Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
BATTERY SUPPLIES PRESENTEERT NIEUWE OPLOSSINGEN VOOR HET OPSLAAN VAN HERNIEUWBARE ENERGIE

BATTERY SUPPLIES PRESENTEERT NIEUWE OPLOSSINGEN VOOR HET OPSLAAN VAN HERNIEUWBARE ENERGIE

Batterijspecialist Battery Supplies, met hoofdkantoor te Deerlijk, onderzoekt al jaren de opties van lithium in vervolgmarkten. Dat heeft nu geleid tot een nieuw aanbod in zowel thuisbatterijen als industriële batterijen. Beide types batterijen laten toe dat men beter gebruik kan maken van de zelfgeproduceerde energie door zonnepanelen (of windmolens). Op InterSolution 2020, de Europese vakbeurs voor zonne-energie, stelt Battery Supplies beide nieuwigheden voor aan het publiek.

Nieuw gamma van thuisbatterijen: de AQ-LITH® ENERGYBOX

Tot nu toe kon iedereen die zonnepanelen plaatste, gebruik maken van een teruglopende teller. Sinds kort wordt echter de digitale meter uitgerold, waardoor die teruglopende tellers, en de voordelen ervan, zullen verdwijnen. Het wordt dan belangrijk om je eigenverbruik (verhouding van de zonne-energie die je meteen zelf kan verbruiken) zo hoog mogelijk te maken. Dat kan door het gebruik van slimme verbruikers (slimme wasmachines, boilers …) en/of door het gebruik van thuisbatterijen.

Dankzij de gloednieuwe, lithium-ion-thuisbatterijen van 3, 5 of 7 kWh, ‘AQ-LITH Energybox’ genaamd, kan men meer gebruik maken van de eigen energie geproduceerd door zonnepanelen. Bovendien komen die thuisbatterijen in Vlaanderen ook in aanmerking voor subsidies.

Hoe werkt het?

Een installatie met thuisbatterij meet steeds de energie die naar of van het net gaat. Van zodra de installatie merkt dat er zonne-energie over is, zal ze de batterij laden. ’s Avonds, als de zon niet zoveel energie meer levert, zal in eerste instantie de batterij worden ontladen alvorens wordt overgeschakeld naar de duurdere netstroom.

Industriële batterij voor de opslag van hernieuwbare energie

Ook voor projecten op grotere schaal biedt Battery Supplies het antwoord, en dit met een robuuste, industriële batterij voor opslag van hernieuwbare energie. De batterij, die werd ontworpen en geassembleerd door Battery Supplies, slaat overtollige energie van de zonnepanelen en windmolens op en geeft ze later terug wanneer de productie ze nodig heeft. Battery Supplies sloeg hiervoor de handen in elkaar met Yuso, de specialist in hernieuwbare energie die zorgt voor de intelligente aansturing van de batterij en de omvormer. Yuso bepaalt wanneer en hoeveel de batterij wordt geladen en ontladen en dat gebaseerd op huidige en toekomstige parameters zoals het energieverbruik, eigen productie, energieprijzen, weersvoorspellingen … Dankzij dat intelligent aansturen wordt de batterij optimaal ingezet, waardoor ze nog sneller terugbetaald zal worden.

InterSolution 2020

Battery Supplies zal beide batterijen voorstellen als deelnemer aan InterSolution 2020, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. Toonaangevende leveranciers uit heel Europa demonstreren er hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen en energieopslag, montagesystemen en regeltchnieken, software en monitoring. De beurs vindt plaats op 15 en 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent. Deelname is gratis. Meer informatie is te vinden op www.intersolution.be.

Infoavond ‘Hernieuwbare energie: thuisbatterijen’

Omdat niet alle installateurs op de hoogte zijn van de nieuwe mogelijkheden, organiseert Battery Supplies, in samenwerking met hogeschool VIVES, een infoavond rond het thema ‘Hernieuwbare energie: thuisbatterijen’. De deelnemers zullen wegwijs gemaakt worden in:
• de veranderende markt van de digitale meter en het wegvallen van de terugdraaiende teller;
• de nieuwe tarieven en de subsidies;
• de voor- en nadelen van de thuisbatterij;
• de opstelling van zo’n batterij in een bestaand of nieuw netwerk;
• de componenten van zo’n installatie: batterij – omvormer – meters – controller.

Aansluitend wordt het labo bezocht waar ook een proefopstelling van de thuisbatterij met omvormer staat opgesteld. Deze infoavond specifiek voor installateurs gaat door op donderdag 20 februari 2020 om 19u30 bij VIVES Kortrijk. Meer informatie is te vinden op www.vives.be/nl/thuisbatterijen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details