Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Grondverzet

Antwoord op vraag naar compacte knikladers

MECALAC-E-SERIES-zero-emission
Tijdens Bauma presenteerde Mecalac een Eco-systeem van middelgrote elektrische machines voor graven, laden en transporteren.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | Mecalac

31 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het gamma knikladers van Mecalac is uitgebreid met zes modellen. Dit MCL-gamma is een reactie op de groeiende vraag naar kleine, multifunctionele knikladers in landbouw-, verhuur- en bouwsector. Dat Mecalac ook op milieugebied voorop loopt liet het tijdens Bauma zien met een compleet ecosysteem van drie relatief grote elektrische machines.

Mecalac wordt in onze regio vertegenwoordigd door Ahlmann Nederland uit Ammerzoden. Beiden zien een toenemende vraag naar compacte knikladers, die steeds vaker andere types machine gaan vervangen. Dat mede omdat ze veelzijdiger inzetbaar zijn, wendbaarder en veiliger. Het nieuwe Mecalac Compact Loader (MCL) gamma omvat zes modellen, van 1,74 tot 2,85 ton. Vier daarvan hebben standaard een lange giek voor landbouwactiviteiten, twee een korte giek voor het bouwsegment. Ahlmann Nederland voert de volgende drie modellen:

De MCL2 met wielmotortransmissie is zeer wendbaar. Als kleinste in het MCL-gamma levert hij maximale prestaties. Er is keuze uit een canopy of cabine.

De MCL4+ met zijn 18,4 kW motor biedt een uitstekend compromis tussen compactheid en hefvermogen. Dankzij het lage transportgewicht is hij prima op een aanhangwagen te vervoeren. De plus-versie is speciaal op de bouw gericht. Zijn korte arm biedt een hogere kieplast.

De MCL8 heeft als sleutelwoorden: forse kracht, grote storthoogte en flink hefvermogen. Deze grootste kniklader in het MCL-gamma staat sterk bij laden, verplaatsen en aandrijven van hydraulische aanbouwdelen.

Het nieuwe Mecalac Compact Loader (MCL) gamma met gewichten van 1,74 tot 2,85 ton.

Zero Emission Ecosystem

Genoeg kleine elektrische machientjes tegenwoordig, maar waar zijn de grotere? Als antwoord daarop presenteerde Mecalac tijdens Bauma een ecosysteem van drie middelgrote elektrische machines voor graven, laden en transporteren. De 1000 liter es1000 zwenklader, de 11 tons e12 graafmachine en de 6 tons ed6 dumper sluiten goed aan bij de emissievrije wensen van binnenstedelijke bouwers. Tegelijkertijd werd M-Power geïntroduceerd: een mobiele oplossing voor stroomvoorziening. Met zijn opslagcapaciteit van 300 kWh vervangt hij de traditionele dieselgenerator. Mecalac liet berekenen dat het drietal op jaarbasis een CO2-besparing van 64 ton kan opleveren.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details