverancier van (hydraulische) aanbouwdelen voor de recycling, sloop en grondverzet. Het omvangrijke productengamma wordt volgens directeur-eigenaar Henk Saes gekenmerkt door één gemene deler: een ongeëvenaarde kwaliteit. Op de komende MATEXPO in Kortrijk toont Saes een interessante selectie uit het brede gamma aanbouwdelen en presenteert het bedrijf bovendien een nieuwe lijn magneten. 

MATEXPO is een monument onder de beurzen. De vakbeurs voor bouwmaterieel viert haar 40e editie van 6 tot en met 10 september in Kortrijk Expo. Volgens de organisatie is de MATEXPO grootser dan ooit, met meer machines, meer exposanten en naar verwachting ook meer bezoekers.

Ook Saes International pakt groots uit op deze jubileumeditie. “MATEXPO is voor ons de uitgelezen kans om ons brede assortiment aan merken aan het grote publiek te tonen: Epiroc, Erkat, LaBounty, SAES en VTN. Het liefst willen we alles laten zien, maar dat is natuurlijk onmogelijk. We hebben daarom een prachtige selectie gemaakt”, zegt salesmanager Jeroen Hornman.

Schrootscharen van LaBounty.

Revolutionaire trommelfrees

Van Epiroc toont Saes International onder meer de gloednieuwe VC2000. “De trommelfrees heeft een revolutionair ontwerp vanwege de vorm en hoek van de trommelsnijkop in een V-vorm”, legt Hornman uit. “Het maakt dat je een sleuf kan maken zonder dat je de machine op en neer hoeft te bewegen, want door het gepatenteerde tandwielontwerp kan de trommelfrees gewoon recht omhoog en omlaag worden gebruikt. Het zorgt tevens voor meer controle bij de operator.” 

Sloophamers

Ook op het gebied van sloophamers is Epiroc volgens Hornman ‘ijzersterk’. “Op MATEXPO tonen we onder meer een exemplaar uit de SB-, MB- en HB-serie van Epiroc. De Epiroc-hamers zijn de meest productieve hamers door een ideale verhouding tussen gewicht en productiviteit. De SB-hamers kunnen worden uitgerust met Saes centrale smering, terwijl de HB- en MB-hamers van Epiroc die we op de beurs laten zien, zijn uitgerust met het optionele ContiLube II smeersysteem en het Hatcon-volgsysteem.” 

Het smeersysteem wordt direct gemonteerd op de hydraulische hamer, voor een ononderbroken werking en geoptimaliseerde smering. Het Hatcon-volgsysteem op zijn beurt monitort de bedrijfsuren, locatie en onderhoudsintervallen van de sloophamer. Via het online portaal heb je toegang tot al je gegevens en ontvang je meldingen wanneer het tijd is voor onderhoud.

De Epiroc hamers zijn de meest productieve sloophamers door een ideale verhouding tussen gewicht en productiviteit.

Grijpers en scharen

Het aanbod ‘grijpers en scharen’ is bij Saes behoorlijk omvangrijk. Op stand C08 is onder meer een sloopsorteergrijper van Epiroc te zien, maar bezoekers kunnen onder andere ook de nieuwe schrootschaar MSD 2250 van LaBounty in levenden lijve bewonderen. Deze serie levert tot wel 10% meer knipkracht dan LaBounty’s vorige schaaraanbod. Verder toont Saes van het merk VTN onder meer de CK17 multiprocessor, de FP18 roterende vergruizer en een sloopsorteergrijper uit de MD-serie, speciaal gericht op demolition.

Hydraulisch aangedreven magneten

Henk Saes heeft hoge verwachtingen van MATEXPO. “We verwachten een mooie en goed bezochte beurs, waarin we naast de bekende merken ook een uitbreiding van ons gamma tonen. Zo hebben we sinds kort een eigen Saes-lijn hydraulisch aangedreven magneten, zodat we onze klanten echt op álle fronten optimaal kunnen bedienen. Op onze stand laten we een drietal varianten van deze Saes-magneten zien. En om het ‘lijstje’ compleet te maken, tonen we tot slot ook onze Saes-trilblokken op de beurs.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van Saes International? “Bezoek ons op MATEXPO Kortrijk op stand C08 en laat je informeren door ons enthousiaste team. Maar neem zeker ook eens een kijkje op onze vernieuwde website www.saes.nl en in onze webshop, waar we behalve nieuwe uitrustingsstukken ook gebruikte onderdelen aanbieden. Stuk voor stuk in topconditie en geleverd mét garantie”, zegt Henk Saes tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details