Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Algeco Belgium bekroond met Gold Sustainability Rating door EcoVadis

Algeco Belgium bekroond met Gold Sustainability Rating door EcoVadis

Na een grondige evaluatie van het prestatieniveau met betrekking tot het milieu, arbeid, mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop, namen we met veel trots de Gold Sustainability Rating in ontvangst, uitgereikt door de welgekende duurzaamheidsbeoordelingspartner EcoVadis

De Gold Rating is de op één na hoogste graad die een organisatie kan behalen.

Dit betekent dat Algeco Belgium nu behoort tot de top 5% van meer dan 100.000 bedrijven in 175+ landen en 200+ industrieën die beoordeeld worden door EcoVadis.

Het behalen van het gouden niveau is zeer positief, gezien EcoVadis onlangs de beoordeling sterk heeft aangescherpt.
EcoVadis rangschikt ESG-beheersystemen van bedrijven op een schaal van 0-100 volgens vier thema’s: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Onder elk thema heeft EcoVadis het beleid, de acties, certificeringen en rapportage van Algeco Belgium geëvalueerd. Algeco Belgium moest bewijs leveren om haar antwoorden op elk van deze thema’s te ondersteunen.

De cumulatieve gewogen scores van deze categorieën resulteren in een van de volgende niveaus: geen aanduiding, brons, zilver, goud en platina.

Het behalen van een gouden rangschikking versterkt de toewijding van Algeco Belgium aan het bevorderen van de ESG- en duurzaamheidsverbeteringen, inclusief naleving van uitgebreide milieu- en zakelijke ethiekprocedures en de inzet om maatschappelijke waarde te creëren.

Inder Poonaji, Directeur ESG en Duurzaamheid bij de Modulaire Groep (het moederbedrijf van Algeco Belgium), zei: “Ik ben verheugd voor het Belgisch team dat ze deze EcoVadis Gold erkenning bereikt hebben door ESG en Duurzaamheid centraal te stellen in hun bedrijfsstrategie. De vooruitgang en optimalisaties die we behalen door middel van onze inspanningen op het gebied van ESG en Duurzaamheid hebben stevige fundamenten gelegd om de korte- en langetermijndoelstellingen van de Groep te behalen en om de milieu-impact te verminderen en maatschappelijke waarde te creëren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details